Dgp Genel Başkanı İdris Bal'dan Basın Konseyi'ne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Dgp Genel Başkanı İdris Bal'dan Basın Konseyi'ne Ziyaret

Dgp Genel Başkanı İdris Bal\'dan Basın Konseyi\'ne Ziyaret

İstanbul'daki basın ve bazı kuruluşları ziyaret eden Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Hakyemez ve heyeti, dün Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

25.12.2014 10:30

İstanbul'daki basın ve bazı kuruluşları ziyaret eden Demokratik Gelişim Partisi (DGP) Genel Başkanı İdris Bal, Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Hakyemez ve heyeti, dün Basın Konseyi'ni ziyaret etti.

DGP'nin amblemini ve vizyonunu anlatan İdris Bal'a başarılar dileyen Türenç, "Çiçeği burnunda bir partisiniz. Yolunuz açık olsun. Ancak Basın Özgürlüğü ile ilgili görüşlerinizi en fazla merak ediyoruz" dedi.

"Demokrasinin var olması için, olmazsa olmaz şartlar vardır" diyen İdris Bal da şöyle konuştu:

" Şeffaflık, hesap verebilirlik, inanç hürriyeti. Bunlar için de özgür medya olmalı. Yasalarca medya patronlarının başka bir iş yapması engellenmiş. Ülkemizde de şeffaflığın yaşayabilmesi için bağımsız medya olmalıdır. Tarihte ilk kez bir başbakan, medya patronunu arıyor ve telefonda ağlatıyor. Samanyolu, Halk Tv gibi kanallar muhalefet ettikleri gerekçesiyle, pastadan hak ettiği dilimi alamıyor. Neden? Çünkü Alo Fatihlere müsaade etmiyorlar."

"Basın Konseyi'nin kapısının herkese açık olduğunu" ifade eden Türenç, halkın, haber alma hakkını kullanamadığını belirterek, "Geçmişte tutuklu gazeteciler için çok mücadele ettik. Özgürlükler için, etmeye de devam ediyoruz. Tek bir bakışımız var. Özgürlüklerin, hakların tarafı olmaz. Gazeteci, terörist de değildir. Ana kriter neyse o uygulanmalıdır. Benden olmayan, yansın yıkılsın anlayışını kabul etmek mümkün değil. Bu, dün de aynıydı, bugün de. Yarın da aynı olacak. Basın Konseyi, ilkelerini savunurken herkese eşit mesafededir" dedi.

Bal, çalışmalarından dolayı Pınar Türenç'e teşekkür ederken, Türenç de bu dönemde siyasetçilere çok iş düştüğünü kaydederek,  özgürlükler ve haklara bakış açısının tek olması gerektiğini" yineledi.  Türenç, bu anlayışın, öncelikle mecliste kabul görmesi gerektiğine vurgu yaptı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dgp Genel Başkanı İdris Bal'dan Basın Konseyi'ne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement