Didim'de Türk Yabancı Kaynaşması - Son Dakika
Güncel

Didim'de Türk Yabancı Kaynaşması

Didim\'de Türk Yabancı Kaynaşması

Aydın'ın turistik ilçelerinden biri olan Didim'de tatil yapan yabancı turistler, kısa zamanda Türk kültürünü özümsedi.

06.09.2014 10:33

Aydın'ın turistik ilçelerinden biri olan Didim'de tatil yapan yabancı turistler, kısa zamanda Türk kültürünü özümsedi. Altınkum sahillerinde gezmeye çıkan turistler Türk yazlıkçılarla birlikte hem halay çekti hem türkü söyledi.

Özellikle İngiliz turistlerin tercih ettiği Didim İlçesi, yaz aylarında nüfus patlaması yaşıyor. Nüfusu 1 milyona yaklaşan Didim'de, gündüz güneşin ve kumun tadını çıkaran yerli ve yabancı turistler, özellikle akşam saatlerinde Altınkum sahillerine akın ediyor. Geceleri bazı turistler bar ve diskolardan yükselen müzik sesiyle eğlenmeyi tercih ederken, bazıları ise türkü ve oyun havalarıyla coşan Türk tatilcilere eşlik ediyor. Halaylar çekerek gecenin geç saatlerine kadar eğlenen turistler, Türk- yabancı dostluğunun en güzel örneğini oluşturuyor.

Şortlu veya şalvarlı genç kızlar ile el ele tutuşan yabancılar geç saatlere kadar keyifli vakit geçiriyor. Her yıl tatillerini Didim'de geçirmeyi tercih eden yabancılar "Müzik bizi coşturuyor. Özellikle Türk halaylarını çok beğendik. Oyunlarımıza Türklerin de katılması bizlere ayrı bir mutluluk veriyor" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Türk Yabancı Kaynaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement