Devlet Bahçeli Gaziantep'teki Olayları Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Devlet Bahçeli Gaziantep'teki Olayları Değerlendirdi

Devlet Bahçeli Gaziantep\'teki Olayları Değerlendirdi

Devlet Bahçeli, "Merhametten nasibini almayan tetikçiler, insanlıkla yollarını tamamen ayıran kiralık katiller mübarek günlerde zıvanadan çıkmışlardır" dedi.

22.08.2012 12:36  Güncelleme: 13:02

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,

"Gaziantep'in bombalı saldırıya uğraması ve özellikle sivil vatandaşlarımıza yönelik katliam girişimi aslına bakarsanız Türkiye'nin kardeş kavgasına düşmesi için yapılan en karanlık terör hamlesidir" dedi.

Bahçeli, MHP Gaziantep İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, din, dinayet, millet ve milliyet demeden zalimliğini, pespayeliğini ve insafsızlığını her fırsatta gösteren bölücü terörün acımasızca saldırlarını sürdürdüğünü belirtti.

Devlet Bahçeli, "Merhametten nasibini almayan tetikçiler, insanlıkla yollarını tamamen ayıran kiralık katiller mübarek günlerde zıvanadan çıkmışlardır. Allah korkusu, millet saygısı ve insan sevgisi taşımayan kara kalpliler bayramı da ramazan ayını da hepimize zehir etmişlerdir" dedi.

Gaziantep'te terörün vahşet ve iğrenç yüzünün bir kez daha kendisini gösterdiğini dile getirerek, gözü dönmüş canilerin, kanlı eylemelerinden hiçbir suçu ve günahı olmayan insanların payını aldığını ifade etti.

"İnsanlık kasapları; sivil, masum, çocuk, kadın, genç ve yaşlı demeden alçakça saldırılarını icra etmeyi ve can almaya devam etmiştir" diyen Bahçeli,

"Aziz milletimizin olanlardan dolayı ne dayanacak hali ne de sabredecek zamanı kalmıştır. Teröristler hükümetin, atalet, acziyet ve miskinliğinden istifade ederek Türkiye'nin her yanını eylem sahası haline dönüştürmüş, kan borsasını her yöremize kurmuştur" dedi.

Gaziantep'teki olay sonucu ortaya çıkan felaket tablosunun bunun en açık kanıtı olduğunu kaydeden Bahçeli, "Ahlaksızca, kalleşce ve canice yapılan bu saldırganlığı tüm gücümüzle lanetliyorum" diye konuştu.

-"Gaziantep'in seçilmesi tesadüf olamaz"-

Son terör olayının "neden Gaziantep'te düzenlendiği, niçin Gaziantep'in seçildiği" konusu üzerinde mutlaka durulması gerektiğine dikkati çeken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk milletinin birliğinden ve bütünlüğünden rahatsızlık duyanların Gaziantep'i seçmesinin tesadüf olamayacağını vurguladı.

Bombanın tam anlamıyla arkasında kimlerin durduğu ve hangi amaçlarla gözettiğinin net olarak açıklığa kavuşturulması gerektiğinin altını çizen Bahçeli, olayda güvenlik istihbarat eksikliklerinin olup olmadığı, bomba yüklü araçların olay yerine nasıl sevk edildiğinin vuzuha erdirilmesi gerektiğini ifade etti.

Meselenin üzerindeki sis bulutunun aydınlatılması gerektiğine de işaret eden Bahçeli, bu kapsamda 3 seçeneğin bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Bu saldırı ya PKK terör örgütünün doğrudan doğruya bir işidir. ya Suriye veya diğer bazı bölge ülkelerinin istihbarat teşkilatları vasıtasıyla PKK'ya ihale ettiği ve AKP zihniyetinin Suriyeli muhalifleri destekleme inadına kanlı bir karşılıktır. ya da Türk milletinin mevcudiyetinden rahatsız olan ve kardeş kavgasına düşmesini projelendiren küresel güç odaklarının yine bölücü terör örgütüne verdiği cinayet görevidir. Açıkça söylemek isterim ki, bu üç ihtimalin kapısı da PKK terör örgütüne direkt açılmaktadır. Meseleyi yalnızca bir zaviyeden ele almak veya şüpheleri sadece bir noktaya çekmek çok doğru ve mantıklı değildir."

Gaziantep'in, hedef saptırmak ve kavga fitilini tutuşturmak için müsait bir yer olarak belirlendiği şüphesini taşıdıklarını ifade eden Bahçeli, komşu coğrafyalardaki gerilimlerin ve yayılan hesaplaşmaların Türkiye'ye bir yol ve yöntemle girmesi için amansız bir arayış içinde olunduğunu belirtti.

Bu kanal ve yöntemlerin mezhep ve etnik merkezli olduğuna vurgu yapan Bahçeli, yakın zamanda bazı şehirlerde Alevi-Sünni gerginliği ve bu çerçevedeki kışkırtmaların mezhep ihtilafının tezgahlanmaya çalışıldığına işaret etti.

Bunlara rağmen, iç ve dış mihraklara aradıkları imkanının verilmediğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"Şükürler olsun ki bu çevreler ne yaptılarsa Alevi kardeşlerimizle Sünni kardeşlerimizi karşı karşıya getirememişlerdir. Akla ziyan tuzaklar ve tahrikler mezhep temelli kıvılcımı hamd olsun tutuşturamamıştır. Bundan sonra da inşallah kimse bunu başaramayacaktır."

-"Suriye'deki ateş açıkça son vatanımıza sıçramak üzeredir"-

Türk milletinin arasına sokulmaya çalışılan ikinci fitnenin ise etnik temelli ikilik ve ayrımların Türkiye'nin dört bir yanında devamlı surette tahrik edildiğini anlatan Bahçeli, şunları söyledi:

"Komşu coğrafyalardaki yangının sıçrayacağı yakın ve uygun yerler, bu alandaki karmaşayı ve çekişmeyi elbette tetikleyebilecektir. Aslında bölücü terörün sözde Kürt sorunuyla ilişkilendirilmesi ve terörün durması için bu sorununun çözülmesinin hararetle önerilmesi etnik kimlik talebinin neredeyse suyu ekmeği olmuş ve yayılmasına yol açmıştır.

Kürt kökenli kardeşlerimle bölücü terörü aynı kategoriye indiren şuursuzluklar Türkiye'yi çok nazik ve kritik bir aşamaya taşımıştır. Bu itibarla komşu coğrafyalardaki isyan ve karışıklıkların ülkemize etnik kimlik kapısından girmesi, üzülerek ifade etmeliyim ki kolaylaşmıştır.

Bunun için de elverişli ve cepheleşmelerin anında sağlanabileceği kentlerimizin hedef olması rastlantı görülmemelidir. Bölücü terör örgütü bölgemizdeki kaostan arkasında duran destekçileri aracılığıyla sonuç almak istemektedir. ve Suriye'deki ateş açıkça son vatanımıza sıçramak üzeredir.

Gaziantep'in de bombalı saldırıya uğraması ve özellikle sivil vatandaşlarımıza yönelik katliam girişimi aslına bakarsanız Türkiye'nin kardeş kavgasına düşmesi için yapılan en karanlık terör hamlesidir. Milletimizin arasına ekilmeye çalışılan etnik merkezli fitnenin büyüyüp yaygınlaşması için önemli bir eşiğin aşılması ve duygusal travmanın varlığı gereklidir. Bunun için Gaziantep'teki terör saldırısı gerek hükümet ve gerekse de müzakereci sefilliğe ders ve ibret olmalıdır."

(Sürecek)

Muhabir: Yıldız Aktaş

Yayıncı: Ziver Büyüktaş - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Bahçeli Gaziantep'teki Olayları Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement