Dini liderler, COP21 Paris İklim Değişikliği Zirvesi öncesinde fosil yakıtlara yapılan yatırım ve teşviklerin durdurulmasını isterken, yüzde yüz yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını içeren uzun vadeli bir hedefin ortaya konması çağrısında bulundu.
Müslüman, Hristiyan ve Hindu inancından 154 dini liderin Bonn İklim Müzakerelerinin ikinci gününde yayımladığı deklarasyonda, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere sağlanmak üzere en az 100 milyar dolarlık bir uluslararası iklim finansmanına ihtiyaç olduğu belirtildi.
Dini Liderler, imzaladıkları deklarasyonda, ülkeleri etkin bir iklim anlaşması yapmaya ve emisyon azaltma taahhüdü vermeye çağırdı. Deklarasyonda, küresel ısınmayı 1,5-2 derecenin altında tutmak için, 2050'lere kadar sera gazlarını azaltan ve yüzde yüz yenilenebilir enerjiyi hedefleyen uzun vadeli bir hedefin ortaya konması gerektiği belirtildi.
Liderler aynı zamanda, Türkiye'de yapılacak G20 zirvesinden ve tüm OECD ülkelerinden yasal olarak bağlayıcı ve etkin emisyon hedefleri koymalarını, ciddi tehdit altındaki kesimler ve ülkelere etkin destek mekanizmaları geliştirmelerini istedi.
Paris'te 190'dan fazla ülkenin temsilcileri, küresel sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğinin önüne geçmek amacıyla, aralık ayında COP21 İklim Değişikliği Zirvesi'nde bir araya gelecek. Halihazırda imzalanan sera gazı emisyonlarına ilişkin anlaşmaların 2020'de sona erecek olması dolayısıyla Paris'te en az 10 yıl geçerli olacak yeni taahhütlere imza atılması bekleniyor.
Son Dakika › Güncel › Dini Liderlerden İklim Çağrısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?