Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-19

Dha Yurt Bülteni-19

OSMAN BAYDEMİR: RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEKHDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğinde "Rakka düştü düşecek" dedi.

08.06.2017 22:07

OSMAN BAYDEMİR: RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK

HDP Sözcüsü Osman Baydemir, partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğinde "Rakka düştü düşecek" dedi.

Osman Baydemir beraberinde HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'la beraber partisinin Gaziantep'teki iftar yemeğine katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen iftar programında partililere seslenen Baydemir, konuşmasında Kürtçe ve Türkçe söylemlere yer verdi. Hükümeti eleştiren Baydemir, 7 Haziran 2015 yılında düzenlenen genel seçimlerden sonra hükümetin DEAŞ ile ittifak kurduğunu öne sürerek, şunları söyledi: "Birbirinizi tanıyın, ben hiçbirinize tek başına hükümet olma yetkisini vermiyorum, koalisyon kurun talimatını verdi millet bize. Bundan tam 2 yıl önce 8 Haziran sabahı bu coğrafya aydınlığa büründü. Ama bu aydınlığı, karanlığa dönüştürmenin politikasını geliştirdi şer odakları. Kardeşlerim Suruç'ta patlayan bomba bizden sadece 34 canımızı almadı. Ayrıca bir devrin, bir sürecin kapatılacağının da habercisiydi o patlama. Suruç'tan, Ankara otogar patlamasına kadar adeta hükümet Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren barbarlık örgütüyle ittifak kurdu. Çok açık ve net söylüyorum maalesef ittifak kurdu. Düşünün ki Antep gibi kadim bir şehir, bir sanayi şehri neredeyse günümüzde DEAŞ'ın gayri resmi başkenti haline dönüşen bir imajı bütün dünyaya bu iktidarın basiretsizliği, bu iktidarın yanlış politikalarından dolayı sirayet etti."

'BUNUN ADI AKP TÜCCARLIĞI'

Botlarla Avrupa'ya kaçmak isterken Akdeniz'de yaşamını yitiren Suriyeli sığınmacıların Avrupa'yı tehdit için kullanıldığını öne süren Baydemir, "Ne diyorlardı televizyon kanallarında? Bas bas bağırıyorlardı, 'onlar muhacir bizler ise, ensarız' diyorlardı. Benim başım gözüm üstüne, muhacirlerin tamamı, sabilerin tamamı, kadınların tamamı başımız gözümüz üstünde yerleri var. Ama siz, savaştan kaçan o masumları, savaştan kaçan sığınan o insanları aldınız gemilere kayıklara bindirerek kıyılara vurmasını sağladınız. Neymiş? Avrupa'ya karşı bir silah olarak kullanılacakmış. Bu mu muhacirlik bu mu ensarlık? Bunun adı AKP tüccarlığı, bunun adı insan tüccarlığıdır, bunun adı vicdan tüccarlığıdır" dedi.

'RAKKA DÜŞTÜ DÜŞECEK'

Osman Baydemir konuşmasının son bölümünde, Amerika destekli, YPG tarafından Suriye'nin Rakka kentine düzenlenen operasyona değindi. Baydemir, Kürtçe konuşarak, "Bizde bir söz  vardır, kendin için ne istiyorsan Allah komşuna iki katını nasip etsin. Kürtler her zaman barış ve özgürlük ister onun için" dedikten sonra Türkçe olarak "Rakka düştü düşecek" dedi. Konuşmasına yine Kürtçe devam eden Baydemir, "Birkez daha bu halk özgürce kardeşçe bir yaşam istiyor ne fazlası ne eksiği" diye konuştu. Konuşmaların ardından Baydemir ve milletvekilleri, partililer ile beraber iftar yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Toplantının düzenlendiği salon

Toplantıya katılanlar

Osman Baydemir ve beraberindekilerin salona gelmesi

Baydemir'in konruşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Eyyüp BURUN- GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 126 MB

================================================

YAĞMUR YAĞDI, SOKAKLAR GÖLE DÖNDÜ

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde aniden bastıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Bazı evlerin girişlerini su bastı.

Çorlu İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar kısa sürede göle döndü. Yağış nedeniyle, Tekirdağ yolu, Ali Osman Çelebi Bulvarı, İstasyon Mahallesi yolu, Bülent Ecevit Bulvarı ve Çetin Emeç Bulvarı'nda yoğun su birikintileri oluştu. Trafikteki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Bazı araçlar yollarda kaldı. Bir çok evin girişine de su bastı. Çorlu Belediye ekipleri biriken yollardaki suları tahliye çalışmasına başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yağmur yağışı

-Su birikintileri

-Mahsur kalan araçlar

-Su tahliyesi yapılması

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),

===============================================

MİDİBÜS SÜRÜCÜSÜ, CEP TELEFONUNA BAKARKEN YOLCUYU EZDİ/EK

ŞÖFÖR SERBEST BIRAKILDI

Muğla'nın Marmaris İlçesi otogarında, kadın şoförün kullandığı yolcu midibüsünün çarpıp, altında sürüklediği 73 yaşındaki Müyesser Budur, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Araç içi kamerasından, cep telefonuna bakarken Budur'u fark etmeyerek çarptığı belirlenen midibüs şoförü 37 yaşındaki Y.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haber: MARMARİS (Muğla),

=================================================

ANDIRIN'DA YANGINDA BİR OTOMOBİL VE AHIR KULLANILMAZ HALE GELDİ

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde çıkan yangında, 1 otomobil ile ahır kullanılmaz hale geldi.

Andırın İlçesi Torlar Mahallesi'nde Ali Kolutek'e ait park halindeki otomobil, henüz belirlenemeyen nedenle alev aldı. Alevler kısa sürede büyüyüp, yandaki ahır ve samanlığa da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yaklaşık 2 saatlik çalışmayla alevleri kontrol altına alarak yangını söndürdü.

Otomobil ve ahırın kullanımaz hale geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------------

-Ahırın yanması

- İtfaiye'nin yangına müdahalesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN-KAHRAMANMARAŞ,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 40 MB

==================================================

TEKİRDAĞ'DA 53. KİRAZ FESTİVALİ BAŞLADI

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 53.'üncüsü düzenlenen ve il merkezi ile birlikte 3 ilçede de kutlanacak olan 'Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali' renkli görüntülerle başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve ilçe belediye başkanları ile yurt dışından temsilcilerin de yer aldığı kortej, Edirne belediye bandosu, kadın trampet takımı, halk oyunları ekibi ve animasyon gösterileri eşliğinde Valilik önüne kadar yürüdü. Başkan Albayrak, valilik binası önündeki Atatürk anıtına çelenk sundu. Festivalin ilin tamamını kapsayacak şekilde kutlanması gerektiğini anlatan Albayrak, "Geçmişten bu yana Tekirdağ'da Mayıs ayının son haftası, Haziran ayının ilk haftasının kiraz cümbüşü olarak kutlanıyor. 1963 yılından beri Kiraz festivali, aynı coşku ve aynı heyecanla kutlanıyor. Ancak 30 Mart 2014'te Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olunca yerel yönetimlerde bir takım değişiklikler oldu. Tekirdağ ismi tüm ili kapsadığı için tüm ilçeler tarafından kutlanması gerekiyor. Biz bu projeyi geçen seneden itibaren hayata soktuk. Artık kiraz festivali tüm ilçelerimizde kutlanır hale geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir" dedi. Çeşitli etkinlik ve halk konserleri ile 3 gün sürecek festivalin ateşi, Başkan Albayrak ve protokolle birlikte yakıldı. Etkinliğe Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ CHP Milletvekilleri Candan Yüceer ve Faik Öztrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Garnizon Komutanı Albay Kemal Cone, İl Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Köprü başından başlayan yürüyüş

-Yürüyüşe katılan protokol ve vatandaşlar

-Bando ve çalınan marşlar

-Kiraz güzeli kız

-Yürüyüşten detaylar

-Valilik önünde çelen sunumu ve konuşmalar

-Festival ateşinin yakılması

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement