Diyabetik Ayakları Kesilmekten Kurtuldu - Son Dakika
Güncel

Diyabetik Ayakları Kesilmekten Kurtuldu

Diyabetik Ayakları Kesilmekten Kurtuldu

Diyabetik ve kronik ayak yarası olan hastalara hizmet vermek üzere kurulan Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi Ayak Yara Bakım Merkezi, kısa sürede başarılı sonuçlar elde etti.

26.10.2013 20:39

Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi bünyesinde hizmet veren Ayak Yara Bakım Merkezi, bugüne kadar farklı hastanelerde kesilmesi yönünde konsey kararı çıkan birçok hastanın diyabetik ayağını tedavi etmeyi başardı. Yrd. Doç. Dr. İlker Şenses, diyabetik ya da kronik ayak yarası olan hastaların tüm tanı ve tedavi hizmetlerini tek noktadan alabilecekleri bir merkez oluşturduklarını söyledi.

Diyabetik ve kronik ayak yarası olan hastalara hizmet vermek üzere kurulan Şifa Üniversitesi Basmane Hastanesi Ayak Yara Bakım Merkezi, kısa sürede başarılı sonuçlar elde etti. Bugüne kadar birçok hastanın ayağını kesilmekten kurtaran Ayak Yara Bakım Merkezi, hastaların klinik klinik dolaşmadan ilgili tüm branşlardan tek noktada hizmet almasını sağlıyor. Diyabetik ayak yarası olan hastaların genellikle gittikleri hastanelerde tek bir muhatap bulamamaktan şikayet ettiğini hatırlatan Ayak Yara Bakım Merkezi Sorumlusu Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İlker Şenses, "Çünkü bu yaraların tedavisi ile birçok branşın aynı anda ilgilenmesi gerekiyor. Tedavi sürecinde endokrin, dahiliye, genel cerrahi, ortopedi, plastik cerrahi, radyoloji gibi bir çok branş görev alıyor. Bu merkezimizde tüm branşların koordinasyonu sağlanarak, hastaya tek noktadan hizmet veriliyor" diye konuştu.

Son Çare Olarak Geliyorlar

Ayak Yara Bakım Merkezi'ne bir hasta başvurduğunda öncelikle durum tespiti yaptıklarını anlatan Yrd. Doç. Dr. İlker Şenses, "İlk başta hastaya neyi yapıp, neyi yapamayacağımızı söylüyoruz. Gelen hastaların önemli bir kısmı, daha önce diğer hastanelerde görülmüş ve yapılabilecek destek tedavileri bitmiş; bacağının, ayağının ya da parmağının kesilmesi önerilmiş hastalar. Farklı bir bakış açısı ile son bir şans tanıdığımızda bize çok olumlu yaklaşıyorlar. Bizim de başarılı olmadığımız hastalar elbette var. Ancak önemli bir oranda hastanın ayağını, bacağını kesilmekten kurtarıyoruz" dedi.

Oksijen Tedavisi Sonuç Veriyor

Bu tür kronik yaraların 10 – 15 yıl dahi sürebildiğini kaydeden Şenses, "Sabır isteyen bir hastalıktır. 'Şunu kesin de artık kurtulayım' deme aşamasına gelenler var. Bütün dünyada bu konular üzerine araştırmalar yapılıyor. Çünkü bu hastalık tüm dünyanın sorunu… Bugün dünyada ve bizde uygulanan en güncel yöntem ise lokal oksijen tedavisi… İlgili bölgeye yeterince kan ve oksijen gitmediği için doku iyileşemiyor. Biz yeterli oksijen vererek, vücudun mücadele edip yarayı kapatmasını sağlıyoruz. Açıkçası bu yöntem teknolojinin bize sunduğu bir hediyedir" şeklinde konuştu.

Hastalar Mutlu

2008 yılından bu yana diyabetik ayak yarası ile mücadele eden Mehmet Saraçoğlu, bugüne kadar farklı hastanelerde ayağının kesilmesi yönünde 4 kez konsey kararı çıktığını belirterek, "Ayağımın kesilmesini kabul etmedim. Devamlı yeni çareler yeni tedavi yöntemleri aradım. Sonunda burası ile tanıştık ve sonuç aldık. Şimdi tedavimin geldiği noktadan çok memnunum" dedi.

Yine diyabetik ayak yarası dolayısıyla 2 yıldır tedavi gördüğünü anlatan Sezai Eken de "Bu nedenle daha önce ayak küçük parmağım kesildi. Yine başka bir hastanede ayağımın kesilmesi yönünde konsey kararı çıktı. Kabul etmedim. Kabul etsem şimdi kesilmiş olacaktı. Ayak Yara Bakım Merkezi'nde bazı özel tedaviler uygulandı. 'Kesilecek' dedikleri ayak, şu anda dört dörtlük ve çok iyi durumda" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Diyabetik Ayakları Kesilmekten Kurtuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement