Devlet Sanatçısı Piyanist Hüseyin SERMET İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Devlet Sanatçısı Piyanist Hüseyin SERMET İstanbul'da

Devlet Sanatçısı Piyanist Hüseyin SERMET İstanbul\'da

"Devlet Sanatçısı Hüseyin SERMET" 22 Ocak Tarihine Kadar ARSU Güzel Sanatlar Akademisinde Konuk Oluyor.

21.01.2014 10:19

ARSU Güzel Sanatlar Akademisi Longy School Of Music mezunu, uluslararası birçok ödül sahibi besteci Çağlar ARSU öncülüğünde çalışmalarını yürütüyor. Usta sanatçılar tarafından gerek master class gerekse akademik düzeydeki şan ve tüm müzik aletlerinin eğitimi, sanata gönül vermiş 0-99 yaş arası herkese veriliyor. West London University London Colloge Of Music (LCM)' in sınav merkezi temsilciliğini yürüten ARSU akademi, eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilerine bu okulun tüm dünyada geçerli olan lise düzeyindeki diplomasına sahip olmasını sağlayarak yurtdışındaki konservatuarlarda eğitim alma fırsatını sunuyor.

Geçtiğimiz Ocak ayında ülkemizde çok az sayıda sanatçıya verilmiş olan "Devlet Sanatçısı" ünvanına sahip, değerli piyanist Gülsin ONAY'ın konuk olarak, masterclass eğitimi verdiği Arsu Güzel Sanatlar Akademisi, 15 Ocak-22 Ocak 2014 tarihleri arasında dünya çapında bir piyanist ve "Devlet Sanatçısı Hüseyin SERMET" i konuk ediyor.

Paris Konservatuvarı'nda piyano, oda müziği, kontrpuan ve müzik analizi dallarında birincilikler alarak mezun olan Hüseyin SERMET, Milano'dan Meksika'ya, Londra'dan Tokyo'ya, Paris'ten Sao Paulo'ya, dünyanın birçok önemli şehrindeki tanınmış konser salonlarında konserler vermiş ve Santander'den Yokohoma'ya, İstanbul'dan Monte Carlo'ya birçok ünlü festivallere konuk olmuştur. İçlerinde Mstislav Rostropovich, Yuri Bashmet, Maria Jõao Pires, Ruggero Raimondi ve Michel Portal'ın da bulunduğu tanınmış sanatçılarla, Alain Lombard, Antal Doráti, Lorin Maazel, Semyon Bychkov, Lawrence Foster, Rafael Frühbeck de Burgos, Yoël Levi, Ferdinand Leitner, Emmanuel Krivine ve Naoto Otomo gibi önemli orkestra şefleri ve Paris , Lyon Senfoni Orkestrası, Orchestre de l'Île de France, Monte Carlo Opera Orkestrası, Detroit Senfoni Orkestrası, Belçika Ulusal Senfoni Orkestrası, Liège Senfoni Orkestrası, Tokyo Senfoni Orkestrası, Yomiuri Nippon Senfoni Orkestrası, NHK Senfoni Orkestrası, New Japan Filarmoni Orkestrası, Bergamo-Brescia Oda Orkestrası, İngiliz Oda Orkestrası, Lozan Oda Orkestrası, Katowice ve Krakow Oda Orkestraları, Moskova Radyo Senfoni Orkestrası ve Bavarya Radyo Senfoni Orkestrası gibi topluluklarla beraber konserler vermiştir. Hüseyin SERMET'in yorumladığı kapsamlı sayıdaki albümleri Naïve, Harmonia Mundi ve Erato ödüllerine layık görülmüştür. Ravel solo piyano eserleri, Alkan'a ithaf ettiği üç albümü dünyanın en önemli müzik ödüllerinden Diapason d'Or de l'Anée'ye layık görülmüştür. Son olarak Maria João Pires ile birlikte yorumladığı Schubert'in eserlerinden oluşan 4 el piyano albümü ve Liszt'in geç dönem eserlerinden oluşan albümleri de bu ödüllere layık görülmüştür.

Yaşamını halen Paris'te sürdüren , verdiği sayısız konserler ile dünyanın önde gelen konservatuar ve üniversitelerinde konuk sanatçı olarak eğitim veren, sanatı ile ön planda olan ve dünya çapında otoriteler tarafından tanınan Hüseyin SERMET, ülkemizi dünyada temsil eden, eşine az rastlanır mütevaziliği ve eğitime verdiği önem ile 15 Ocak-22 Ocak 2014 tarihleri arasında ARSU Güzel Sanatlar Akademisine masterclass ve bire bir eğitimler için konuk oluyor.

Hüseyin SERMET' in ARSU Güzel Sanatlar Akademisi'nde vereceği master class ve bire bir eğitim programı hakkında detaylı bilgi için bilgi@arsuguzelsanatlar.com adresine başvurabilir , 0216 336 70 40'ı arayabilirsiniz. www.arsuguzelsanatlar.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Devlet Sanatçısı Piyanist Hüseyin SERMET İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement