Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını değerlendirdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını değerlendirdi

31.07.2024 11:01

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Fidan, Heniyye'nin Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyet olduğunu belirterek, aziz hatırasının Filistin halkının haklı davasında yaşayacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin İran'da suikasta uğramasına ilişkin "İsmail Heniyye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır." ifadelerini kullandı.

Fidan, X sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye İran'da suikast düzenlendiğini derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Heniyye'nin, yaşamını Filistin davasına, Filistin'e barış ve huzur gelmesine adadığını kaydeden Fidan, ateşkes sağlanması için son dönemde harcadığı çabanın şahidi olduklarını vurguladı.

Fidan, Heniyye'nin, aile fertleri İsrail tarafından katledildiğinde dahi barışa olan inancını bir an olsun yitirmediğini belirterek, "İsmail Heniyye, şanlı Filistin direnişinin sembolü haline dönüşmüş bir şahsiyetti. Aziz hatırası, Filistin halkının haklı davasında yaşayacaktır. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasını değerlendirdi - Son Dakika


Advertisement