Diyanet İşleri Başkanı Yeni Aracıyla Cumhurbaşkanı'nın İftarına Gitti - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Yeni Aracıyla Cumhurbaşkanı'nın İftarına Gitti

Diyanet İşleri Başkanı Yeni Aracıyla Cumhurbaşkanı\'nın İftarına Gitti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kendisine tahsis edilen yeni aracıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen iftara katıldı.

22.06.2015 22:17

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendisine tahsis edilen 2010 model zırhlı Mercedes S600 model aracı kullanmaya başladı. 1 aydır Diyanetin garajında bekleyen yeni makam aracına dün ilk kez binen Görmez, Cumhurbaşkanlığı Saray'ında düzenlenen iftara katıldı.

POLEMİK YARATINCA İADE ETME KARARI ALMIŞTI

Zaman'dan İlyas Koç'un haberine göre, DİB Başkanı Görmez, başkanlık makamına alınan 1 milyon TL'lik lüks Mercedes'in polemik konusu olmasından sonra araca binmeyerek "ibreti alem için iade" edeceğini açıklamıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GÖRMEZ'İN SÖZLERİNE İTİRAZ ETTİ

Görmez'in sözlerini doğru bulmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Haberim olsa Diyanet İşleri Başkanımıza iade etme derdim" dedi.

YENİ ARAÇ TAHSİS EDİLDİ

Erdoğan daha sonra Görmez'e Cumhurbaşkanlığı envanterinden zırhlı Mercedes S600 model bir araç gönderdi. Alınan bilgilere göre Görmez'e gönderilen aracın 2010 model olduğu öğrenildi.

İFTARA KATILAN GÖRMEZ'İN KONVOYUNDA İKİ MERCEDES YER ALDI

İddialara göre kamuoyunun tepkisinden çekinen Görmez, 1 aydır araca binmiyordu. Araç yaklaşık 1 aydır Diyanet İşleri Başkanlığı'nın garajında bekliyordu. Ancak dün akşam Saray'a iftara davetli olan Görmez'in konvoyunda iki Mercedes araç yer aldı. Görmez, iftar için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkezindeki otoparktan saat 19.45 sularında Saray'a doğru hareket etti. Konvoyda iki Mercedes olması dikkat çekti.

'SARAY'IN TEPKİSİNİ ÇEKMEMEK' YORUMU YAPILDI

Araçlardan birisi 06 LPS 90 plakalı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eski makam aracı. Diğeri ise 06 DB 3487 plakalı Cumhurbaşkanını tahsis ettiği zırhlı Mercedes S600. Görmez'in 1 aydır kendisine tahsis edilen araca binmeyip Cumhurbaşkanlığı iftarına giderken binmesi 'Saray'ın tepkisini çekmemek' olarak yorumlandı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Yeni Aracıyla Cumhurbaşkanı'nın İftarına Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (299)

  • Koray: Hakkımı şahsım adına haram ediyorum madem kul hakkı o kadar önemli iki elim yakalarında olsun 81 6 Yanıtla
  • ordulu: Sizde o kuruma başkan olun sizde binin klavye artistleri 9 55 Yanıtla
  • Ibrahım Atan: Bu insanın,Diyanet işleri başkanım olmasından dolayı tek kelimeyle "UTANIYORUM"... Özrü kabahatinden beter.. 51 13 Yanıtla
  • Eyup: Evimde ekmek yok hani Müslümanlık 51 8 Yanıtla
    Leon: Ekmekmi istiyorsun 0 3 29 kelkit: Calismakta ibadettir zikkim ye 0 2
  • Rabbim ıslah etsin: Allah a yakın olanı sevdiği kulunu Allah kötülüklerden korurdu ne olduda zırhlıya sarıldınız 54 2 Yanıtla
  • ordulu: Bu adam dib binsin helal olsun. 9 46 Yanıtla
  • Müslüman sol: Biz iftarımıza kadar olan açlığınızı aç insanların derdini anlamak için tutuyoruz bu adam mersedesle gidiyor insan bi kerede sarayda yoksul agırlar be vicdan-sızlar 43 8 Yanıtla
  • can: Türkiye rotadan çıktı,nerye gittiği belli değil. 42 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement