Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Uyuşturucudan işten atılınca 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı (2)TUTUKLANDIEski patronu ile mesai arkadaşını öldüren katil zanlısı Emre Göçüm, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

20.07.2017 16:57

Uyuşturucudan işten atılınca 2 kişiyi öldürdü, 1 kişiyi yaraladı (2)

TUTUKLANDI

Eski patronu ile mesai arkadaşını öldüren katil zanlısı Emre Göçüm, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Fırıncıda yaklaşık 3 yıldır çalıştığını belirten Göçüm, işten çıkartılması nedeniyle olayı gerçekleştirdiğini ileri sürdü. Sağlık kontrolünün ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan katil zanlısı, tutuklandı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

İskenderun adliyesinden görüntü

Zanlının adliyeden çıkarılması

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ/(İSKENDERUN)HATAY,

==================================

Babasının fabrikasını ateşe verdiği ileri sürülen genç, serbest bırakıldı

DENİZLİ'de babasına ait yatak yayı üretim fabrikasını benzin dökerek ateşe verip, cep telefonundan canlı yayınla izlettiği ileari sürülerek gözaltına alınan

24 yaşındaki T.E. (Tolga Erten), polisteki ifadesinin ardından savcının talimatıyla  serbest bırakıldı. Fabrikadaki, zarar ise gündüz gözüyle net şekilde ortaya çıktı.

Babasına Hayri E.'ye (Erten) ile ailevi sebebler nedeniyle tartışan T.E., dün (Çarşama) saat 22.00 sırlarında, elinde pompalı av tüfeğiyle babasına ait Merkezefendi İlçesi, Hacıüyüplü Mahallesi'ndeki Atıl Yatak Yayı Üretim Fabrikası'na geldi. Anahtarla kapıyı açıp, içeri giren T.E., iddiaya göre, benzin döküp, fabrikayı ateşe verdi. E.T., bu sırada kendisini farkedip, engel olmak isteyen yandaki fabrikanın bekçisini de elindeki tüfekle havaya ateş ederek, korkutup yanına yaklaştırmadı. T.E, daha sonra fabrikanın alev alev yanışını, babasına cep telefonundan canlı olarak izletti. Baba Hayri E.'nin ihbarı üzerine gelen polis, T.E.'yi gözaltına alırken, itfaiye ekipleri de su sıkarak alevlere müdahale etti. Tüm fabrikayı saran alevler 3 saatte güçlükle söndürülürken, fabrikada büyük oranda maddi hasar meydana geldi.  Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen T.E., işlemlerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından yanan fabrikayı gezen AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, işadamı Hayri E.'ye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Harabeye dönen fabrikadaki, zarar ise gündüz gözüyle net şekilde ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Yanan fabrikadan görüntü

-Yanan makinelerden görüntü

-Yatak yaylarından görüntü

-Bir çalışanın olayı anlatması

- DHA muhabirinin anansU

-Baba Hayri E. (Erten) ile oğlu T.E.'nin (Tolga Erten) birlikte fotoğrafları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,

==================================

Ziraat Odası'ndan domates tepkisi

KORKUTELİ Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, domatesin zehirle yetiştirildiği iddialarına tepki göstererek, "Zararlı olsa kendimiz tüketmeyiz, komşumuza ve başka insanlara da tavsiye etmeyiz. Bunda kasıt olduğunu düşünüyorum" dedi.

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, domatesin zehirle yetiştirildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi. Bu tür açıklamaları yanlış bulduğunu ve hasadın başladığı günlerde yapılan bu açıklamalarda kasıt aradıklarını kaydeden Büyükçetin, "Bu iddia gerçek olsa ne kendimiz domates yeriz ne de başkasına tavsiye ederiz. İnsan sağlığının daha da ön plana çıktığı günümüzde besin değeri yüksek olan domatesin yetişmesi için istediği iklim şartlarının mevcut olduğu aylardayız. Özellikle haziran sonundan itibaren pazara çıkan domateslerde doğal aroma ve meyve tadını bulabiliriz. Korkuteli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de vermiş olduğu eğitimler sayesinde daha da bilinçlenen çiftçimiz kimyasal kullanımının sınırlandırılıp faydalı böceklerin kullanıldığı sağlıklı ve ilaç kalıntısız ürünler yetiştirmektedir. Yetişmesi için tam da uygun mevsiminde olduğumuz domatesi sofralarımızdan eksik etmeyerek alışkın olduğumuz damak tadını yakalayabiliriz" dedi.

Yayla domateslerinin seralarda yetiştirildiğini, bunların döllenmesi ve tozlaşmasının arı konularak sağlandığını vurgulayan Büyükçetin, "İnsan sağlığı konusu söz konusu olduğunda özellikle çiftçiler ve bizler daha da dikkatli oluyoruz. Böyle tozlaşma yapıldığında hiçbir ilaç kalıntısı ve hormon söz konusu bile değildir. İnsanlarımızın bunu iyi bilmesi lazım. Gönül rahatlığı ile yiyebilirler. İhracatçılarımız da özellikle yayla domatesini gönül rahatlığı ile alarak iç pazara gönderiyor" diye konuştu.

Zararlı bir ürünü kendilerinin tüketmediği gibi bir başkasına tavsiye bile etmeyeceklerine dikkati çeken Büyükçetin, şöyle dedi:

"Zararlı olsa kendimiz tüketmeyiz, komşumuza ve başka insanlara da tavsiye etmeyiz. Bunda kasıt düşünüyorum. Çünkü şu an domates mevsimi başlamıştır. Özellikle Antalya'nın yaylası Korkuteli'de yayla domates hasat zamanı başlamıştır. Kasıtlı olarak insanların kafasını karıştırıyorlar. Acaba var mı, yok mu diye. Ama insanlarımız bilsin ki böyle bir şeylerin olmadığını her türlü kanıtlayıp bildirebiliriz. Milletin kafasını bulandırmak istiyorlar. İhracatçılarımıza 'hormon var yenilmesin' diyerek, tüketimin azalmasını istemektedirler."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Seradan domates toplayan bir üretici

Üreticinin sera içinde açıklaması

Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin'in açıklaması

89.3 MB/// 02.47ö

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

==================================

Nevşehir'de uyuşturucu operasyonu: 59 gözaltı

NEVŞEHİR'de polis ve jandarma ekiplerinin, uyuşturucu satıcılarına yönelik yaptığı operasyonda, 59 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ve jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti yapan sokak satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Şehit Polis Memuru Furkan Demir'in isminin verildiği operasyona, 16 adrese helikopter ve 2 drone desteğinde, 106 personel, 32 araç, 2 narkotik köpeği ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri katıldı. Operasyonda, 59 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 124,81 gram metamfetamin, 15.45 gram kağıda emdirilmiş bonzai, 10,2 gram eroin, 11,52 gram sentetik uyuşturucu, 26,62 gram esrar, 22 ecstacy hap, 0.32 gram afyon sakızı, 2 hassas terazi, 4 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 3 fişek ve 3 av tüfeği ele geçirildi. Polisteki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye gönderildi. Zanlılar, görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Uyuşturucu Zanlılarının polis eşliğinde Adliyeye getirilişleri

-Zanlıların basın mensuplarına sözlü sataşmaları

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

==================================

Yelken sporunu eğlenerek öğreniyorlar

ANTALYA Yelken ve Deniz Sporları İhtisas Kulübü (AYDİK), geleceğin yelken sporcularını yetiştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda çalışmalarını sürdüren kulübün yönetim kurulu üyesi Kaan Cici, hedeflerinin Antalya'da daha çok insanı yelken sporu ile tanıştırmak ve bu sporu yaymak olduğunu söyledi. Kulübün 1996 yılından bu yana faaliyetlerine devam ettiğini belirten Cici, "Özellikle yaz aylarında 8-15 yaş arası gençlerimize optimist ve lazer derslerimiz var. Aynı zamanda yetişkinlere lazer ve yelken eğitimlerine başladık" dedi.

Kulübün temel amaçlarından birisinin ticari kaygı gütmeden Antalya çanağındaki gençlere ve yetişkinlere yelken sporunu öğretmek, bu spora karşı kendilerini yakın hissetmelerini sağlamak olduğunu anlatan Cici, "Şu an minik kursiyerlerimiz kara çalışması yapıyor. Optimist öğrencilerimiz, karada, sahilde ve bir grubumuz da denizde çalışmalarını sürdürüyor. 40 öğrencimiz var. Temmuz ve ağustos ayları için iki farklı kurs dönemimiz var. Antalyalı gençlerin ağustos ayındaki programımıza taleplerini bekliyoruz. Çok cüzi miktarlar ödeyerek kulübümüzde yelken sporunu öğrenmek mümkün. Sosyal medyadan Antalya Yelken Kulübü adı altındaki facebook sayfamızdan bize ulaşmaları mümkün" diye konuştu.

AMAÇ, TAKIM RUHUNU GELİŞTİRMEK

AYDİK Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet US ise "Şirketler için takım ruhunu geliştirmeye yönelik programlarımız da var. Programlarımızın çocuk gelişimine çok faydalı olduğunu gözlemliyoruz. Hem bireysel hem de takım çalışmalarında kendilerini geliştirmelerinde çok fırsat tanıyor bu spor. Bir yandan da ulusal ve uluslararası müsabakalara sporcu yetiştiriyoruz" dedi.

KADA VE DENİZDE YELKEN EĞİTİMİ

Yelken antrenörü Canberk Uysal, "Bugün 5 kursiyer 25 sporcumuzla eğitim yapıyoruz. Kendi sporcularımız kursiyer sporculara yelken eğitimi veriyor. Önce karada yaklaşık 45 dakika veya 1 saat eğitim veriyoruz. 2 saat de denizde yelken eğitimi veriyoruz. Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri eğitimlerimiz var" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Kulüp tabelasından görüntü

Öğrencilere ders verilmesi

RÖP 1:  Metin Bora Sevük

RÖP 2:  Kaan Cici

Yelkenlerin denizde görüntüsü

RÖP 3: Ahmet Us

RÖP 4: Batu Açıkbaş

Öğrencilerin denizde ders görürken görüntüleri

RÖP 5: Canberk Uysal

Detaylar

157 MB// 04.57

HABER: Erol AKKIR- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

==============================================

Koreliler Pamukkale'ye hayran kaldı

GÜNEY Kore ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 60'ncı yıldönümü sebebiyle 27 kişilik Güney Kore heyeti, ziyaret ettikleri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan doğa harikası Pamukkale'ye hayran kaldı, bölgede yer alan Hiarapolis ve Leodikya'da tarihi atmosferin tadını çıkardı.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin 60'ncı yıl dönümü nedeniyle aralarında üst düzey yetkili, akademisyen, yazar ve basın mensuplarının bulunduğu 27 kişilik Güney Kore heyeti, dün (çarşamba) karayoluyla İzmir'den Denizli'ye geldi. Heyette Güney Kore'nin eski Ankara Büyükelçisi de yer aldı. Ziyaretin ilk gününde heyet tarihi antik kent Laodikya'yı gezdi.

İki ülke arasındaki ilişkileri arttırmak ve Türkiye'nin turistik alanlarını, Güney Kore'de tanıtmak amacıyla da düzenlenen ziyaretin ikinci gününde, heyet Hiarapolis Antik Kenti'nin ardından, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan beyaz cennet Pamukkale'yi gezdi. Ardından tarihi atmosferiyle ziyaretçi akınına uğrayan Antik Havuz'a girerek, yetkililerden bilgi aldı. Heyetin ziyaretine Denizli Valisi Hasan Karahan da eşlik etti. Grupla bir süre sohbet eden Karahan, Denizli'yi tanıtan çeşitli ürünler hediye etti.

GÜNEY KORELİ TURİST SAYISI ARTACAK

Denizli Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Güney Kore'li gruba turistik alanların tanıtıldığını, ziyaretin bu ülkeden gelen turist sayısına olumlu yansıyacağını söyledi. Soykan, ziyaretin Güney Kore tarafından iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 60'ncı yıldönümü sebebiyle organize edildiğini belirterek, "Grup Denizli'yle birlikte Türkiye'nin pek çok yerini gezecek. 27 kişiden oluşan gruba, Pamukkale gezdirildi, Laodikya tanıtıldı. Hiarapolis'i kendilerine gezdirdik. Güney Koreli grubu hoş bir şekilde ağırladık. Heyet arasında Güney Kore'nin ünlü gazetecileri, akademisyenleri ve yazarları da var. Kendileri buradan çok memnun kaldı. Ülkelerine döndüklerinde burayı oldukça güzel tanıtacaklarını söylediler. Güney Kore'den Denizli'ye oldukça fazla turist geliyor. Bu ziyaretin ardından daha da fazla turist geleceğine inanıyorum" dedi.

Heyet, daha sonra Pamukkale'de bulunan bir Çin lokantasında öğle yemeği yedikten sonra, Konya'ya gitmek üzere yola çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Korelilerden detay görüntü,

-Antik Havuz'dan detay görüntü,

-Öğle yemeğinden görüntü,

-Vali Yardımcısı İsmail Soykan ile röp.

Haber-Kamera: Deniz TOKAT/ DENİZLİ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement