Dha Dış Haber- Tika, Kosovalı Türk Tarımcıya Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Dha Dış Haber- Tika, Kosovalı Türk Tarımcıya Sahip Çıktı

Dha Dış Haber- Tika, Kosovalı Türk Tarımcıya Sahip Çıktı

Dha DIŞ HABER TİKA, Kosovalı Türk tarımcıya sahip çıktıEnis TabakPrizren, 13 Mayıs, (DHA)- Yaklaşık 12 yıldır Kosova'da akif faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor.

13.05.2016 15:38

Dha DIŞ HABER TİKA, Kosovalı Türk tarımcıya sahip çıktı

Enis TabakPrizren, 13 Mayıs, (DHA)- Yaklaşık 12 yıldır Kosova'da akif faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), her alanda Kosova halkının yanında olmaya devam ediyor. Bugüne kadar çok sayıda teknik destekle Kosova halkının yanında olan TİKA, son olarak Arnavut, Türk ve Boşnak asıllı tarımcılara sahip çıkarak teknik destek sağlamaya başladı. TİKA tamamı Türk soydaşların yaşadığı 5 Bin nüfusluk Mamuşalı tarımcılara su pompası, damlama sulama sistemi, elektrikli ilaçlama makinesi ile sulama sistemi hortumu desteğinde bulundu.

Mamuşa'da düzenlenen teknik destek töreninde konuşan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, TİKA'nın Kosova'da büyük işler yaptığını ve Kosova'nın tamamına destek sunduğunu söyledi. Mamuşa'ya bugüne kadar daha önceleri su deposu, Balkanların en güzel okulunu, tarımcılara 50 sera naylon dağıtımı desteğinde bulunduğunu söyleyen Bütüç, TİKA'nın Kosova'da örnek çalışmalar sergilediğini ve bu çalışmalarıyla TİKA ile gurur duyduklarını dile getirdi. TİKA Kosova Koordinatörü Eyup Yavuz Ümütlü'de, TİKA'nın 2004 yılından bu yana Kosova'da aktif rol oynadığını söyledi. Ümütlü, TİKA'nın dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bugüne kadar Kosova'da Türk, Arnavut ve Bışnaklara ihtiyacı oldukları her türlü teknik destek sağladıklarını söyledi. Akasya Tarımcılar Derneği Başkanı Fatih Mazrek'te desteklerinden dolayı TİKA yetkililerine teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, TİKA Koordinatörü Eyüp Yavuz Ümütlü'ye plaket taldim etti. Plaket töreni ardından TİKA Koordinatörü Ümütlü ile Mamuşa Belediyesi Başkanı Arif Bütüç, Mamuşalı tarımcılara tarım malzemelerini verdiler. Tören toplu hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Dış Haber- Tika, Kosovalı Türk Tarımcıya Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement