Diyarbakır'da Askerler ve Korucuları Yemekte Buluştu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da Askerler ve Korucuları Yemekte Buluştu

Diyarbakır\'da Askerler ve Korucuları Yemekte Buluştu
17.01.2014 17:46

İl Jandarma Komutanlığı'nca tertip edilen yemeğe Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, askerler ile köy korucuları katıldı.

İl Jandarma Komutanlığı'nca tertip edilen yemeğe Vali Yardımcısı Zafer Engin, İl Jandarma Komutanı Albay Hilmi Atabay, askerler ile köy korucuları katıldı. Yemekten sonra Vali Yardımcısı Engin ile İl Jandarma Komutanı Albay Atabay korucularla ilgilenerek sorunlarını dinlediler. 30 yıldır korucuların vermiş oldukları özverili hizmetleri unutmayacaklarını ifade eden Albay Hilmi Atabay, 30 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerimizle ve emniyet güçlerimizle omuz omuza birlikte mücadele eden kahraman korucularımızın yapmış olduğu özverili hizmetlerini asla unutmamız mümkün değildir. Bu mücadelede TSK olarak bizler her zaman korucularımızın yanında olduk. Bundan sonrada kanunlar çerçevesinde bizlere verilen vazifenin ifasında birlikte kararlıkla görev yapmaya devam edeceğiz dedi.

SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GİRİŞİMDE BULUNACAĞIZ

Yemekte köy korucularının sorunlarını dinlediklerini belirten Vali Yardımcısı Engin ise Korucuların sorunlarını dinledik, not aldık. İlgili yerlere çözüm yönünde tekliflerimizi götürüceğiz. Diyarbakır ilinde şuana kadar toplam 141 köy korucumuz şehit olmuş durumundadır. Toplam 125 köy korucumuz ise gazi olmuştur. Şu anda geçici köy korucusu olarak 4 bin 81, gönüllü köy korucusu olarak bin 118 olmak üzere toplam 5 bin 199 köy korucusu bulunmaktadır. İçeler bazında tabi bunlar dağılmış durumdadır dedi.

Konuşmalar sonrasında İl Jandarma Komutanlığı binası önünde hatıra fotoğrafları çekildi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Askerler ve Korucuları Yemekte Buluştu - Son Dakika


Advertisement