Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)KARABURUN'DA DEPREMDEN SONRA TSUNAMİ YAŞANMIŞİZMİR Karaburun merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra, ilçede vatandaşların çektiği görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik de ortaya çıktı.

14.06.2017 13:29

1)KARABURUN'DA DEPREMDEN SONRA TSUNAMİ YAŞANMIŞ

İZMİR Karaburun merkezli 6.2 büyüklüğündeki depremden hemen sonra, ilçede vatandaşların çektiği görüntülerde, deniz suyundaki büyük hareketlilik de ortaya çıktı. Depremden kısa süre sonra artçılar sürdüğü sırada kıyıdan deniz suyunun bir nehir akıntısı hızında çekilmesi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine gelişi yeraldı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da ters fayların kırılmasından tsunami olmuştu. Burada da onun çok küçük bir benzeri oldu" dedi. Ege Denizi'nde geçen Pazartesi saat 15.28'de, merkez üssü İzmir'in Karaburun ilçesi açıkları olan 6.2 büyüklüğündeki deprem, İzmir'den İstanbul'a kadar çok geniş bir alanda hissedilmiş, korku ve paniğe neden olmuştu. Özellikle İzmir'de vatandaşlar, ev ve işyerlerini terk etti. Saatlerce açık alanlarda bekledi. Depremden sonra yaklaşık 200 artçı şok yaşandı. Depremin merkezi olan Karaburun'da depremden kısa süre sonra vatandaşların cep telefonlarına çektikleri görüntüler, denizdeki hareketliliği de gözler önüne serdi. Artçı şoklar sürdüğü sırada, kıyıdan deniz suyu bir nehir akıntısı hızında çekildi, ardından yavaş yavaş eski seviyesine geldi. Bu anlarda vatandaşların cep telefonu kayıtlarında yeraldı. İlçedeki Yeni Liman bölgesinde, deniz suyunun hızlı çekilişini kaydeden vatandaşlar da, daha önce yaşamadıkları bu manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Karaburun'da yaşanan görüntüler hakkında konuşan Deprem uzmanı Prof. Dr. Zafer Akçığ, "Deprem anında kırılmalar yaşanıyor, dolayısıyla da bunun yaşanması normal. Karaburun'da yatay ve düşey faylar olduğu için karışık kırılmalar olmuş. Endonezya'da tsunami ters fayların kırılmasından olmuştu. Orada ters faylarda aynı zamanda kırılma oldu deniz suyu harekete geçti. Burada da onunu çok küçük bir benzeri oldu" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

CEP TELEFONU GÖRÜNTÜLERİ

-Deniz suyunun depremin hemen ardından nehir akıntısı hızında çekilmesi

-Detaylar

Taylan YILDIRIM/İZMİR

====================================================

2)TUNCELİ-ERZİNCAN KARAYOLU OPERASYONLAR NEDENİYLE KAPATILDI

TUNCELİ Pülümür Vadisi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar nedeniyle Tunceli- Erzincan karayolu ulaşıma kapatıldı. Tunceli'deki Pülümür Vadisi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyon nedeniyle Tunceli-Erzincan karayolu, dün akşam saatlerinden itibaren çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı. Karayolunun, sivil vatandaşların zarar görmemesi için kapatıldığı belirtilirken, tespit edilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan hava destekli operasyonlar devam ediyor.

TUNCELİ, -

======================================================

3)EDİRNE'DE ASKERLERE YÖNELİK DARBE GİRİŞİMİ DAVASI SÜRÜYOR

EDİRNE'de 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde rol aldığı iddiasıyla haklarında 3'er kez müebbet hapis istemiyle dava açılan ve aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi. Edirne 2'nci Ağır Mahkemesi'ndeki ikinci duruşmada iddianamenin okunmasına devam ediliyor.

Edirne'de 15 Temmuz darbe girişimi soruşmasının askerlere yönelik davası Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Pazartesi günü başladı. Aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Tuğgeneral Arı'nın da yer aldığı 6 sanık sabah saatlerinde jandarma ring aracıyla Edirne Adliyesi'ne getirilerek hükümlü kapısından içeri alındı. İki tutuklu sanık ise SEGBİS video konferans sistemiyle tutuklu bulundukları cezaevinden bağlandı.

Edirne 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi vekaleten bakan hakim Gökan Yaldız, geçen pazartesi günü başladığı 230 sayfalık iddianamenin okunmasına devam etti.

3'ER KEZ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTENİYOR

Edirne Cumhuriyet Savcısı Eşref Çağdaş Bal tarafından hazırlanan 230 sayfalık iddianamede, aralarında ordudan ihraç edilen 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 asker hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianamede sanık Hidayet Arı'nın yanı sıra subay ve astsubay rütbelerindeki Ekrem Tekinarslan, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, Ramazan Altun, Ali Soylu, Bülent Yılancı, Ali Koç, Ayhan Atasoy, Ercan Çırak, Furkan Avcı, Harun Kiraz, İlkan Pekcur, Mehmet Sağlık, Mustafa Gençay, Oğuz Özcan, Oğuzhan Çevik, Özhan Yurdugüzel, Sinan Çamur, Şeref Karataş, Tahsin Arda Karabiber ve Zafer Dağdeviren yer aldı.

Sanıklar, 'Anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Yasama Organını ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, silahlı terör örgütü üyesi olmak, bazı sanıklar hakkında da 'örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

- Jandarma araçları

-Sanıkların araçtan indirilmesi

-Jandarma ekipleri

-Edirne adliyesi

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

====================================================

4)12 AYRI SUÇTAN ARANAN ŞÜPHELİ UYGULAMADA YAKALADI

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde polisin yaptığı genel uygulama sırasında 12 ayrı suçtan aranan 42 yaşındaki Lokman Ö. sahte kimlikle yakalandı.Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün Türkiye genelinde sürdürülen huzur operasyonları kapsamında trafik ve umuma açık yerlerde asayiş kontrolü yaptı. İskele Mahallesi'ndeki uygulama noktasında kimlik kontrolü yapılan Lokman Ö.'nün cinsel istismar, memleketi Mardin ile İzmir ve Antalya da işlediği dolandırıcılık, hırsızlık, darp gibi 12 suçtan arandığını belirledi. Lokman Ö.'nün yaklaşık 25 yıl önce PKK'lı olduğu gerekçesi ile gözaltına alınıp serbest bırakıldığı da belirlendi. Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Lokman Ö., hakkındaki işlemlerin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yunus ekipleri çıkarken

Kimlik kontrolleri yapılması

Araç kontrolleri yapılması

Polislerin üst aramaları yapması

Genel ve detaylar

SÜRE: 02'41"  BOYUT: 98 MB

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(MERSİN),

===================================================

5)ZAYIFLAMA ROBOTU İZMİR'DE

KİLO problemi olan ve ameliyattan korkan hastalar artık zayıflama robotuyla istedikleri kiloya ulaşebilecek. İzmir'de bir kliniğin uzun icelemelerin ardından İspanya'dan getirdiği robot, yağları önce parçalıyor, sonra eritiyor, vakumlayarak işlemi tamamlıyor. Yağlar idrar yoluyla vücuttan atılıyor. Aynı zamanda sarkmış cildi toparlıyor, kırışıklıkları gideriyor..

Diyetle kilolarından bir türlü kurtulamayan, ameliyat masasına yatmaktan da korkan hastalar için yurtdışında birçok ülkede yaygın olarak kullanılan zayıflama robotu, Türkiye'deki hastalar için de umut oldu. Cihazı uzun araştırmalar sonucu İspanya'dan getiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Doç. Dr. Saime İrkören ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay tanıttı. Cihazın 3 şekilde zayıflamaya yardımcı olduğunu anlatan Doç. Dr. Saime İrkören, "Zayıflama Robotu, 3 adet vakumlu rotasyon başlığı ile vücutta birikmiş olan yağı o bölgeden ayırıp sıcak ve soğuk lipoliz ile şoklayarak lenf kanallarına gönderiyor,  yağlar lenf kanallarından ter ve idrar yoluyla vücuttan atılıyor. Robotun yağları yakarak ortaya çıkardığı proteini ise sadece 7 gün boyunca sabahları 15 dakika yapılan sporla kasa dönüştürmeniz mümkün. Parçalanan yağları eriten robot, son olarak  üç adet radyofrekans başlığı ile bölgeyi sıkılaştırıyor. Üç özelliği aynı anda kullanabildiğimiz ilk cihaz olma özelliği taşıyor. Bu nedenle tek seansta yağlar başarılı bir şekilde parçalanıyor. Normalde bu işlemler ayrı ayrı cihazlarda yapılıyordu. Yüzde de kullanılabilen robot, sarkmış cildi toparlama ve kırışıklıkları gidermede, göz çevresindeki şişlik ve morlukları da  yok etmeye yardımcı oluyor" dedi.

YAĞLARA İKİ MİSLİ ETKİ YAPIYOR

İzkören, yaz aylarının gelmesiyle birlikte hala istediği kiloya inemeyen, hamilelik sırasında aldığı kiloları veremeyen, Ramazan nedeniyle kilo alan üstelik diyet ve sporla da bu kilolarından kurtulamayan kişilerin, zayıflama robotu ile ideal kilosuna ulaşabileceğini anlattı. İzkören, "Tek seansta çok iyi sonuçlar alıyoruz. Yağlara şok etkisi yaparak iki misli etki yapıyor. Özellikle selülit tedavisinde çok işe yarayan bir yöntem" diye konuştu.

YÜZE DE UYGULANIYOR

Radyofrekans başlıklarının hem yüze hem vücuda uygulanabildiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay ise "Robot, esnemiş ve sarkmış cildin toparlanması ve kırışıklıkların giderilmesini de sağlıyor. Aynı zamanda cilt alt dokusunu da toparlıyor. Yüz ve göz çevresi için de kullanılabiliyor. Göz altı morlukları ve göz çevresi kırışıklıklarında çok etkili. Yüz çizgileri ve alın kırışıklıkları için de kullanılıyor. Tek seans 20 dakika ile yarım saat arasında sürüyor. Kişi herhangi bir acı hissetmiyor. Yaş sınırlaması da yok. Ameliyattan korkan hastalarda bu yöntemle çok güzel sonuçlar alıyoruz. Tabi, kişiye tüm bu işlemlerle birlikte çok ağır olmayan bir diyet programı hazırlıyoruz. Bunun çok büyük bir etkisi oluyor. Ayrıca spor destekli olması işlemin kalitesini daha da artırıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Dr. Saime İzkören'in uygulaması

Dr. Saime İzkören ile röp

Dr. Şeyda Atabay'ın uygulaması

Dr. Şeyda Atabay ile röp

hastalar ile röp

genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement