Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BEYLERBEYİ'NDEHaber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'na geçti.

30.01.2017 18:47

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BEYLERBEYİ'NDE

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı'na geçti. Saat 13: 30 sularında Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan Beylerbeyi Sarayı içindeki ofisine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gün boyu İstanbul'da olması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Erdoğan'ın konvoyunun çıkışı

Beylerbeyi Sarayı'na girişi

30.01.2017 - 14.07 Haber Kodu : 170130078

====================================

"FETÖ'NÜN ÇALDIĞI SORULARLA 11 YILDA 8 BİN 500 AKADEMİSYEN KAMU ÜNİVERSİTELERİNE YERLEŞTİRİLDİ"

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün Marmara Üniversitesi'ndeki akademik yapılanmasına ilişkin iddianamesinde bu çarpıcı ifadeye yer verdi. 2009 ALES' de sadece 2 yanlış yapan aday sayısının tam 20 bin 290 kişi olduğu belirtildi

Aralarında yardımcı doçentlerin de bulunduğu 15 tutuklu şüpheli hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Mehmet Şenay Baygın tarafından FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında örgütün Marmara Üniversitesindeki yapılanmasına yönelik tamamlanan iddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede FETÖ'nün akademik yapılanmasına ilişkin önemli bilgilere yer verildi.

"FETÖ, TÜRKİYE'DE 17 ÜNİVERSİTE KURDU"

İddianamede, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçlarına ulaşabilmek için üniversitelerde katı bir şekilde örgütlenme içine girdikleri ve Türkiye'de bizzat örgüt tarafından kurulup faailiyete geçirilen 17 üniversitenin bulunduğu belirtildi. Bu üniversitelerin de 23 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan kararname ile kapatıldığı kaydedildi.

FETÖ'NÜN YURTDIŞINDAKİ ÖZEL ÜNİVERSİTELERİ

Yine iddianamede, FETÖ'nün yurtdışında faaliyet gösterdiği üniversitelere de yer verildi. İddianameye göre söz konusu üniversiteler şöyle; Amerikan İslam Üniversitesi ve Uluslararası Virginia Üniversitesi, Arnavutluk/ Bedir Üniversitesi, Azerbaycan/ Kafkas Üniversitesi, Gürcistan/ Uluslararası Karadeniz Üniversitesi, Kazakistan/ Süleyman Demirel Üniversitesi, Kırgızistan/ Atatürk-Alatoo Üniversitesi, Türkmenistan/ Halkara Türkmen -Türk Üniversitesi, Romanya/ Güneydoğu Avrupa Lumina Üniversitesi, Bosna-Hersek/ Burç Üniversitesi, Irak/ Işık Üniversitesi.

"KAMU ÜNİVERSİTELERİNDE DE ÖRGÜTLENDİLER"

İddianamede FETÖ'nün özel üniversteler dışında ele geçirmek için kamu üniversitelerinde de örgütlendikleri belirtilerek, "Üniversitelerde; üniversite, fakülte, yüksekokul ve enstitü imamları olarak yapılanmış olup, bu bünyeler içerisindeki örgüt üyeleri bu imamlara bağlı olarak örgütsel faaliyet yürütmüşlerdir. Üniversitelerde okuyan öğrenciler için örgüt tarafından öğrencilerin kaldığı evler ve yurtlar tahsis edilmiş, bu evler ve yurtlarda öğrenci abileri ve ablaları tarafından örgütsel eğitim verilip, denetime tabi tutulmuşlardır" denildi.

" 11 YIL İÇİNDE 8 BİN 500 AKADEMİSYEN YERLEŞTİRİLDİ"

Örgütün akademik kadrolara kendi mensuplarını yerleştirmek için Akademik Lisans Üstü Eğitim Sınavı (ALES) sorularını ele geçirdiği ve örgüt üyelerine sızdırdığı belirtilen iddianamede örgütün çalınan bu sorular sayesinde kamu üniversitelerine 2002-2013 yılları arasında 8500 civarında akademisyen yerleştirildiğinin tahmin edildiği ifade edildi.

"2009 ALES'DE 2 YANLIŞI OLAN ADAY SAYISI 20 BİN 290"

İddianamede ÖSYM verilerine de yer verildi. Buna göre, 2005'de ALES sınavına giren 226 bin adayın yüzde 0,1'i soruları tam ya da 2 eksik ile tamamlarken, 2009 yılında sınava giren 226.000'e yakın adaydan yüzde 9'unun tam puan aldığı, yanlızca 2 yanlışı olan aday sayısının 20.290 olduğu tespitine yer verildi.

REKTÖRLÜK, FETÖ'YLE İLİŞKİLİ OLAN AKADEMİK LİSTE SUNDU

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından FETÖ ile irtibatı bulunan akademik personel hakkında bilgi istenmesi üzerine, Marmara Üniversitesi Rektörlüğü tarafından gönderilen liste üzerine soruşturmanın başlatıldığı hatırlatılan iddianamade, haklarında delil toplanan 15 şüheli hakkında "Terör örgütü üyeliği" suçundan soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Diğer şüphelilerin dosyasının ise ayrıldığı kaydedildi.

TÜM ŞÜPHELİLERİN BYLOCK KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

İddianamede, şüphelilerin tamamının örgütün gizli haberleşme programı olan 'ByLock' programını kullandıklarının tespit edildiği, örgütün çağrısı üzerine Bankasya'ya yeni hesap açtıkları ya da açılmış olan hesaplara para yatırdıkları, yine örgüt çağrısı üzerine Digitürk platformundan üyeliklerini çektikleri belirtildi. Şüphelilerden 10'nun meslekten ihraç edildiği, 5'nin de açığa alındığı belirtilen iddianamede tüm şüpheliler hakkında, "Terör örgütü üyeliği" suçundan ayrı ayrı 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianame İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

=======================================

USTA GAZETECİ MEHMET TÜRKER SON YOLCULUGUNA UĞURLANDI

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: İdris TİFTİKCİ, İstanbul DHA

Sözcü gazetesi yazarı Mehmet Türker'in cenazesi Teşvikiyie Camii'ndeki töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören ve geçtiğimiz cumartesi günü, 73 yaşında hayatını kaybeden Mehmet Türker için bugün Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Usta gazeteci Türker'i son yolculuğuna, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Doğan Haber Ajansı Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Sözcü gazetesi yazarları Rahmi Turan, Yılmaz Özdil ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu siyaset ve basın camiasından çok sayıda isim uğurladı. Mehmet Türker'in eşi Sevil Türker ile kızı Meltem Taşdemir cami bahçesinde taziyeleri kabul etti.

"DEĞERLİ BİR KALEMDİ"

Mehmet Türker'in kendilerine önder olduğunu belirten CHP eski Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, "Böyle insanların aramızdan ayrılması ailesi, bizim ve Türkiye için üzüntü kaynağı. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve toplumun başı sağolsun. Allah nur içinde yatırsın" diye konuştu.

Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Düşündüklerini en güzel şekilde anlatan. Toprağından ve bayrağından ayrılmayan; ulusal birliğe son derece değerli bir kalemdi. Mekanı cennet olsun" dedi.

Türker'in örnek bir insan olduğunu dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu da "35 yıl önce bu mesleğe başladığımızda Mehmet Türker bizim için örnek bir insandı. Hiç istifini bozmadan en ağır olaylara bile gayet sakin ve iş bilir şekilde yaklaşımıyla hepimizin yetişmesine çok büyük katkı sağladı. Allah gani gani rahmet eylesin" ifadesini kullandı.

"MEHMET'İ UNUTMAK GERÇEKTEN ZOR"

Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, "Mehmet hem mesleki hem de kişi olarak çok yakın arkadaşımızdı. Çok anımız var. Çok güzel şeyler bıraktı. Mehmet'i unutmak gerçekten zor. Arkasında çok seven kitlesi bıraktı" şeklinde konuştu.

30 yıla yakın birlikte çalıştıklarını söyleyen gazeteci Rahmi Turan ise, "Büyük bir eksiklik, büyük bir kayıp. Onu çok arayacağız. Mekanı cennet olsun" dedi. Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Türker'in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Cenazeye katılanlar

-Ailenin taziyeleri kabulu

-Sırasıyla röpler

-Cenaze namazı

-Tabutun omuzlara alınması

-Genel ve detaylar

30.01.2017 - 16.22 Haber Kodu : 170130111

===================================

GÖÇMENLERE THY'DEN BİLET MÜJDESİ

Haber: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL DHA

ABD Başkanı Donald Trump'un bazı ülke vatandaşlarının ülkeye girişini yasaklayan kararnameyi imzalamasının ardından ülkeye giriş yapamayan göçmenlere Türk Hava Yolları'dan (THY) müjde geldi.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"ABD'nin aldığı karar sonrası uçuşları iptal edilen yolcularımızın bilet değişiklikleri ücretsiz yapılmaktadır. İade isteyen yolcularımıza da ödedikleri ücretler herhangi bir kesinti yapılmadan iade edilmektedir."

Görüntü Dökümü:

-----------------

-ABD uçuşlarında yolcuların kontrol görüntüleri

-Detay görüntüler

30.01.2017 - 16.21 Haber Kodu : 170130110

======================================

BARIŞ İNCE SERBEST BIRAKILDI

Haber: Ümit TÜRK İstanbul/ DHA

Birgün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce, ifade vermeye gittiğinde başka davadan yakalama kararı olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Çağlayan Adliyesine götürülüp ifadesi alınan İnce, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Birgün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce, avukatıyla birlikte ifade vermek üzere gittiği Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltına alınarak Kuştupe Polis Merkezi'ne götürüldü. İnce'ye burada hakkında yakalama kararı olduğu söylenerek, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürüldü. İnternet sitesinde yayınlanan bir haberden hakkında dava açıldığını öğrenen İnce, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. İnce'nin avukatı, söz konusu dönemde internet sitesinde yayınlanan bir habere dava açıldığını, İnce'nin de haberin yayınlandığı dönem sorumlu yazı işleri müdür olduğu için davada ifadesinin alınması için tebligat çıkarıldığını, ancak tebligatın başka adrese tebliğ edildiği için kendisine ulaşmadığını söyledi.

====================================

BEYOĞLU'NDA ŞÜPHELİ KİŞİ HAREKETLİLİĞİ

Haber - Kamera: Özgür EREN - Akın ÇELİKTAŞ/ İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda otobüs durağında çantasında bomba bulunduğunu söyleyerek paniğe yol açan kişi gözaltına alındı.

Olay, Beyoğlu Halıcıoğlu otobüs durağında saat 17.00'de meydana geldi. İddialara göre bir kişi, otobüs durağında bekleyen vatandaşlara çantasında bomba olduğunu söyledi. Bunun üzerine vatandaşlar durumu polis ekiplerine bildirerek duraktan uzaklaştı. Olay yerine gelen polis ekipleri, durak çevresinde güvenlik önlemi aldı. Polis ekipleri, durakta bekleyen kişiye montunun önünü açmasını istedi. Polis, montunun önünü açan kişiyi duraktan uzaklaştırdı. Üstü ve çantası aranan kişinin üzerinde ve çantasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı. Abdulkadir A. olduğu öğrenilen kişi gözaltına alınarak Haliç Polis Merkezine götürüldü. Çevredeki bir esnaf, "Çantamda bomba var demiş, insanlarda korkmuş. polislere haber verildi. polisler geldi, kişiyi alıp götürdüler' diye konuştu.

Polisin olay ile ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Şüpheli kişiden görüntü

-Şüpheli çantadan görüntü

-Polis ekiplerinden görüntü

-Polisin vatandaşları uzaklaştırması

-Polisin şüpheli kişiye yaklaşması

-Polisin çanta ve şüpheli kişi üzerinde arama yapması

-Şüphelinin gözaltına alınması

genel ve yakın detaylar

30.01.2017 - 17.47 Haber Kodu : 170130136

==================================

ÜNLÜ RESTORANDA CİNAYET İŞLEDİKTEN SONRA SİGARA İÇİP POLİSİ BEKLEDİ

1 kişiyi öldüren 2 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırgan cinayeti işledikten sonra bir masaya oturup sigara yakmış ve polisin gelmesini beklemiş.

Çağatay KENARLI - Uğur AYAZSIN, İstanbulDHA

Ünlü restoranlar zincirinin Anadoluhisarı'ndaki şubesinde meydana gelen olayda 1 kişi öldü 2 kişi de yaralandı. Bir görgü tanığı silah seslerinin kesilmesinden sonra saldırganın elinde silahıyla bir masaya oturduğunu, sigara yaktığını ve polisi beklemeye başladığını söyledi. Alacak verecek meselesinin yol açtığı belirtilen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan gözaltına alındı. Öte yandan 2 kişinin yaralanmasına cam kırıklarının neden olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

restoran genel

bir tanıkla röp

30.01.2017 - 17.00 Haber Kodu : 170130129

30.01.2017 - 17.32 Haber Kodu : 170130133

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement