Ditib Lyon Merkez Camii'nin Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Ditib Lyon Merkez Camii'nin Temeli Atıldı

Ditib Lyon Merkez Camii\'nin Temeli Atıldı

Fransa'nın Lyon kentinde DİTİB merkez camisinin temel atma töreni yapıldı.

12.12.2011 17:26

Fransa'nın Lyon kentinde DİTİB merkez camisinin temel atma töreni yapıldı.

Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Lyon din hizmetleri ateşesi Hüseyin Avni Böge, Strasbourg din hizmetleri ateşesi Fazli Arabacı, Paris din hizmetleri müşaviri İzzet Er ve DİTİB Lyon'a bağlı dernek başkanlarının katılımı ile yapılan temel atma töreni şehitler için yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim okunması ardından Lyon Başkonsolosu Hilmi Ege Türemen, Paris din işleri müşaviri İzzet Er ve Lyon din işleri ateşesi Hüseyin Avni Büge günün ve yerin önemini belirten birer konuşma yaptı. Camii temelini atan konuklar ve dernek başkanları beraber yemek yedi.

DİTİB derneği başkanı olan Lyon din işleri ateşesi Hüseyin Avni Böge, 1995'te kurulan Lyon DİTİB'in çok kısa zamanda büyük işler başardığını zaruriyet olan Lyon Merkez Camii projesini hayata geçirdiklerini anlattı. Böge, 2009 yılında aldıkları 8 bin metrekarelik arsanın üzerine 1800 metrekarelik merkez camii temelini attıklarını ve 2012 yılında inşaatın bitmesi sureti ile çok büyük bir boşluğun doldurulacağını belirtti.

Arsası ile birlikte camii inşaatının maliyetinin 3 milyon euro olduğunu belirten Hüseyin Avni Böge 1800 metrekarelik kapalı alanı olacak bu yerin içerisinde camii, konferans ve yemek salonu, derslikler, misafirhane gençlik merkezi ve kütüphane bulunacağını söyledi.

Paris Din İşleri Müşaviri İzzet Er de zamanın şartlarına göre dizayn edilmemiş kurumların toplumlara hizmet veremeyeceğini belirtti. Lyon Başkonsolosluğuna bağlı 130 bin Pürk pasaportu bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ditib Lyon Merkez Camii'nin Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement