Diyarbakır'da Kurulan Seyyar Havuzlar - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Kurulan Seyyar Havuzlar

Diyarbakır\'da Kurulan Seyyar Havuzlar

Bağlar Belediyesinin okul bahçelerinde kurduğu ve yaz dönemi boyunca hizmet veren seyyar havuzlar, yüzme yarışmasıyla sezonu kapattı Seyyar havuzlarda verilen yüzme kursunu bitirenlere sertifikaları verildi

30.08.2013 16:07

Bağlar Belediyesinin okul bahçelerinde kurduğu ve yaz dönemi boyunca

hizmet veren seyyar havuzlar, yapılan yüzme yarışmasıyla sezonu kapattı.

Sıcaklığın gölgede 42 dereceye ulaştığı Diyarbakır'da, Bağlar Belediyesinin çocuklar için kurduğu seyyar yüzme havuzları, iki aylık faaliyetin ardından sezonu tamamladı. Ali Kuşçu İlkokulu bahçesinde yapılan törende, yaz boyunca verilen yüzme kurslarında başarılı olan çocuklara sertifika ve hediyeleri dağıtıldı.

Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, belediye olarak birçok çalışma yaptıklarını fakat kendileri için en anlamlı ve değerli çalışmanın çocuklar için yaptıkları çalışmalar olduğunu söyledi.

Amaçlarının tatile gidemeyen çocuklara sıcak yaz aylarında serinleme imkanı yaratmak ve yüzme eğitimi vermek olduğunu belirten Baran, şöyle dedi:

"Yaz boyunca üç okulda havuz kurduk ve binlerce çocuk bu çalışmalarımızdan faydalandı. Şu anda yarışmaları izlerken biz de heyecanlanıyoruz. Bu kadar kısa sürede çok iyi yüzücüler çıktığını görüyoruz. Bu durum bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Biz bu çalışmayı bitirmiyoruz, aslında ara veriyoruz. Çünkü okul mevsimi başlıyor. Gelecek yıl yine havuz projesine devam edeceğiz. Bu arada, çocuklarımız için yine Kaynartepe'de sabit yüzme havuzu ve oyun evi yapıyoruz. Kaynartepe'deki yüzme havuzu projemiz tüm Bağlar'daki çocuklara dönük bir çalışmadır. Kapalı havuz olması nedeniyle çocuklarımız kış aylarında da faydalanabilecek."

Baran'a, yüzme sporu konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan ve İl Temsilcisi Kutbettin Akın tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Daha sonra havuzlarda eğitim alan tüm çocuklara okul çantası ve yüzme kursu katılım belgesi verildi.

Yüzme havuzları kapanış etkinliğine Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Aslan Acer, yüzme hocaları ve çok sayıda çocuk da katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Kurulan Seyyar Havuzlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement