Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

Dha Yurt Bülteni-5

Alanya'da turistik bölgede makilik yangını (2)YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADIAlanya merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkla oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde saat 09.

01.07.2017 11:16

Alanya'da turistik bölgede makilik yangını (2)

YERLEŞİM YERLERİNE SIÇRADI

Alanya merkezine yaklaşık 10 dakika uzaklıkla oteller, seralar ve yerleşim yerlerinin yoğun bulunduğu Kargıcak Mahallesi'nde saat 09.00 sıralarında çıkan makilik alan yangını, hava sıcaklığının yüksek olması ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle büyüdü. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Alanya Belediyesi'ne bağlı 50 itfaiye personeliyle yangına müdahale etti. Yangın söndürme helikopteri de yaklaşık 100 metre uzaklıktaki denizden su alarak sürekli yangın bölgesine sorti yapıp su attı.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Yangın sera, muz bahçesi ve villalara sıçradı. Bölgede çoğunlukla yerleşik yabancıların villaları bulunurken, yabancılar ve bölge halkı da hortumlarla su sıkıp kovalarla su taşıyarak söndürme çalışmalarına destek oldu. Ekipler alevlerin daha da büyümemesi için yoğun çaba sarf etti. Yangın kontrol altına alınırken, sahibi Almanya'da olan yaklaşık değeri 500 bin TL olan villa tamamen yanarken, 3 villa da kısmen zarar gördü. 1 sera ise kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili ekiplerin soğutma çalışmaları sürerken bölgede 50 dönüm makilik ve ormanlık alanın zarar gördüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Yangın detay

Söndürme çalışması

yanan binalar

Detaylar

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

=======================================

Bursa'da  otomobil park halindeki TIR'a çarptı: 2 ölü, 4 yaralı

BURSA'da bir otomobilin yol kenarında duran TIR'a arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 61 yaşındaki Nevzat Demirel ile 41 yaşındaki Serpil Turan yaşamlarını yitirdi. Kazada 4 kişide yaralandı.

Kaza saat 06.00 sıralarında Merkez Nilüfer İlçesi Bursa- İzmir Kavşağı Minteks Kavşağı'nda meydana geldi. İzmir istikametine  gidenNevzat Demirel yönetimindeki 67 EL 888 plakalı otomobil, Minteks Kavşağı'nda  yol kenarına park eden 28 yaşındaki Enis Kansız yönetimindeki 41 GG 376 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazada sürücü Nevzat Demirel ve otomobilde bulunan Serpil Turan olay yerinde yaşamını yitirirken, 49 yaşındaki Murat Turan, 17 yaşındaki Alper Turan, 9 yaşındaki Furkan Turan ve Nevzat Demirel'in eşi Fatma Demirel ise ağır yaralandı. Fatma Demirel Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılırken, diğer yaralılar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Nevzat Demirel ve Serpil Turan'ın cesetleri Cumhuriyet savcısının talimatıyla Bursa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılırdı.

Kaza yerine gelen jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede herhangi bir fren izine rastlanmadı. TIR Sürücüsü Enis Kansız gözaltına alınırken kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü dökümü

Kaza yerinden görüntü

Görevliler inceleme yaparken

Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN/BURSA,-

=========================================================

Evinde, saksı, teneke ev çöp kovası içinde hint keneviri yetiştirmiş

ÇORUM'da polis ekipleri bir mahalleye yaptıkları operasyonda saksı, teneke ve çöp kovaları içerisinde dikili boyu 2 metreyi bulan 105 adet hint keneviri ele geçirdi.

Bir ihbarı değerlendiren Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Dodurga İlçesi Mehmetdede Obruk Mahallesi'nde oturan E.S.'nin evine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda polis, evin bir bölümünün uyuşturucu madde üretimi için düzenlendiğini ortaya çıkardı. E.S'nin evinde yapılan aramada, saksı, teneke ve çöp kavaları içerisinde boyu 2 metreyi bulan 105 kök hintkeneviri, 15 gr satışa hazır poşetlenmiş kubar esrar, 1 adet ruhsatsız otomatik av tüfeği, 7 adet dolu kartuş, 1 adet hassas terazi ele geçirildi. Hint kenevirleri ve diğer malzemelere el konuldu. Gözaltına alınan E.S. ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Polisin kenevirleri toplaması

-Detaylar

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=========================================================

SMA hastası Zeynep bebek, yaşama tutunamadı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde yaşayan, kalıtsal nöromüsküler (sinir kası tutan) hastalık olan SMA (Spinal Musküler Atrofi) teşhisi konulan ve yurt dışından gelecek ilacı bekleyen 13 aylık Zeynep Özden, sağlık durumu ağırlaşıp yaşamını yitirdi.

Alaşehir'de yaşayan 29 yaşındaki Şengül ve 33 yaşındaki Yusuf Özden çiftinin yaşamı 2 çocuğuklarından 11 aylık Zeynep Fatma'ya, SMA hastalığı teşhisi koyulmasıyla değişti. 45 günlükken hareketlerindeki yavaşlama nedeniyle çocuklarını Salihli'deki bir hastaneye götüren Özden çifti, doktorun, "Omurilikte yer alan ve kasların hareketinden sorumlu olan bazı hücrelerin hastalanması ve görevlerini yapamamaları sonucu ortaya çıkan SMA hastası olabilir" demesi üzerine, bu defa daha kapsamlı araştırma yapılabilecek Ege Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde, minik Zeynep'e SMA tanısı konuldu.

Tedaviye alınan ve solunum cihazına bağlı olarak yaşayan Zeynep bebek için ailesi yardım çağrısı yaptı. Zeynep bebeğin yaşama tutunabilmesi için yurt dışından getirilmesi gereken ve fiyatı yaklaşık 3 milyon lira (841 bin 590 dolar) olan ilaç için yardım istedi. Sağlık Bakanlığı devreye girip, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ da, yurtdışından Zeynep için ilaç getirileceğini duyurdu. Ancak dün durumu kötüleşen Zeynep bebek, Alaşehir Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedaviye alındı. Aile kızları için donanımlı bir yoğun bakım ünitesi ararken, saat 20.00'de Zeynep bebek hayatını kaybetti.

İlacın yurtdışından gelmesini bekleyen aile, kızlarının ölüm haberiyle sarsıldı. Baba Yusuf Özden, kızını kurtaramadığını belirterek, gözyaşlarını tutamadı.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

SMA; çocuklukta belirtileri daha belirgin görülen hastalık, sık rastlanan genetik rahatsızlıklardan biri. Spinal Müsküler Atrofi (SMA), hareket sinir hücrelerinden (motor nöronlardan) kaynaklı nöro-müsküler bir rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Bu hastalığın tüm tiplerinde omurilikte bir bölgedeki hareket sinirleri etkileniyor. SMA, kas hareketlerini kontrol eden sinir sisteminin tahrif olmasıyla kasların erimesi ve zayıflaması belirtileriyle literatürdeki yerini aldı. SMA hastalığında çeşitli evreler bulunuyor. Bunlardan en tehlikelisi SMA Tip 1 adı verilen evrenin belirtileri çocukluk yaşlarından itibaren gözle görülebiliyor. Bu belirtiler içerisinde yutkunma ve solunum zorluğu, desteksiz oturamama gibi sorunlar bulunuyor.

Görüntü Dökümü

-ARŞİV

-Zeynep bebeğin görüntüleri

Haber: Nermin UÇTU/MANİSA, -

=======================================

Kayseri'de yangın paniğe neden oldu

Kayseri'de yalnız yaşayan kadının evinden çıkan yangın paniğe neden oldu.

Merkez Melikgazi İlçesine bağlı Kılıçaslan Mahallesi, Müderris Sokak Kürşat apartmanındaki3 kattaki dairede meydana gelen yangında yalnız yaşayan Fatma Sevim'in  oturma odasında belirlenemeyen neden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede odayı saran alevler, evin diğer odalarına sıçradı. Paniğe neden olan yangın,  itfaiye ekiplerinin zamanında yaptığı müdahale ile söndürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yangın yerinden genel görüntü

Meraklı gözlerle yangını izleyen vatandaşlar

Yanan evin içi

Detay görüntü

Haber - Kamera: KAYSERİ, DHA)

===========================================

Güzeller Kemer'de kampa girdi

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen Miss Kemer International Güzellik Yarışması'nın finalistleri kampa girdi.

Kemer'de bu yıl 11'incisi düzenlenen Miss Kemer International Güzellik Yarışması için 20 ülkeden gelen güzeller Beldibi Mahallesi'ndeki Rixos Sungate Otel'de kampa girdi. 9 Temmuz'da yapılacak olan final gecesine kadar güzeller Antalya genelinde çeşitli aktivitelere de katılacak. Güzeller ilk gün boş vakitlerinde fotoğraf çektirerek sosyal medyadan paylaştı. Otelde jakuziye giren güzeller daha sonra denizde yüzüp eğlendi.

Yarışmanın organizatörü Adnan Şeker, "Miss Kemer International 2017'nin bu yıl 11'incisi düzenlenen yarışmamıza 20 ülke güzeli katılıyor. Turizm bütün insanları birbirine bağlar. Yarışmamızda 20 değişik ülke kızlarıyla bütün o 20 ülkeye buradan dostluk mesajı veriyoruz. Bütün 20 ülkeyi ve bütün dünyayı Türkiye'ye davet ediyoruz. Bu arada bütün dünyayı da barışa davet ediyoruz" dedi.

Yarışma finalinin 9 Temmuz'da yapılacağını aktaran Adnan Şeker, "Kamp süresince aquaparklar, yat turu ve tarihi yerleri gezeceğiz. Bütün Antalya'yı dolayısıyla tüm Türkiye'yi 20 ülkeye tanıtmış olacağız. Bütün yarışmacılara başarılar diliyorum" diye konuştu.

Yarışmada Türkiye'yi temsil edecek olan Melissa Kandemir, "Antalya'dan katılıyorum ve Türkiye'yi temsil ediyorum. Hedefim birinci olmak ve gelecekte de mankenliğe devam etmek istiyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Güzellerin sahilde koşuları

Güzeller toplu

Jakuzideki güzeller

Melissa Kandemir röportaj

Denizdeki üç güzel detay

Selfi çekinen güzeller detay

Adnan Şeker röportaj

Güzeller'in "Wellcome to Miss Kemer Internationalö demesi

Haber- Kamera: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

======================================

Sosyal medya, gençlerde yalnızlık ve depresyona yol açabiliyor'

MERSİN'de Klinik Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik, sosyal medya ve interneti aşırı kullanmanın çocuk ile gençlerde bir süre sonra kaygı bozukluğu, bazı fobiler, yalnızlık yada depresyona yol açabildiğini söyledi.

Özellikle kişiliği daha tam oturmamış çocuk ve gençlerin sosyal medya bağımlısı olarak, kendi ailesi ve arkadaşlarıyla dahi ilişki kurmada problem yaşayabileceğini kaydeden Çelik, söz konusu çocuk ve gençlerse ebeveynlerin sosyal medya kullanımına bir sınırlama getirmesi gerektiğini vurguladı. Yaz tatilinin başladığını hatırlatan Çelik, günün 8 saatini okulda geçiren çocuğun o zamanının da artık boş olduğunu söyleyerek, "Eğer bir sınırlama getirilmezse bu 8 saat bilgisayar, telefon ve tablet üzerinden sosyal medya kullanımı ile geçecek. Ebeveynlerin çok dikkat etmesi gerekiyor. İstediği kadar sosyal medyada dolaşmasına izin vermek çocuğa yapılacak en büyük kötülük olacaktır. Aşırı kullanımı gençler ve çocuklar üzerinde çok olumsuz etkiler yaratabilir. İnternet hayatımızı kolaylaştırıyor ama bunun kullanımını sınırlayamama ve bütün dünyayı sosyal medyayla sınırlama gibi sorunlarla karşı karşıyayız. Hatta psikoloji literatürüne girmeye başlayan hastalıklar, fobi düzeyinde durumlar da oluşabiliyor. İnternetin kesilmesi, cep telefonu yoksunluğu gibi" dedi.

AŞIRI KULLANIM EN ÇOK BEYNE ZARAR VERİYOR

Çocuğun internette geçireceği vakti dışarıda oyun oynayarak geçirmesi durumunda hem ruhsal, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine büyük katkı sunacağını ifade eden Çelik, "İnternet öyle bağımlılığa dönüşüyor ki sabah telefonu eline alan çocuk yemek ve tuvalet gibi zorunlu hallerde telefonu bırakıyor elinden. Telefon ve tabletiyle yapışık geziyor. Bu onun hem fiziksel hem de ruhsal gelişimini ciddi anlamda sekteye uğratıyor. İnternetin aşırı kullanımı en çok beyne zarar veriyor. Kardan zarar ediyoruz. Çocuk 1 saat bisiklet sürse, yüzmeye gitse, arkadaşları ile oynasa, zihnine ve ruhuna yapabileceği en büyük katkı. Nöroplastisite diye bir kavram var. Beynin yeni bağlantılar oluşturması. Maalesef sosyal medya kullanımında bu sağlanmıyor. Aileler, çocukları asla sanal dünyayla baş başa bırakmamalı" diye konuştu.

GENÇLER ASOSYALLİĞE SÜRÜKLENİYOR

Gençleri uyaran Çelik sözlerine şöyle devam etti: "İnternet ve sosyal medya kullanımının fazlası çok ciddi problemlere yol açabiliyor. Gençlerin daha asosyal, dünyalarını ve ilişkilerini sosyal medya üzerinden idame ettirdikleri bir hayata doğru sürükleniyorlar. Bu da asosyal, daha içe dönük, kendini konuşarak ifade etmekte zorlanan kişilere dönüşmelerine neden olacak. Kendilerini yazarak ifade etmek yada bir emoji kullanmak onlara daha kolay geliyor. Ama biz iletişimi bir emojiye ve yazıya indirgeyerek hem zihnimize hem de ruhumuza çok büyük kötülük yapmış oluyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

Klinik Psikolog Yaşam Yanardağ Çelik'in bilgisayar başında çalışması

Yaşam Çelik'in dosyalarla ilgilenmesi

Yaşam Yanardağ Çelik'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/MERSİN,

================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement