Diyarbakır'da Mehmed Uzun Parkı Açıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Mehmed Uzun Parkı Açıldı

Diyarbakır\'da Mehmed Uzun Parkı Açıldı

Yenişehir Belediyesince yapılan Mehmed Uzun Parkı ve anıtı törenle açıldı Uzun'un yazdığı kitaplardan birinin tasvir edildiği anıtta, X, Q ve W gibi harfler de yer aldı

11.10.2013 16:18

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesince yapılan Mehmed Uzun Parkı ve anıtı törenle açıldı.

Şehitlik semtinde 20 bin metrekarelik alanda yapılan Mehmed Uzun Parkı ve anıtının açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, açılışa BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın da katılmasının beklendiğini ancak Kışanak'ın PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim'e taziye ziyaretinden bulunmak üzere Suriye'ye gittiğini söyledi.

"Kürt yazar ve edebiyatçı, büyük aşkların yazarı" olarak nitelediği Mehmed Uzun'un ölümünün üzerinden 6 yıl geçtiğini ifade eden Kurbanoğlu, "Uzun'un ismi Diyarbakır'da artık ölümsüzdür. Birileri dilimize prangalar vurmaya çalışırken biz ve halkımız da bunu kırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Mehmed Uzun Parkı ve anıtının açılışı yapıldı. Uzun'un yazdığı kitaplardan birinin tasvir edildiği anıtta, X, Q ve W gibi harfler de yer aldı.

Açılışa BDP Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Uzun'un yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Mehmed Uzun Parkı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement