Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- SULTANGAZİ'DE TERÖR OPERASYONUHaber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de gece saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

16.03.2017 08:08

1- SULTANGAZİ'DE TERÖR OPERASYONU

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de gece saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat polisleri de operasyona destek verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi 75. Yıl Mahallesi'nde gece saatlerinde bir çok adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Millet caddesi üzerinde bulunan bir apartmana yapılan operasyona çok sayıda sivil polis katılırken, Özel Harekat polisleri de destek verdi. Polis ekipleri sokak aralarında "Akrep" diye tabir edilen zırhlı araçlarla sürekli devriye gezdi. Polis ekiplerinin adreslerdeki aramaları sürüyor. Operasyonun içeriği hakkında ise bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Operasyona katılan araçlar

Özel harekat polislerinin binaya girmesi

Polis ekiplerinin zırhlı araçlarla devriye gezmesi

Şüpheli görülen kişilerin incelenmesi

Özel harekat polislerinin önlemi

Genel ve detaylar

16.03.2017 - 03.21 Haber Kodu : 170316007

16.03.2017 - 07.13 Haber Kodu : 170316013

=====================

2- SARIYER'DE BİR KADIN ESKİ KOCASI TARAFINDAN SİLAHLA VURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/ İstanbul

Sarıyer'de, bir kadın sokak ortasında eski eşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Vatandaşlar tarafında yakalanan saldırgan gözaltına alındı.

Olay, Bahçeköy Merkez Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, iki çocuk annesi Türkan Tankut 6 ay önce kocasında boşanarak çocukları ile birlikte ayrı bir eve çıktı. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nde temizlik işinde çalışan Tankut'a, pazardan dönerken evinin önünde, eski eşinin pompalı tüfek saldırısına uğradı. Açılan 3 el ateş sonucu Tankut, olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerinde, çevredeki vatandaşların eski eşi yakalamaya çalışması üzerine tüfeğini vatandaşlara doğrulttuktan sonra aracına binerek kaçmaya başladı. Mahalle sakinleri bir süre aracı kovaladıktan sonra araç park halindeki iki araca çarparak durdu.

VATANDAŞLAR SALDIRGANI ARAÇTAN İNDİREREK ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Vatandaşlar, saldırganı aracından indirerek etkisiz hale getirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Tankutun hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan eski koca polis merkezine götürüldü. Caddeyi yaya ve araç trafiğine kapatan polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yerine gelen Tankut'un oğlu annesinin cesedinin başında gözyaşlarını tutamadı.

'TEHDİT EDİYORMUŞ, PARA İSTİYORMUŞ'

Mahalle sakini Selçuk Özdemci, "Olayı duyduktan sonra bu tarafa doğru koşmaya başladık. Vuran kişiyi meydanda yakalamış bizim çocuklar. Araçtan çıkartmışlar. Silah hala araçta duruyordu. Buraya geldiğimizde baktık bayan yerde yatıyordu. Gördüğüm kadarıyla çenesinin altından vurmuş, suratı dağılmıştı. Yaklaşık bir altı yedi ay önce boşandığı eşi vurmuş. Söylenenlere göre tehdit ediyormuş, para istiyormuş. 'Bana bakacaksın' tarzında şeyler söylüyormuş" diye konuştu.

Bir başka mahalle sakini Gülseren Alıcı, "Ben telefon ile konuşuyordum. Bir silah sesi duydum. Başkası bana 'adam taraya taraya geliyor dedi'. Hızlı bir şekilde gelip burada duran arabalara çarptı. Bahçeköyün gençleri adamı aldı burada. Kadın koruma istemiş, daha yeni çıkmış koruması. kadın çalışan emekçi bir kadın. bir hafta öncesinde de evinin arka tarafında beklemiş. Abisi bu olay üzerine 'çık gel demiş'. O da 'ben ölümden korkmuyorum' demiş. Biz Bahçeköy halkı olarak bu duruma çok üzüldük. Bir kadının pisi pisine gitmesine ve bu katliamların, bu cinayetlerin son bulmasını istiyoruz. Devletimiz nasıl kanun uyguluyorsa, bu olayların önüne geçmesi gerekiyor. "dedi. Polis ekiplerinin gerekli incelemesinden sonra Türkan Tankut'un ceseti Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Polisin olay ile ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Cep telefonu görüntüsü kadının yerde yatması

-Kadının cadde üzerindeki cansız bedeninden detay görüntü

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Sağlık ekiplerinden detay görüntü

-Ölen kadının çocuğundan detay görüntü

-Olay yeri inceleme polisinden detay görüntü

-Cesedin ambulansa alınması

-Mahalle sakinleri ile röportaj

-Genel ve yakın detaylar

-Olay yerinden görüntüler

-Türkan Tankut'un fotoğraflar

15.03.2017 - 19.37 Haber Kodu : 170315236

=======================================

3- ÜNLÜ İŞ ADAMININ LÜKS ARACI İÇİNDEKİ ÇANTAYLA ÇALINDI

Haber- Kamera: Hakan KAYA-Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL,

Beşiktaş'ta ünlü iş adamı Tarık Kayar'a ait çanta içerisinde çek senet ve bir miktar paranın bulunduğu araç bir otelin önünden şüpheli 2 kişi tarafından çalındı. Çalınan lüks otomobil Başakşehir'de terk edilmiş halde bulundu.

Olay Beşiktaş, Barbaros Caddesi üzerinde bulunan bir otelde saat 00.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, ünlü iş adamı Tarık Kayar'ı almak için otele gelen özel şoförü bagajında bir çanta içerisinde çek, senet ve bir miktar para bulunan aracı çalışır vaziyette bırakıp araçtan indi. Bir süre otel çalışanlarıyla konuşmaya başlayan şoförün bir anlık dalgınlığından faydalanan şüpheli iki kişi çalışır vaziyetteki otomobile binerek otelin önünden hızla uzaklaştı. Otomobilin çalındığını fark eden özel şoför durumu polis ekiplerine bildirdi. Otomobilde araç takip sisteminin olduğu bilgisini alan polis ekipleri aracı sistem üzerinden takip etmeye başladı. Adım adım otomobilin hareketlerini takip eden polis ekipleri aracın Başakşehir'e doğru seyir halinde ilerlediğini belirledi. Bunun üzerine bölgede yoğunlaşan ekipler çalıntı otomobilin izine TEM otoyolu Başakşehir mevkiinde rastladı. Ekipler ile şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından şüpheliler izini kaybettirmeyi başardı. Polisleri atlatan şüpheliler otomobili Başakşehir 1. Etap Haluk Siphalioğlu sokak üzerinde bırakarak kayıplara karıştı.

ÇEK VE SENETLERİN BULUNDUĞU ÇANTA ÇALINDI

Çalınan otomobili terk vaziyette bulan polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için bölgede çalışma başlattı. Olay yerine gelen özel şoför polis ekiplerine olay hakkında bilgi verdi. Kapıları kilitli olarak terk edilen otomobilin incelenmesi için bir süre otomobilin yedek anahtarının getirilmesi beklendi. Otomobilin yedek anahtarının getirilmesi üzerine otomobilde yapılan incelemelerde bagajdaki içerisinde çek, senet ve bir miktar paranın bulunduğu çantanın çalındığını belirlendi.

ŞÜPHELİLERİ YAKALAMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Terk edilen otomobil daha sonra çekiciyle Başakşehir'de bulunan özel bir otoparka götürüldü. Otelde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri şüphelileri yaklanması için çalışma başlattı. Olayın ardından şoför ifadesi alınmak üzere Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Ekiplerin olayla ilgili çalışması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Kaçırılan lüks araç

Polis ekiplerinden görüntü

Aracın sürücüsünden görüntü

Araçtan çıkan silahı polisin teslim alması

Sürücünün aracı kontrol etmesi

Aracın çekilmesi

Genel ve detaylar

16.03.2017 - 07.04 Haber Kodu : 170316012

================================

4- MEHMET MÜEZZİNOĞLU: 2017 ARALIK SONU İTİBARİYLE İŞSİZLİK RAKAMLARI YÜZDE 10'UN ALTINA MUTLAKA İNECEKTİR

Haber - Kamera: Enver Alas/ İstanbul DHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, iktidarın başlattığı istihdam seferberliğiyle 2017'de atağa geçtiklerini belirterek, "İki gün öncesinin rakamlarına göre 309 bin 50 rakamına ulaştık. Bunu ayın 12'si itibariyle yakaladığımıza göre Mart sonunda 450 bin ila 500 bin rakamlarını yakalamış olacağız. 2017 Aralık sonu itibariyle işsizlik rakamları yüzde 10'un altına yüzde 9,5'lara mutlaka inecektir." diye konuştu.

Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun 'İstihdam Seferberliği Toplantısı'na katıldı. TİM'in Yenibosna'daki merkezinde TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin evsahipliğinde 60 İhracatçı Birliği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin yer aldığı toplantıda konuşan Mehmet Müezzinoğlu, 2002'den bugüne AK Parti iktidarlarının en büyük gücünün ihracattaki artış olduğunu söyledi.

Türkiye'nin güçlü yolculuğunun dünyada bazı ülkeleri rahatsız ettiğine vurgu yapan Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle son dönemde dünyanın ilk 10 ekonomisine girme iddiası, bu anlamda dünyayla daha güçlü rekabet edebilme potansiyelinin varlığı bazı güç odaklarını ister istemez rahatsız etti. Son yıllarda siyasi ve ekonomik istikrarın bozulması adına birçok tuzakları, tezgahları beraber yaşadık. Bu anlamda siyasetin en büyük gücü milletin verdiği destektir." diye konuştu.

"2016'DAN GELEN YÜK 500 BİN"

Mehmet Müezzinoğlu, istihdam açısından 2016'da Türkiye'nin yaşadığı olağanüstü sorunlar neticesinde olağanüstü daralma yaşandığına dikkat çekti. TÜİK tarafından bugün açıklanan 2016 Aralık ayı yüzde 12,7'lik işsizlik oranına değinen Müezzinoğlu şunları söyledi: "2016 olarak hedeflediğimiz 900 bin artı istihdamın ne yazık ki 400 binini başarabildik. Bu bize, 2016'dan istihdam sağlamamız gereken 500 bin işsizimizi 2017'de kucağımızda bulduk. Bu anlamda 2017'de çalışma hayatında istihdam seferberliğini başlattık. 2017'nin hedefi 1 milyon istihdam. 2016'dan gelen yük 500 bin. 2017'nin başından itibaren istihdamda başlatılan Milli Seferberlik projesiyle atağa geçtik."

2017 ARALIK SONU İTİBARİYLE İŞSİZLİK ORANLARI YÜZDE 10'UN ALTINA MUTLAKA İNECEKTİR"

İstihdamda 2016'nın bize yüklediği yükü büyük bir kısmını Mart sonu itibariyle ortadan kaldıracaklarını kaydeden Mehmet Müezzinoğlu, "Bugünkü verilere bakıldığında artı istihdamda 500 binli rakamlara ulaşacağımız konusunda tereddütüm yoktur. İki gün öncesinin rakamlarına göre 309 bin 50 rakımına ulaştık. Bunu ayın 12'si itibariyle yakaladığımıza göre Mart sonunda 450 bin ila 500 bin rakamlarını yakalamış olacağız. 2017 Aralık sonu itibariyle işsizlik rakamları yüzde 10'un altına yüzde 9,5'lara mutlaka inecektir." diye konuştu.

BÜYÜKEKŞİ: "İKİ HAFTADA 127 İHRACATÇIMIZ 3 BİN 140 KİŞİ İSTİHDAM ETTİ"

Mehmet Büyükekşi ise, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğine TİM olarak bu yıl 300 bin ek istihdam yaratma hedefiyle katıldıklarını hatırlattı. Büyükekşi, "İstihdam teşvikleri ciddi oranda yeni iş olanakları sağlayacak. Bugün aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı ve beklentilerimizden daha yüksek bir rakam geldi. Ancak İstihdam Seferberliği ve Bakanımızın çalışma ve destekleriyle bu oran 2017'de düşecek. TİM olarak bu oranı düşürmek için, Ülkemize hizmet için, bu seferberlikte var gücümüzle biz de varız. Sadece iki haftada 127 ihracatçımız tarafından 3 bin 140 kişi istihdam edildi." diye konuştu.

Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Bakan ve salondakilerden görüntüler

-Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması

-Mehmet Büyükekşi'nin konuşması

-Genel ve detaylar

15.03.2017 - 19.00 Haber Kodu : 170315229

=======================

5 - BAKAN MÜEZZİNOĞLU: EN AZ 20 BİN UZMAN 10 BİN PRATİSYEN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediyesi'nin düzenlediği 14 Mart Tıp Bayramı programına katıldı. Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmasında, "Ne yazık ki bugün için en az 20 bin uzman hekim açığımız var. En az 10 bin pratisyen hekim açığımız var. Asgari bazda söylüyorum, ideal bazda söylemiyorum. İdeal baza geldiğimiz zaman bu rakamlar 50, 60, 70, 100 binlerin üzerine çıkıyor " dedi.

Esenyurt Belediyesi, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile Belediye Nikah Sarayı'nda bir program düzenledi. Programa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Esenyurt'ta çalışan hekimler katıldı.

"BUGÜN İÇİN EN AZ 20 BİN UZMAN HEKİM AÇIĞIMIZ VAR"

Folklor gösterisi ile başlayan program, Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması ile devam etti. Müezzinoğlu, ülkedeki hekim sayısının yeterli seviyede olmadığına değinerek, "Ne yazık ki bugün için en az 20 bin uzman hekim açığımız var. En az 10 bin pratisyen hekim açığımız var. Asgari bazda söylüyorum, ideal bazda söylemiyorum. İdeal baza geldiğimiz zaman bu rakamlar 50, 60, 70, 100 binlerin üzerine çıkıyor" dedi.

"SAĞLIK ÇALIŞANINA OLAN ŞİDDET YÜREĞİMİZİ KANATIYOR"

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için bir dizi önlemler alınacağını belirten Müezzinoğlu, "Sağlık çalışanına olan şiddet yüreğimizi kanatıyor. Mesleki onurumuzu zedeliyor. İnsanlık duruşumuzu zora sokuyor. Bu anlamda geniş kampanyalarla, toplumsal bilinçlendirmelerle ve yasal düzenlemelerle inanıyorum ki çok daha iyi noktalara geleceğiz. Şiddeti minimize edeceğiz. Bu noktadaki sıkıntılarımızın sıfırlanmasını arzu ediyoruz" diye konuştu.

"15 TEMMUZ'DA HEKİMLERİMİZ YARALILARIMIZIN YANINDA OLDU"

Müezzinoğlu hekimlik mesleğinin var olduğu günden beri saygın ve onurlu olduğunu vurgulayarak, "Özellikle bu büyük milletin hekimleri Çanakkale muharebelerindeki fedakarlıkları, mesleklerini arkalarında bırakarak şehit olmayı göze almışlardır. 15 Temmuz'da hekimlerimiz yaralılarımızın, gazilerimizin yanında oldu. O hainlerin ya karşısında ya da yaralıyı kurtaran noktada oldu. " dedi ve 15 Temmuz gecesi Ankara'da yaralanan doktor arkadaşının hikayesini anlattı.

Ardından, Bakan Müezzinoğlu tarafından Esenyurt'ta görev yapan en yaşlı ve en genç doktorlara plaket verildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Salondan görüntü

-Bakanın açıklamaları

-Plaket töreni

-Genel ve detaylar

15.03.2017 - 22.58 Haber Kodu : 170315257

=================================

(ÖZEL)

6- BEŞİKTAŞ'TA KAZA: 1 POLİS YARALANDI

Haber - Kamera: Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerinde ilerleyen motosikletli polis manevra yapan otomobile çarptı. Kazada 1 polis yaralanırken otomobil sürücüsü kadın kısa süreli şok yaşadı.

Kaza, saat 16: 30 sıralarında Çırağan Caddesi üzerinde meydana geldi. Çırağan Caddesi'nden Beşiktaş Meydanı istikametine ilerleyen motosikletli Yunus polisi karşı yönden gelip sol taraftaki Yahya Efendi sokağa girmek için manevra yapan otomobile çarptı. Çapmanın etkisi ile yere düşerek yaralanan polisi görenler durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Kazadan hemen sonra otomobilden duman çıkınca yangın ihtimalini gözününde bulunduran çevredekiler, otomobile yangın tüpüyle müdahalede bulundu. Bir süre sonra kaza yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı polise ilk müdahalede bulundu. Ambulansa taşınan polis hastaneye kaldırıldı. Polisin hafif yaralandığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kaza sonrası kısa süreli şok yaşayan kadın sürücüye polisler su verdi. Kazaya karışan araçların çekilmesinin ardından bir süre aksayan trafik normale döndü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ambulansın gelişi

-Sağlık ekiplerinin yaralı polise ilk müdahalesi

-Ekip arkadaşlarının kaza yaptığını duyup gelen polisler

-Otomobilin içinde elini başına koyup bekleyen kadın sürücü

-Otomobil içinde oturan ve kısa süreli şok yaşayan kadına polislerin su vermesi

-Yangın riskine karşı otomobile sıkılan yangın tüpü

-Kaza yapan polis motosikleti ve otomobilin kaza yerinden kaldırılması

-Trafiğe açılan Cadde

-Genel ve detay görüntüler

15.03.2017 - 19.02 Haber Kodu : 170315230

===============================

7- BEŞİKTAŞ'TA ŞÜPHELİ ÇANTA ALARMI

Haber - Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Özgür EREN/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş Meydanı'ndaki otobüs duraklarının arkasında bayan çantası polisi alarma geçirdi. Kontrollü bir şekilde patlatılan çantanın boş olduğu anlaşıldı.

Beşiktaş Meydanı'nda bulunan otobüs duraklarına arkasına saat 18.30 sıralarında bir bayanın çantasını bırakıp gittiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bayan çantasının çevresini güvenlik şeridi çekerek otobüs durağını ve çevresini yaya trafiğine kapattı. Olay yerine bomba imha uzmanı ekipleri çağrıldı. Bomba imha uzmanı polis özel kıyafetlerini giyerek çantanın yanına gelerek fünyeyi bıraktı. Barbaros Bulvarı kontrollü patlatma öncesinde çift yönlü olarak yaya ve araç trafiği tamamen durduruldu. Kontrollü bir şekilde patlatılan çantanın boş olduğu anlaşıldı. Kapalı olan cadde kısa bir süre sonra tekrar araç ve yaya trafiğine açıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Bayan çantasından detay görüntü

-Polis ekiplerinden detay görüntü

-Çantanın çevresinin güvenlik şeridi ile kapatılması

-Caddenin trafiğe kapatılması

-Vatandaşların çantanın çevresine yaklaştırılmaması

-Bomba imha polisinin çantanın yanına yaklaşması

-Çantanın kontrollü bir şekilde patlatılması

-Çantanın içerisinden detay görüntü

-Caddenin tekrar trafiğe açılması

15.03.2017 - 20.06 Haber Kodu : 170315242

====================================

8- BAĞCILAR'DA SAHTE PARFÜM OPERASYONU

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL-DHA

Bağcılar'da ihbar üzerine bir depoya baskın düzenleyen polis ekipleri, yaklaşık 30 bin sahte parfüm şişesi ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, ihbar üzerine Barbaros Mahallesi 299 Sokak üzerindeki bir depoya baskın düzenledi. Baskında, dünyaca ünlü markaların taklit edilerek üretilmiş yaklaşık 30 bin şişe sahte parfüm ele geçirildi. Polis, sahte parfümlere el koydu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Depodan detay görüntüler

-Sahte parfümlerden görüntüler

-Kolilerdeki parfümler

-Detaylar

15.03.2017 - 17.57 Haber Kodu : 170315215

========================

9- ÜST GEÇİDE ASILAN 'HAYIR' PANKARTINI SÖKERKEN GÖRÜNTÜLENDİLER

Haber: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İstanbul DHA

İstanbul Güngören'de 16 Nisan referandumu için bir üst geçitte yan yana asılan iki pankarttan 'Hayır' yazılı olanı kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

Dün akşam saatlerinde bir üst geçidin iki tarafında asılı bulunan 'Evet' ve 'Hayır' pankartlarının yanına gelen kimliği belirsiz iki kişi, üzerinde bir kız çocuğu ve 'Hayır' yazılı pankartı kestikten sonra bunları sürükleyerek götürdü. Bu sırada bir vatandaş da, pankartın kaldırılma anını cep telefonu kamerasına kaydetti. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada sözkonusu pankartı sökenlerle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

CEP TELEFONU KAMERASI

-'Hayır' yazılı pankartın iki kişi tarafından kaldırılması

15.03.2017 - 23.30 Haber Kodu : 170315258

==========================

10- İETT'NİN SEVİLEN ŞOFÖRÜ EMEKLİ OLDU

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK/ İSTANBUL DHA

256 numaralı İETT otobüsünün şoförü olan ve yolcularıyla kurduğu WhatsApp grubuyla fenomen haline gelen Hikmet Yılmaz emekli oldu.

'Taksim-Ataşehir- Yeditepe Üniversitesi' hattını kullanan 57 yaşındaki Hikmet Yılmaz, yolcularıyla birlikte kurduğu WhatsApp grubuyla haberleşerek hangi durağa ne zaman varacağı hakkında, yolculara bilgi veriyordu. Bu davranışıyla tanınan Hükmet Yılmaz, kısa sürede fenomen olmuştu. Dün itibariyle çalıştığı kurumdan emekli olan Hikmet Yılmaz'a aynı kurumdaki çalışma arkadaşları İETT Genel Müdürlüğü'nde kutlama töreni düzenledi. Bugün ise emekli olduğu İETT Garajı'na gelen Hikmet Yılmaz, basın mensuplarına 5 yıl boyunca çalıştığı hatta, yolcularla olan geçmişini anlattı. Yolcularla aile gibi olduğunu söyleyen Yılmaz, "Benim daimi yolcularım vardı. Soğuk havada uzun süre beklemesinler diye yolcular arasında bir WhatsApp grubu kurmuştuk. Yolcularım buna göre, duraklarda fazla beklemiyordu. Bir aile gibiydik. Özel günler, doğum günlerini kutlardık. Yoruldum, emekli olmak zorunda kaldım. 21 yıldır İETT Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak çalıştım" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Himmet Yılmaz ile röportaj

-Yılmaz'ın kullandığı İETT otobüsünden görüntü

-Yılmaz'ın otobüsü kullanmasından görüntü

-İETT'de kutlama anından fotoğraflar

-Detaylar

15.03.2017 - 20.42 Haber Kodu : 170315245

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement