Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-3

Dha Yurt Bülteni-3

1)ANADOLU YILDIZI - 2017 TATBİKATI SONA ERDİANADOLU Yıldızı-2017 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı, senaryo gereği kayıp dağcıların kurtarıldığı kara safhasıyla tamamlandı.

04.05.2017 11:28

1)ANADOLU YILDIZI - 2017 TATBİKATI SONA ERDİ

ANADOLU Yıldızı-2017 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı, senaryo gereği kayıp dağcıların kurtarıldığı kara safhasıyla tamamlandı. Kara arama kurtarma safhası İzmir'in Menemen ilçesindeki Dumanlı Dağı'nda gerçekleştirildi. Senaryo gereği kaybolan 6 dağcı başarılı şekilde kurtarıldı. Deniz safhası Sakız ve Midilli adaları arasında dün (çarşamba) icra edilen tatbikatın kara bölümü, İzmir'in Menemen ilçesindeki Dumanlı Dağı mevkisinde gerçekleştirildi. Ege Ordusu Komutanlığı'nın icra koordinatörlüğünü yaptığı tatbikatta, senaryo gereği, Dumanlı Dağı mevkisinde tırmanış yaparken kaybolan 6 dağcı, İlçe Jandarma Komutanlığından yardım istedi. Karadan aramanın yeterli olmaması nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezinden yardım talep edildi. Bunun üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ni koordinatör olarak görevlendirilerek, müşterek arama kurtarma harekatı başlatıldı. Hava Kuvvetlerinin arama kurtarma uçağı dağcıların yerlerini belirlemek için bölgede keşif uçuşu yaptı. Uçak, arama kurtarma helikopterleri arasında da irtibatı ve koordinasyonu sağladı. Jandarma Arama Kurtarma helikopteri kayalık alanda yaralı 2 dağcının yerini belirledi. Yaralılara ilk sağlık müdahalesi de bu ekip tarafından yapıldı. Bölgeye gelen helikopter, alanın kayalık olması nedeniyle iniş yapamadığı için kurtarma çalışmaları sırasında hover pozisyonunda (havada belli yükseklikte sabit kalarak) bekledi. Helikopterden inen arama kurtarma personeli bir yaralıyı sedye yardımıyla helikoptere taşıdı. Helikopter, yaralıları en yakın hastaneye götürdü. Durumu ağır olan yaralı ise helikopterin iniş yapabileceği alana havai hat kullanılarak taşındı. Yaralıları bıraktıktan sonra bölgeye dönen helikopter, uygun alana iniş yaparak ağır yaralı dağcıyı hastaneye sevk etti. Hava Kuvvetlerinin keşif uçağınca yerleri belirlenen diğer dağcılar da başka helikopterlerle hastaneye taşındı. Kara safhasının yapılmasıyla tatbikatın fiili bölümleri tamamlandı.

"BAŞARIYLA TAMAMLANDI"

Tatbikatı yabancı gözlemciler ve Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Sargun Göktun ile birlikte alanda izleyen Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, tatbikatın başarılı bir şekilde icra edildiğini söyledi. Nuhut, "Tatbikat, tüm unsurlar arasındaki koordine ve muhabere imkanlarının denenmesi, Türk arama kurtarma bölgesinde, Türkiye Cumhuriyeti tarafından her türlü arama kurtarma faaliyetinin etkinlikle icra edilebileceğinin gösterilmesi, arama kurtarma usulleri ve sistemleri konularındaki farkındalığın artırılması açısından faydalı olmuştur. Türk arama kurtarma teşkilatının hedeflerine üst düzeyde katkı sağlayacak şekilde başarıyla tamamlanmıştır" dedi.

GERÇEĞİ ZORLU ŞARTLARINDA YAPILIYOR

Uygun hava şartlarında gerçekleştirilen tatbikatta icra edilen tüm arama kurtarma faaliyetlerinin, gerçek bir kaza anında kuvvetli rüzgar, yağmur, kar ve yoğun sis gibi birçok olumsuz hava ve arazi şartlarında yapıldığını belirten Nuhut, "Bu durum, teknolojik gelişmelere rağmen hala kaza yerinin bulunmasını ve kazazedelerin kurtarılmasını zorlaştırmaktadır. Denizde ve karada tehlikede bulunan şahısların yardım çağrılarına etkinlikle ve süratle reaksiyon gösterilmesi, arama kurtarma faaliyetleri için hayati bir birleşendir. Zamana karşı yapılan yarışın kazanılması amacıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin arama kurtarma unsurları, gelişmiş yetenekleri ve sistemleri sayesinde, Türk arama kurtarma bölgesinde ve ihtiyaç duyulan her yerde, denizde ve karada, zorlu hava şartlarında, gece ve gündüz, 7 gün 24 saat arama kurtarma ihtiyaçlarını karşılamak için daima hazırdır" diye konuştu.

Konuşmanın ardından toplu fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekimi sırasında Kosovalı Askeri Ataşe Kurmay Yarbay Sefer İsufi, Kosova Genelkurmay Başkanı adına, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özgür Nuhut'a, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin işbirliği ve yardımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Tatbikatın icrası

Arama kurtarma uçağının yer tespiti

Helikopterle arama kurtarma personelinin indirilmesi

Yaralıların helikoptere alınması

Sedyeyle yaralı taşınması

Helikopterin alana inmesi ve yaralıyı alması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

====================================================

2)TEKİRDAĞ'DA FECİ KAZA: 2 ÖLÜ, 2 YARALI

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde 4 kişilik ailenin bulunduğu ve sürücüsünün direksiyon hakimiyetini yitirdiği otomobil yoldan çıkması sonucu yaklaşık 50 metrelik şarampolden yuvarlandı. Kazada Derya Sertel ve 6 yaşındaki oğlu Barış olay yerinde hayatını kaybederken, baba Bilgin Sertel ve 4 yaşındaki oğlu Koray Taha ağır yaralandı.

Kaza, dün gece Keşan-Malkara Karayolu üzeri Haliçköy Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Malkara'ya giden 43 yaşındaki Bilgin Sertel kullandığı 59 AJ 708 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybederek 50 metrelik şarampole yuvarlandı. 95'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı 15'nci Mühimmat bölüğünde görevli nöbetçi askerler kazayı görüp polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kazada, hurdaya dönen otomobildeki 36 yaşındaki Derya Sertel ve 6 yaşındaki oğlu Barış olay yerinde hayatını kaybederken, 4 yaşındaki Koray Taha Sertel ağır yaralandı. Baba Bilgin Sertel ise araçta sıkıştı.

Malkara İtfaiyesi kaza kırım ekiplerince sıkıştığı yerden güçlükle çıkartılan Bilgin Sertel ve ağır yaralı oğlu Koray Taha, ambulansla Malkara Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından yaralılar Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan Bilgin Sertel'in vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda kırık olduğu belirtildi. Olay yerinde hayatını kaybeden Derya Sertel ve oğlu Barış'ın cesedi, savcılık ve jandarma ekiplerince yapılan incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Sağlık ekiplerinin gelişi

-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi

-Kaza kırım ekiplerinin gelişi

-Otomobilde sıkışan babanın sıkıştığı yerden kurtarılması

-Yaralıların ambulanslara taşınması

-Koray Taha'dan detay

-Ölen anne ve oğlu

-Kaza yapan otomobilden detay

-Otomobilin yuvarlandığı şarampolden ve çevreden detay

Haber-Kamera: Murat YAYIN/MALKARA(Tekirdağ),-

(Süre: 5.15-Boyut: 313 MB)

===================================================

3)SOKAK KEDİLERİNE BAKTIĞI İÇİN EVİNDEN TAHLİYE EDİLİYOR

ADANA'da hayvan koruma gönüllüsü ev kadını Kabire Işık'ın, sokak kedilerini beslediği ve çevresindeki evlere rahatsızlık verdiği gerekçesiyle kirada oturduğu evden tahliyesine karar verildi. Kent merkezindeki Namık Kemal Mahallesi'nde bahçeli müstakil bir evde oturan 41 yaşındaki Kabire Işık, hayvan koruma gönüllüsü olduktan sonra evinin çevresinde sokak kedilerini beslemeye başladı. Sokakta yaşayan 100'ün üzerindeki kediyi besleyen Kabire Işık'ı ev sahibi ve mahallede oturan 21 kişi, çevre sağlığını tehlikeye soktuğu iddiasıyla mahkemeye verdi. Adana 3'ncü Sulh Mahkemesi, Kabire Işık'ın çevre sağlığını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle evden tahliyesine karar verdi. Kararı temyiz eden Kabire Işık, baktığı sokak hayvanların çoğunun engelli olduğunu söyledi. Hayvanları evinde beslemediğini sadece çevreye onlar için mama ve yemek bıraktığını savunan Işık,  "Tek uğraşım, sokak kedilerine bakmak. Evimde 4 köpeğim var. Onun dışında sokak kedilerine mama bırakıyorum. Kediler mamalarını yiyip gidiyorlar. Hiç kimseye de rahatsızlık vermiyorlar. Eğer evden tahliye edilirsem, bu hayvanların çoğu ölecektir" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------

(ÖZEL)

Hayvansever Kabire Işık'ın konuşması

Kabire Işık ve kedilerinden detay görüntüler

SÜRE: 03'22"    BOYUT: 206 MB

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

====================================================

4)ROL DEĞİL GERÇEK

BALIKESİR Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı (OBİDEV) tarafından organize edilen, Bilimde Sanatta Felsefede (BSF) Proje Grubu Sanat Yönetmeni Ahmet Öztürk'ün yazıp yönettiği 'İyi ki doğdun meleğim' adlı tiyatro yapıtında, down sendromlu bir çocuğun annesi rolünü, down sendromlu 25 yaşındaki Kaan Atay'ın annesi Zeynep Meral Atay üstlendi. Otizm ve down sendromu hakkında farkındalık yaratmak için bu rolü kabul ettiğini söyleyen Atay, "Rol değil gerçeği oynuyorum, ancak benim için hiç kolay olmadı" dedi.

BSF Proje Grubu Sanat Yönetmeni Ahmet Öztürk, engelliler ve toplumda ötekileştirilenlere dikkat çekmek, farkındalık yaratmak için, down sendromlu bir çocuğun annesinin, down sendromunu kabulleniş sürecini konu alan, 'İyi ki doğdun meleğim' adlı bir tiyatro oyunu yazdı. Yaklaşık 40 dakika süren tek kişilik oyunda; bir annenin down sendromlu oğlunun 25'inci doğum günü hazırlığı anında geçmişte yaşadıklarını anımsaması anlatılıyor. Oyunda down sendromlu Kaan Atay ile annesi Zeynep Meral Atay rol aldı. Kaan Atay'ın oyunun sonunda annesinin doğum günü için hazırladığı pastasını üflerken kısa bir rol aldığını belirten yönetmen Ahmet Öztürk, 3 yıldan bu yana aynı oyunu Türkiye'nin çeşitli yerlerinde sahnelediklerini söyledi. Down sendromuyla ilgili Türkiye'de oynanan ilk tiyatro yapıtlarından biri olduğunu hatırlatan Öztürk, "Yaşanmışlık üzerine bir oyunun sahnelenmesi, oyunda down sendromlu bir çocuğun annesi Meral hanım rolünü üstlenmek, bir oyuncunun rol icabı Meral hanımı oynayabilmesi oldukça zor bir olgu. Bizim sanatçımız gerçek bir down sendromlu annesi. Yazdığım normal bir tekst değil, farkındalık yaratmayı amaçlıyorum. Yaşanmışlıklar üzerinden bir oyun olması nedeniyle ince bir çizgide yazılması gerekiyordu. İnsanların duyguları sömürülmeden yazılmalıydı. Maalesef engellilerle ilgili yapılan tiyatrolarda buna çok dikkat etmek gerekiyor. Çıkış noktam toplumdaki engel grubunun görünür olmalarını sağlamaktı. Çünkü önceden ne engel grubundan biriyle olmuştum ne de yakın çevremde engel grubunda olan biri vardı. Bunun olmaması demek bunları görmemek, anlamına gelmez" dedi.

"KABULLENMEM 8 YIL SÜRDÜ"

Down sendromlu Kaan Atay'ın annesi Zeynep Meral Atay 'İyi ki doğdun meleğim' adlı oyunda rol yapmadığını, gerçeği oynadığını vurguladı. Oyunun sahnelendiği ilk günlerde çok zorlandığını belirten Atay, "Oğlumun durumunu duyduğumda daha 25 yaşındaydım. Kabullenemedim ve İstanbul'da pek çok doktorun kapısını aşındırdım. Ne kadar çabuk kabullenirsem oğluma o derece yararlı olabileceğimi anlattılar. Eşimin de benim de bunu kabullenmemiz 8 yıl sürdü. Kaan 8 yaşındayken babasıyla yollarımızı ayırdık, oğlum ile birlikte bu yola devam ettim" dedi.

"BEN BİR DOWN ANNESİYİM DİYE BAĞIRDIM"

Üç yıldır, 'İyi ki doğdun meleğim' oyununda yer aldığını söyleyen Atay, "İnsanlara bir şeyler verebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. İnsanlar istemedikleri olguları bile bazen kabullenmelidir. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca ben bu oyunda rol yapmıyorum, gerçeği oynuyorum. İlk başlarda çok tıkandım, çok zorlandım. Çalışa çalışa kendimi aştım. Bir oyuncuya replik verirsin; ezberler, o rolün moduna girer, canlandırdığı rolü yaşar, başka bir rol üstlendiğinde de bir öncekini unutur. Ben rol yapmıyorum. Sahneye ilk çıktığımda yıllar önce yaşadıklarım aklıma gelince ağlayacak gibi oldum, çok fenalaştım fakat kendimi tuttum ve zamanla alıştım. Hatta bir oyunda içimden geldi, ben bir down annesiyim diye bağırdım. Sanki üstümden ağır bir yük kalktı. Her oyundan sonra daha da rahatladım. Bu oyunla bir yerlere ulaşabiliyorsak, bir yerlere dokunabiliyorsak, bir kabullenişin ne kadar önemli olduğunu anlatabiliyorsak, down sendromunun korkulacak bir şey olmadığını anlatabiliyorsak ne mutlu bize" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-'İyi ki doğdun meleğim' oyunundan görüntü,

-Yönetmen Ahmet Öztürk'ün konuşması,

-Anne Zeynep Meral Atay ile röp,

-Anne Zeynep Meral Atay ile Kaan Atay'ın birlikte görüntüsü.

Haber - Kamera: Hilmi DUYAR/ BALIKESİR,

===================================================

5)ÇİN BÜYÜKELÇİSİ HONGYANG: ÇİN İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

ÇİN Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, çeşitli ziyaret ve toplantılara katılmak üzere geldiği Kayseri'de, Vali Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Hongyang, "Türkiye ile Çin arasındaki dosthane ilişkileri geliştirmek istiyoruz" dedi.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, konuk Büyükelçi Hongyang'ı, Valilik girişinde karşıladı. Kamçı, Büyükelçi Hongyang'ı Kayseri'de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çin ile Türkiye arasındaki ticari, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Bu ziyaret de ilişkilerin gelişmesinde önemli bir yer alacaktır" diye konuştu. Konuşmasından önce Valilik Şeref Defterini imzalayan konuk Büyükelçi Hongyang da, kalabalık bir heyetle Kayseri'ye geldiklerini bildirdi. Büyükelçi, "Kayseri'ye sizinle ve Kayseri'deki yetkililerle görüşme yapmak için burada bulunuyoruz. Türkiye ile Çin arasındaki dosthane ilişkileri daha da geliştirmek istiyoruz. Özellikle de Kayseri ile Çin arasındaki ilişkileri nasıl geliştirebiliriz, bunun yollarını araştırmaya geldik. Kayseri'ye yalnız gelmedim, Çin Dış Ticaret Müsteşarımız da burada, ayrıca kalabalık bir heyetle Kayseri'deyiz" ifadelerini kullandı.

Çin Büyükelçisi Hongyang, 2015 yılında Antalya'da yapılan zirvede, Türk ve Çin liderlerinin, e-ticaret konusunda bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatarak, "Bu zaptın imzalanmasından sonra iki ülke heyetleri arasında yapılacak olan e-ticaret projesi lansmanı da iki liderin mutabakatlarını yerine getirmek için çok önemli bir adımdır. Ümit ediyorum ki, Çin ile Türkiye ve özellikle de Kayseri arasındaki ticari ilişkiler, bundan sonra  daha da gelişecektir, Çin-Türk stratejik işbirliği daha da ilerleyecektir. Bu ziyaret vesilesiyle, Kayseri'nin geleneklerini, göreneklerini de görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang'a, Kültepe kazılarında bulunan toprak kapların bir replikasını hediye etti. Konuk Büyükelçi de Vali Kamçı'ya, çini vazo ile karşılık verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Çin Büyükelçisi Yu Hongyang'ın Cali ile görüşmesi

-Konuk Büyükelçinin açıklaması

-Genel Detaylar

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

DV 1 DOSYA, 3 dakika 20 saniye/106,7 MB

=============================================

6)TURİZMCİLER 'ASILSIZ TAZMİNAT TALEPLERİ' İÇİN HAREKETE GEÇTİ

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde turizmciler, İngiliz turistlerin son bir yılda artış gösteren 'asılsız iddialarla, konakladığı otellerden tazminat talep etmelerine' yönelik sıkıntıları, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) ve İngiltere'nin en büyük firmalarından biri olan JET2 Holiday yetkilileri ile masaya yatırdı.

GETOB, İngiliz turistlerin konakladığı oteller hakkında asılsız iddialarla şikayette bulunup tazminat istemelerinin artması üzerine yılbaşında harekete geçti. İngiltere'nin en büyük üç tur firmasından, elektronik posta ile toplantı talep etti. Turizmciler, ilk olarak kendi aralarında iki toplantı gerçekleştirerek öneri ve dilekları aldı. Yapılan davete İngiltere'nin en büyük tur firması JET2 Holiday yetkilileri cevap vererek toplantıya katılacaklarını bildirdi. Bugün 5 yıldızlı Green Diomond Otel'de, konaklama ve tur şirketleri temsilcilerinden yaklaşık 500 kişi, JET2 Holiday firmaları yetkilileri yurt dışı kontak müdürü Len Mina, Türkiye sorumlusu Andrea Godsmark, şirket avukatı ve sözcüsü Anusha Price, MTS Ege Genel Müdürü Tanju İçten ve MTS Dalaman Bölgesi Kontrat Müdürü Sohbet Kayhan "sorun ve çözüm" adı altında bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını kürsüde yapan Green Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Turizmci Sedat Kamış, son bir yılda İngiltere'de tüketici yasalarında yapılan değişiklikler yüzünden iyi niyetli olmayan bazı kişilerin hukuk büroları vasıtasıyla tazminat davaları açmaya yöneldiğine dikkati çekip, yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için görüş alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

EN ÇOK ŞİKAYET GASTRONOMİ ÜZERİNE

JET2 Holiday avukatı ve sözcüsü Anusha Price, hazırladıkları sinevizyon gösterimi ile şikayetlerin rakamsal verilerini açıkladı. Yapılan şikayetlerin çoğunluğunun gastronomi üzerine olduğuna dikkati çeken Price, "Ülkemizde değişen yasalar nedeniyle şikayetler mevcut. Özellikle herşey dahil sistemi çalışan otellerden çok şikayet gelmekte. Bu şikayetler değerlendiriliyor ve karara bağlanıyor. Şu anda Türkiye'nin turistik şehirlerinde tatil yapanların şikayet oranı yüzde 1 civarında. Her şey dahil otele gelen turistler, tüm ihtiyaçlarını kaldığı işletmeden karşıladığı için bir sorun olduğunda şikayetini yapmaktadır. Sorunların çözümleri koordineli şekilde görüşmelerimizi sıklaştırmaktır" dedi.

GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, "Thomos Cook, TUİ gibi dünyaca ünlü İngiliz firmalarından cevap bekliyoruz. Önümüzdeki haftalarda davetimizi kabul ettikleri takdirde sorunun çözümü için toplantılarımız olacak" dedi.

Toplantının ikinci bölümünde turizmciler söz alarak sorunlarını, isteklerini anlattı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Green Oteller Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Kamış'ın konuşması

-Toplantıdan görüntü

-JET2 Holiday avukatı ve sözcüsü Anusha Price'nink onuşması

(Toplam: 5 dakika 55 saniye- 427 MB görüntü)

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

=====================================================

7)ÜSTÜ AÇIK LÜKS OTOMOBİLİ TAKSİ YAPTI

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indiriminden yararlanan Fehmi Tüysüz (38), yaklaşık değeri 250 bin TL olan üstü açık lüks otomobil satın alıp taksi yaptı.

'Sosyete Taksi' adını verdiği aracı ile kentin caddelerinde dolaşırken tüm ilgiyi üzerine çeken Fehmi Tüysüz, lüks otomobili taksi olarak görenlerin şaşkınlık yaşadığını kaydetti. Özellikle gençlerin ilgi odağı olan taksiye binen vatandaşlar, üstü açık lüks bir araçta seyahat etmenin keyfini yaşıyor. Normal bir taksi ile kendi spor aracında yapılan seyahatin ücretinin aynı olduğunu belirten Tüysüz, "Taksicilere belirlenen tarife üzerinden taksimetre ne yazıyorsa müşteriden o parayı alıyorum. 'Taksi lüks fazla para alır' diye binmeye korkanlar oluyor ama öyle bir şey yok" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Taksicinin müşteri beklemesi

Bir vatandaşın taksiyi incelemesi

Taksicinin arabasını silmesi

Taksici ile röportaj

Taksicinin otomobilin üstünü kapatması

Taksiciye gelen telefon ile müşteriye gidişi

Sürüşten detay

SÜRE: 4'49" BOYUT: 538 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(Mersin),

=======================================================

8)OKUL KANTİNİNDEN YİYECEK ÇALDILAR

SİVAS'ta Lütfi Fikret Tuncel İlk ve Ortaokulu'nun kantinine giren hırsızlar, yiyecek malzemeleri çaldı. Hırsızlık anı kameralara yansırken, polis biri okulun öğrencisi olan 3 şüpheliyi yakaladı.

Olay 2 Mayıs'ta kent merkezinde Esentepe Mahallesi'nde bulunan Lütfi Fikret Tuncel İlk ve Ortaokulu'nda yaşandı. Akşam saatlerinde okulun istinat duvarından atlayan 3 kişi bahçeye girdi. İkisi sınıf camını kırarak girip açtıkları yangın çıkışı olarak kullanılan arka kapıdan okulun içine girerken, diğeri de bahçede etrafı gözetledikten sonra peşlerinden binaya girdi. Hırsızların 5 dakika içerisinde okulun içerisinden ellerinde poşetle ayrıldıkları görüldü. Bu anlar saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şüphelilerin okuldan çıkarken yoldan geçen birini görünce telaşlanıp ellerindeki poşetleri yere bırakarak sohbet ediyormuş görüntüsü vermeleri dikkat çekti. Okulun kantininde satılan yaklaşık 750 lira değerindeki çikolata, kek gibi yiyecek maddelerini aldıkları belirlenen hırsızların yakalanması için polis ekipleri çalışma başlattı. Güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı. Hırsızlık masası ekipleri kısa sürede, olayı gerçekleştiren şüpheliler N.C.Y., M.F.A. ve M.M.Y.'yi yakaladı. Yaşları 18'in altında olan şüphelilerden N.C.Y.'nin okulun 8'inci sınıf öğrencisi olduğu belirlendi. İfadeleri alınan şüpheliler serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

Haber: Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(89 mb)

==========================================

9)ADANA'DA ASKER UĞURLAMA COŞKUSU

ADANA'da vatani görevini yapacak olan askerler otogardan şenlik havasında uğurlandı. Uğurlama sırasında bazılarının otomobillerin penceresinden sarkması korkuttu. 1997 yılında doğan erkeklerin askere alındığı dönemde tüm yurtta olduğu gibi Adana'da da renkli asker uğurlama törenleri yapılıyor. Birçok evin önünde davul zurnalı eğlenceler düzenlenirken otobüs saati yaklaştığında araçlarına binen yakınları askerlerini otogara götürdü. Konvoya katılan araçlara binenler vücutlarının büyük bölümü dışarıda kalacak şekilde camlardan sarkıp, zafer işareti yaparak bayrak salladı. Bu tablo ise görenleri korkuttu. Otogarda ise uğurlamaya katılan gençler, arkadaşlarını otobüse bindirmeden önce havaya fırlatıp "En büyük asker, bizim asker" diye slogan attı. Hatıra fotoğrafları çekildikten sonra omuzlarda otobüslere bindirilen askerler vatani görevlerini yapacakları kentleri İstiklal Marşı okunarak uğurlandı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Otogardaki gençlerin, bir askeri havaya fırlatması

Asker göndermek için otogara gelen kalabalıklardan görüntü

Halay çekenler

Selfie çekenler

Oynayanlar

Otogara gelirken oluşturulan araç konvoyları

Konvoyda araçların camlarından dışarıya sarkarak zafer selamı verenler ve bayrak sallayanlar

Bir vatandaşın ters bindiği motosiklette ilerlemesi

Süre: 1.08    Boyut: 127 MB

Haber Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

====================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement