Derbide Hayatını Kaybeden Galatasaraylı Taraftar Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Derbide Hayatını Kaybeden Galatasaraylı Taraftar Toprağa Verildi

Derbide Hayatını Kaybeden Galatasaraylı Taraftar Toprağa Verildi

Galatasaray - Fenerbahçe maçının devre arasında tribünde fenalaşan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Fatih Çalışkan (25), yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

23.04.2012 19:09

Galatasaray - Fenerbahçe maçının devre arasında tribünde fenalaşan, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Fatih Çalışkan (25), yakınlarının gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kardeşi Onur Çalışkan ile birlikte Türk Telekom Arena Stadı'na giden Galatasaray taraftarı Fatih Çalışkan, maçın devre arasında fenalaştı. Kardeşinin kucağına yığılan Fatih Çalışkan için taraftarlar tribünlere ambulans çağırdı. Tribüne gelen sağlık ekibi tarafından Fatih Çalışkan'a ilk tıbbi müdahale yapıldı. Çalışkan, daha sonra da ambulansla hastaneye gönderildi. Kalbi duran Fatih Çalışkan, hastaneye ulaşamadan hayatını kaybetti.

Otopsi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderilen cenaze, işlemlerinin tamamlanmasının ardından yakınları tarafından alındı. Cenaze, Fikirtepe Bayraktar Camii'ndeki musalla taşına konuldu. Buradaki cenazeye Fatih Çalışkan'ın dedesi Ziya Çalışkan, babası Ramiz Çalışkan, kardeşi Onur Çalışkan ile yakın arkadaşlarının yanı sıra Galatasaray Spor Kulübü Yöneticileri Abdurrahim Albayrak, Sedat Doğan ve Ultraslan Koordinatörü Oğuz Altay da katıldı.

ALBAYRAK'A SARILDI

Oğlunun ölümüyle yıkılan baba Ramiz Çalışkan, cenazeye katılan Galatasaray Spor Kulübü Yöneticisi Abdurrahim Albayrak tarafından sakinleştirildi. Taziyeleri kabul eden baba Ramiz Çalışkan, oğlunun sağlık problemi olmadığını, 18 yaşına kadar amatör kulüplerde futbol oynadığını söyledi. Torununun tabutunun başından ayrılmayan dede Ziya Çalışkan, zaman zaman tabuta sarıldı, gözyaşları döktü. Ayakta duramayan yaşlı adam için tabutun başına sandalye getirildi.

Fatih Çalışkan'ın cenazesi kılınan namazın ardından Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedildi.

ALBAYRAK: "BENİM DE SONUM BÖYLE OLACAK GALİBA"

Cenazenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Abdurrahim Albayrak, olayın üzüntü verici olduğunu, camia olarak büyük üzüntü duyduklarını kaydetti.

Maçlarda yaşadığı büyük heyecan nedeniyle Fatih Çalışkan gibi hayatını kaybedebileceğini anlatan Abdürrahim Albayrak, "Bu tip maçlardaki tansiyonu mümkün olan en alt seviyeye çekmemiz gerekiyor. Basın mensuplarına, yöneticilere ve taraftarlara büyük görev düşüyor. Biz sevgili kardeşimizin ölümünden derin üzüntü duyduk. Umarız başka ölümler olmaz" dedi.

ALTAY: "GEÇ MÜDAHALE VAR"

Arkadaşları Fatih Çalışkan'ın ölümünden dolayı üzüntü duyduklarını kaydeden Ultraslan Genel Koordinatörü Oğuz Altay, Galatasaray Spor Kulübü'nün sağlık sponsorlarını eleştirdi. Kalp krizi geçiren Fatih Çalışkan'a geç müdahale edildiğini öne süren Oğuz Altay, "Keşke böylesine üzüntü verici olaylar stadyumlarda hiç yaşanmasa. Ancak; yaşanıyorsa da bu tip olaylarda zamanında müdahale etmek gerekiyor" diye konuştu. - İstanbul/ Kadıköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Derbide Hayatını Kaybeden Galatasaraylı Taraftar Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement