Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

TIR'ın 6 otomobile çarpması kameralara yansıdıKOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde ters istikametten gelen TIR'ın otomobillere çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

04.06.2017 23:21

TIR'ın 6 otomobile çarpması kameralara yansıdı

KOCAELİ'nin Karamürsel İlçesi'nde ters istikametten gelen TIR'ın otomobillere çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Kaza dün, D-130 Karayolu Karamürsel merkez kavşağında meydana geldi. Yalova yönüne giden Turgay Kılıçlı idaresindeki TIR sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu karşı şeride geçerek ardı ardına otomobillere çarptı. TIR, 6 otomobile çarptıktan sonra devrildi. Kazada, D-130 Karayolu savaş alanına dönerken, 8 kişi yaralandı. TIR'ın otomobillere çarpma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Ters istikametten gelen TIR otomobillere ardı ardına çarparken, bir otomobilin takla atmasını kameralar kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

(AKTÜEL GÖRÜNTÜLER DÜN GEÇİLMİŞTİ)

03.06.2017 - Haber Kodu : 170603152

Haber: KARAMÜREL(Kocaeli),

=============================

Bakan Yılmaz: Rektör eşinin atamasını doğru bulmuyorum (2)

BAKAN YILMAZ İFTARDA ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE BULUŞTU

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, memleketi Sivas'ta çeşitli ziyaretlerde bulunduktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilerin onuruna düzenlenen iftar programına katıldı. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen programa Bakan Yılmaz'ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Burada konuşan Yılmaz Ramazan ayının birlik ve beraber ayı olduğunu ifade ederek düzenlenen programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra şehitlik makamının önemine değinen Bakan Yılmaz şunları söyledi: "Bugün bu topraklarda başımız dik alnımız açık, ay yıldızlı bayrağın altında rahatça dolaşabiliyorsak ve bugün burada bu konuşmayı yapabiliyorsak inanın bunlar bir insanın ömründe yapabileceği en büyük fedakarlık olan kendi canını bu vatan için veren şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Allah onlardan ebediyen razı olsun. Ancak şunu biliyorum, bu vatanda 'Keşke bende şehit olsaydım, keşke bende gazi olsaydım' diyenler var. Bunu diyenler olduğu sürece ilelebet, ebediyen bu topraklarda hür ve bağımsız yaşayacağız. Bilin ki bu ülkenin de bu milletinde en büyük gücü işte bu duygunun bu insanlarımızda olmasıdır. Allah devletimizi ve birliğimizi daim eylesin. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Türkiye şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirerek yoluna devam ediyor. Şehitlerimizin uğruna can verdiği değerleri daha da güçlendirmek bizim asli sorumluluğumuzdur. Şehitler bu ülkenin birliği ve beraberliği için can verdi. Bu ülkenin birliğini beraberliğini güçlendirmek lazım. Bu ülkenin yoksulluğunu, fakirliğini, cehaletini yenmek lazım, işte bizimde yaptığımız budur."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-İftar programından görüntüler

-Bakan Yılmaz'ın konuşmaları

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/ SİVAS,

======================================

Şanlıurfa'da ısınan trafo patlayıp alev aldı

ŞANLIURFA'da aşırı yüklenmeden dolayı ısınıp alev alan trafodaki yangın korkuttu.

Sırrın Karşıyaka Mahallesi'ndeki Balaban Köprüsü yakınında bulunan elektrik trafosu, aşırı yüklenmeden dolayı ısınınca patlayıp alev aldı. Kimsenin yaralanmadığı olayda çevrede bulunan vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. İhbarla gelen elektrik dağıtım görevlileri akımı kesti, itfaiye ekipleri ise alevlere müdahale etti. Müdahaleyle kontrol altına alınan yangın nedeniyle elektrik kesintisine yol açan trafonun onarılması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

DEDAŞ binası

İtfaiye ekiplerinin gelmesi

Trafonun yanma anı

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA,

=======================================

Osmaniye'de Türk Yıldızları'ndan nefes kesen gösteri

OSMANİYE'de ilk kez gösteri düzenleyen Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları, izleyenleri büyüledi.

Osmaniye'de ilk defa düzenlenen gösteriyi izlemek isteyen binlerce vatandaş, Kuzey Çevre Yolu Otogar civarındaki alanı erken saatlerde doldurdu. Türk Yıldızları'nın gösterisi öncesinde, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın 1992 yılında Üsteğmen olarak görev yaptığı yıllarda yazdığı 'Hanke'ye ağıt' isimli şiiri okundu. Daha sonra Adana'dan havalanan 7 jetten oluşan Türk Yıldızları, Osmaniye semalarında göründü. Türk Yıldızları'nın yaklaşık 30 dakika süren gösterisinde, jetlerin gökyüzüne doğru dönerek tırmanması, birbirlerine yaklaşarak ilerlemeleri, bıraktıkları dumanla kalp oluşturmaları ve yüksek sürat geçişi izleyenler tarafından uzun süre alkışlandı. Gösteri bitiminde telsizle irtibat kurarak protokol üyeleri ve Osmaniyelilere seslenen Türk Yıldızları Filo Komutanı Hava Pilot Binbaşı Osman Yığcı Binbaşı Yığcı, "Şehitler diyarı Osmaniye'de ilk defa uçmanın gururunu yaşarken, uçuşumuzu tüm şehitlerimize adıyoruz. Ruhları şad olsunö dedi.

Osmaniye Valiliği ve Osmaniye Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen program sonunda gösteriyi izlemeye gelen vatandaşlara iftar verildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Jetlerin Osmaniye semalarında görünmesi

Jetlerin gösteri alanı üzerinden geçişleri

Türk Yıldızları gösterisinden detaylar

Bayrak sallayan bir vatandaş ve uçaklar

Uçakların gökyüzünde dumanla kalp yapması

Binbaşı Osman Yığcı'nın telsizden konuşması

Tören alanındaki vatandaşlardan görüntü

Törene katılan vatandaşlarla röp.

BOYUT: 184 MB - SÜRE: 05'15"

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/ OSMANİYE,

=======================================

Çan'da Halk Oyunları Gecesi düzenlendi

ÇANAKKALE'nin Çan İlçesi Belediyesi'nce düzenlenen 9'ncu Ramazan Etkinlikleri, Halk Oyunları Gecesi ile devam etti.

Çan Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında, Termal Park Amfi Tiyatro alanında Halk Oyunları Gecesi düzenlendi. Çanakkale'nin yanı sıra değişik kentlerden de gelen 160 kişiden oluşan 11 halk oyunları ve halk dansları ekibi, muhteşem gösteriler sergiledi. Çan Belediye Başkanı AK Partili Dr. Abdurrahman Kuzu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Okan, CHP İlçe Başkanı Ümran Aydın, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, renkli görüntülere sahne olan geceyi büyük bir beğeniyle izledi.

Haber: ÇAN(Çanakkale),

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement