Din Görevlilerine Evlilik Sertifikası - Son Dakika
Güncel

Din Görevlilerine Evlilik Sertifikası

Din Görevlilerine Evlilik Sertifikası

Antalya'nın Manavgat ilçesinde aile içinde yaşanabilecek problemlere çözüm üretme, aile fertleri arası diyaloğu artırma ve mutlu aile yapısı oluşturulması amacıyla Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun talimatları doğrultusunda hayata geçirilen...

16.09.2013 19:09

Antalya'nın Manavgat ilçesinde aile içinde yaşanabilecek problemlere çözüm üretme, aile fertleri arası diyaloğu artırma ve mutlu aile yapısı oluşturulması amacıyla Kaymakam Emir Osman Bulgurlu'nun talimatları doğrultusunda hayata geçirilen Evlilik Okulu Projesi (EVOP) kapsamında seminere katılan din görevlilerine sertifikaları törenle verildi.

Düzenlenen sertifika töreninde konuşan Halk Eğitim Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, "Halk Eğitim Müdürlüğü olarak Evlilik Okulu, aile eğitimi ve diğer kurslara devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl 2 bin 400'ü Evlilik Okulu olmak üzere 8 bin kursiyere kurs verdik. Bu yıl bu sayıyı daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.

Kaymakam Bulgurlu'nun kendilerini her konuda teşvik ettiğini ve çalışmalara destek verdiğini belirten Geyikoğlu, kurslara 90 din görevlisinin katıldığını belirtti.

Kursiyerler adına konuşan Hisar Camii İmam-Hatibi Hasan Gül ise, "Bir araya gelebilmek mutlak suretle bir takım paylaşılacak şeylerin olduğunu anlayabilmektir. 'Bir araya gelinmediği zaman kişi bilmediğinin düşmanı olur' veciz sözünün ifadesiyle hakikaten düşmanlıkların arttığı kanaatindeyim. Bu seminerler sayesinde huzurun, güvenin sağlanacağına inanıyorum" diye konuştu.

Seminerden önemli istifadeleri olduğunu belirten Nurcan Önal Kız Kuran Kursu Eğiticisi Fatike Atar, "Günümüzde televizyonlarda ve gazetelerde yer alan haberleri izlemeye korkar hale geldik. Bunların ardını incelediğimiz zaman bu işleri yapanların sağlıklı bir aileye sahip olmadıklarını görmekteyiz" dedi.

"ŞEFKAT YOKSA SIKINTI VAR DEMEKTİR"

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da, her şeyin temelinde aile olgusunun bulunduğunu belirterek, "Bir aileyi olması gereken mecraya getirmezsek alacağımız tedbirlerin önemi kalmaz. Anne, baba ve evlatlar arasındaki ilişkide merhamet ve şefkat yok ise, orada ciddi sıkıntılar var demektir. Çünkü merhamet ve şefkat sokakta satılan bir unsur değildir. Okulda öğrenilmez. Parayla, makamla elde edilmez. Sadece evde olur. Ailenin kutsiyetini sağlamak için evliliği, pazara gidip de bir şeyler alıp gelelim, yarın bozalım anlayışından kurtarmak gerekiyor. İki yıl öncesine kadar okullarımızda parçalanmış ailelerin çocukları için hiçbir çalışma yapılmazken, hayata geçirdiğimiz projelerle artık parçalanmış aile çocuklarımıza yönelik rehberlik çalışmaları yapılıyor. Aynı şekilde kamu görevlisi arkadaşlarımıza yönelik başta polis, jandarma, Milli Eğitim personeli ve şimdi de Diyanet personeline evlilik okulu eğitimi verildi. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki arkadaşlarımız bu eğitimden geçecekler" şeklinde konuştu.

2012 yılında Evlilik Okulu başta olmak üzere sosyal projeler sayesinde Manavgat'ta çok önemli bir aşama kaydedildiğini belirten Kaymakam Bulgurlu, "Manavgat'ta nüfus artışı hızlı bir büyüme göstermesine rağmen boşanmalarda yüzde 23-24 oranında bir düşüş meydana geldi. Bu yılki hedefimiz yüzde 50'dir" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Din Görevlilerine Evlilik Sertifikası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement