Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni - Son Dakika
Güncel

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Şırnak'ta 2 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

25.01.2018 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ta 2 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Vali Mehmet Aktaş, Valilik toplantı salonunda düzenlenen törende, Şırnak'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne 28 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan teknisyen yardımcısı Mehmet Sadık Altürk'ün annesi Hatice Altürk ile 19 Eylül 2015'te Siirt'in Şirvan ilçesinde yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan jandarma er Mehmet Halil Barkın'ın babası Ömer Barkın'a madalya ve beratlarını takdim etti.

Törende yaptığı konuşmada, şanlı Türk bayrağının şehit ve kahraman gaziler sayesinde dalgalandığını belirten Aktaş, bu topraklarda yaşamanın bedelinin ağır olduğunu söyledi.

1071'den bu yana Türk milletine yönelik hain saldırılar gerçekleştirildiğini anlatan Aktaş, şöyle konuştu:

"Yedi düvel bir araya geldi, bizi yıkamadılar. Bunda başarılı olamayanlar içimizdeki hainleri örgütleyerek bize saldırdılar. Bu bölgede 35 yıldır bölücü bir ihanetle mücadele ediyoruz. Allah'ın izniyle onu da kazandık, başarılı olamadılar. Bunda da başarılı olmayınca içerideki FETÖ'yü ortaya çıkardılar, onlara da milletimiz sayesinde gerekli dersi verdik. Bu sefer Suriye'de bir terör uzantısını üstümüze saldılar ancak ona da vermiyoruz. Bugün başımız dik bir şekilde geziyorsak bu şehit ve gazilerimizin sayesindedir."

Törene, Vali Yardımcısı Adem Ergül, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakcı, Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. M. Emin Erkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak da katıldı.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement