Hizmetlerimizin MAGAZİNLEŞTİRİLMEZİ BİZİ ÜZMÜŞTÜR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, yazılı ve görsel basında yer alan ve yaz kurslarında camilere giden çocukların bu mekanlarda sportif faaliyetlere katılmasıyla ilgili çıkan haberler konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, "Yaptığımız hizmtelerin magazinleştirilmesi bizleri üzmüştür" dedi. Prof. Dr. Görmez, şöyle konuştu:
"Yaz kurslarımız bizim en önemli etkinliklerimizdir. Gençlik Spor Bakanlığı ile geçen sene bizim imzaladığımız bir protokol var. Bu protokole göre çocuklarımız tatilde oldukları için camide kurslarda eğitimlerini aldıktan hemen sonra çeşitli spor mekanlarında etkinlikler yapabilsinler diye o protokol imzalandı. Ancak gazetelerde gördüğümüz, hepimizi çok üzen camilerin muhabbeti ile saygınlığı ile bağdaşmayan görüntüler gerçekten bizi yaralamıştır. Bunu doğru bulmuyoruz. Onun için ilgililerle ilgili arkadaşlar soruşturma başlatmış bulunuyorlar. Ayrıca bir de genelge göndererek bütün görevli arkadaşlarımıza biz çocuklarımızın caminin içerisinde koşturmaları, oynamaları bizim kabulümüzdür, bunda hiçbir sakınca yok. Ancak tabi ki böyle araya büyüklerin de karıştığı mihrabın önünde camilerin, mescitlerin saygınlığı ile bağdaşmayacak görüntüler ortaya çıkarması bizim hizmetlerimizin magazinleşmesine yol açmıştır. Bu da bizi üzmüştür."
Son Dakika › Güncel › Diyanet İşleri Başkanı Görmez: Hacı Adaylarımızın Hakkının Zayi Olmasına İzin Vermeyiz (2) - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?