Dikili Travel Turkey İzmir 2009 Fuarından Memnun Döndü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Dikili Travel Turkey İzmir 2009 Fuarından Memnun Döndü

Dikili Travel Turkey İzmir 2009 Fuarından Memnun Döndü
14.12.2009 16:59

Travel Turkey İzmir 2009 Turizm Fuarında Dikili'nin Doğal Güzellikleri, Zeytin ve Zeytinyağı Ürünleri, Turizmin Yeni Gözbebeği Kalem Adası, Şifalı Suyu, Çamuru ile Zeytindalı Kaplıcası Yine İlgi Odağı Oldu.

Selçuk, Foça, Kemalpaşa ve Bergama ile komşu olan Dikili standında sera ürünleri, 3000 yıllık şifalı suyu ve çamuru, zeytin ve zeytinyağı, kaplıcaları, adaları tanıtılırken Dikili Belediyesinin ve Dikili Kaymakamlığının hazırladığı broşürler dağıtıldı. Açılışta Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven hazır bulunurken, Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de standın ziyaretçileri ile yakından ilgilendi.

Fuarın ilk gününde açılış törenine katılan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ersan Saner, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ve bir çok yabancı konuk Dikili reyonuna da uğradılar.

Dikili standını ilk ziyaret eden isim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Belediye Başkanı Osman Özgüven ile kısa bir sohbet eden Kocaoğlu’da Dikili’nin şifalı çamurundan aldı. 1 Eylül 2007 yılında Dünya Barış Günü nedeniyle Dikili’ye gelen ve konuk olan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ta Dikili standına uğramayı ihmal etmedi. Belediye Başkanı Osman Özgüven ile Dikili standında bir araya gelen Talat Dikili’ye bir daha gelmek istediğini söyledi. KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile beraber gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’da Belediye Başkanı Osman Özgüven’den Dikili turizmi ile ilgili bilgi aldı.

Komşu reyonlardan Selçuk Kaymakamı Aziz İnci, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Sanat Tiyatrosu Oyuncuları, Genel Sanat Yönetmeni Ali Rıza Özbilgiç, Gazeteci - Yazar Yaşar Aksoy Bergama Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Macit Gönlügür vb. Dikili standını ziyaret ettiler.

142'si uluslararası olmak üzere 250'yi aşkın konuk turizm satın almacısının katılacağı fuarın bu yıl 17 ülkeden katılımcısı, 13 ülkeden de satın alma heyeti bulundu.

Ayrıca Fuarın bu yılki onur konukları Denizli ve Saraybosna Kantonu oldu. Türk Hava Yolları ve Hilton İzmir destekleriyle gerçekleştirilen Hosted Buyer programı kapsamında, bu yılki fuara Çin, Hırvatistan, İran, Kuveyt, Libya, Rusya, Senegal, Sırbistan, Slovenya, Suriye, Yunanistan'dan satın alma heyetleri konaklama ve ulaşım masrafları karşılanarak İzmir'e getirildi. Ayrıca "Onur Konuğu" Saraybosna Kantonu (Bosna Hersek)'den ve ABD seyahat acenteleri birliği ASTA'dan heyetler fuarı ziyaret ettiler. Yabancı konuklara, düzenlenen workshop ve uluslararası konferanslarda yerli turizm profesyonelleriyle tanışma ve iş bağlantısı kurma olanağı sağlandı. Her yıl büyümeye devam eden Travel Turkey İzmir Fuarı artık Turizm Profesyonellerinin geleneksel buluşma noktası konumuna geldi.

Bu yıl 15 ülkeden yaklaşık 400 katılımcı ağırlayan bu önemli etkinlik, Türkiye ve çeşitli ülkelerden iştirak eden katılımcılar arasındaki ikili ve çok taraflı ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağladı.

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ÖZGÜVEN "FUARDA Kİ İLGİDEN ÇOK MEMNUNUZ"

Belediye Başkanı Osman Özgüven, "Travel Turkey Fuarı'nda ilçemizi Belediyemiz öncülüğünde, ilçemiz turizmcileriyle birlikte en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulduk. İlk günden itibaren standımızın yoğun bir şekilde ilgi görmesinden oldukça memnun olduk. İlçemizin doğal güzelliklerini, jeotermali, sıcak su kaynaklarını, şifalı çamurunu, zeytin ve zeytinyağını ve birçok ürününü tanıtabildik. Ayrıca turizm alanında eksikliklerimizi de görme şansına sahip olduk. İlçemizi bu gibi fuarlarda tanıtmaya devam edip Dikili turizminin daha da ivme kazanmasını sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dikili Travel Turkey İzmir 2009 Fuarından Memnun Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement