DİSK'in Taksim'e 1 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

DİSK'in Taksim'e 1 Mayıs Yürüyüşü

DİSK\'in Taksim\'e 1 Mayıs Yürüyüşü

DİSK, "1977 1 Mayısta kaybettiklerimiz, faili meçhul ve siyasi cinayetlerin aydınlatılması talebiyle 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" temalı çağrı için Taksim meydanına yürüdüler.

20.04.2011 16:20

DİSK, 1 Mayıs çağrısı yaptğ. "1977 1 Mayısta kaybettiklerimiz, faili meçhul ve siyasi cinayetlerin aydınlatılması talebiyle 1 Mayıs'ta Taksim'deyiz" temalı çağrı için Taksim meydanına yürüdüler. Suikast sonucu öldürülen DİSK Kurucu Başkanı Kemal Türkler'in kızı Nilgün Türkler, gazeteci Hrant Dink'in oğlu Arat Dink ve Prof. Dr. Necdet Bulut'un eşi Neşe Bulut ile DİSK üyelerinin katıldığı yürüyüş, basın açıklamasıyla sonra erdi. DİSK'in Şişli'deki merkezinden başlayıp Taksim meydanında son bulan yürüyüşte sık sık "Siyasi cinayetler aydınlatılsın', "1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz" şeklinde sloganları atıldı.

TAKSİM'DE 1 MAYIS

Taksim'de yapılan basın açıklamasını DİSK Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven yaptı. Yurtseven , "başta 1 Mayıs 1977 olmak üzere, Maraş'ta, Çorum'da Sivas'ta toplu saldırılar, katliamlar yaşandığını, bunun yanında aydınların, gazetecilerin, akademisyenlerin siyasal cinayetlere kurban" verildiğini söyledi. Yurtseven, "Bu faili meçhul cinayetleri ne unuturuz ne unuttururuz.

Türkiye'nin aydınlık geleceğine inanıyorsak bu yolun, bu faili meçhul cinayetlerin aydınlatılmasından geçtiğini biliyoruz. Bugün adına derin devlet, gladio, Ergenekon, kontro-gerilla, ne derseniz deyin, bu karanlık odakların cinayetleri aydınlatılmadan, yapılanların hesabı verilmeden, bu konuda hukuksal yargılamalar yapılmadan ne özgürlüklerden, ne demokrasiden, ne insan haklarından bahsetmek olası değildir" diye konuştu. Herkesi Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarına çağıran Yurtseven ayrıca 26 Nisan tarihinde basın üzerindeki baskıların kaldırılması, tutuklu gazetecilerin bırakılması için Cağaloğlu Gazeteciler Cemiyeti'ne yürüyeceklerini duyurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DİSK'in Taksim'e 1 Mayıs Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement