Dha Dış Haber - Cinsel Istismar Düzenlemesi Londra'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber - Cinsel Istismar Düzenlemesi Londra'da Protesto Edildi

Dha Dış Haber - Cinsel Istismar Düzenlemesi Londra\'da Protesto Edildi

Türkiye'de kamuoyunda büyük tepkilere yol açan cinsel istismar suçuna evlilik yoluyla cezasızlık getiren düzenleme, İngiltere'nin başkenti Londra'da da protesto edildi.

22.11.2016 02:18

Türkiye'de kamuoyunda büyük tepkilere yol açan cinsel istismar suçuna evlilik yoluyla cezasızlık getiren düzenleme, İngiltere'nin başkenti Londra'da da protesto edildi.

İngiltere'de faaliyet gösteren çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşu ve derneğinin ortaklaşa düzenlediği protesto gösterisine yaklaşık 200 kişi katıldı.

Londra'nın merkezindeki Trafalgar Meydanı'nda toplanan grup, hükümet aleyhine slogan atarak, tecavüz yasası diye andıkları önergeyi protesto etti ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı istifaya çağırdı.

Aralarında çocukların da bulunduğu grup, ellerinde 'çocuk istismarına son', 'çocuk istismarının bahanesi olmaz', 'çocuk susar, sen susma', 'çocuk istismarına sessiz kalma' yazılı İngilizce ve Türkçe yazılı pankartlar taşıdılar.

15 YAŞINDAN KÜÇÜK ÇOCUKLAR, 16 BİN ÇOCUK DOĞURDU

Prostestoda yapılan basın açıklamasında, Türkiye'de 2002 yılından bu yana 18 yaşın altında 440 bin çocuğun doğum yaparak anne olduğu ve 15 yaş altında istismara uğrayan yaklaşık 16 bin çocuğun anne olduğu belirtilerek 'Cumhuriyet ve cumhuriyet değerlerinin sadece bir devlet idaresi değil, aynı zamanda çocuklarımızın geleceğinin ve küçük bedenlerinin güvencesi olduğu' denildi.

Basın bildirisinde Biz Türkiye'nin anneleri olarak buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Ülkemize, evlatlarımıza ve doğmamış çocuklarımıza söz veriyoruz. Karanlığa asla boyun eğmeyeceğiz ifadeleri kullanıldı.

Protesto gösterisine, İngiltere'de faaliyet gösteren ATA Sanat Kulübü, Azerbaycanlı Kadınlar Kulubü, Anadolu Kültür Merkezi, Bizim Kadınlar Grubu, İngiltere Kadın Kolları, Çağdaş Türk Anneleri Grubu, Hoş Seda Kültür ve Sanat Merkezi, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği, İngiltere Kadın Platformu, İngiltere'deki Egeli Anneler Grubu, İranlı Türk Kadınlar Grubu, Londra Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği ve Uluslararası Türk Kadınlar Derneği destek verdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber - Cinsel Istismar Düzenlemesi Londra'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement