ERGANİ'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ HEM OKUYACAK HEM ÜRETİME KATKI SUNACAK - Son Dakika
Güncel

ERGANİ'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ HEM OKUYACAK HEM ÜRETİME KATKI SUNACAK

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde lise öğrencileri, Kaymakamlık ve Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 750 dönümlük arazide tarım yaparak hem okuyacak hem ülke üretimine katkı sunacaklar.

25.11.2022 16:24  Güncelleme: 17:57

DİYARBAKIR'ın Ergani ilçesinde lise öğrencileri, Kaymakamlık ve Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 750 dönümlük arazide tarım yaparak hem okuyacak hem ülke üretimine katkı sunacaklar. Ergani ilçesinde Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Bölümü'nde okuyan öğrenciler, Kaymakamlık ve Belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 750 dönümlük arazide tarım yaparak hem okuyacak hem ülke üretimine katkı sunacaklar. Ergani Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında 2 yıl boyunca arazinin ekilip biçilmesinde kendilerine ayrıca destek sağlayacaklarını belirten Okul Müdürü Ferit Kaderci, 'Belediye Başkan Vekilimiz bize 750 dönüm arazi tahsis etti, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim Bakanı'mızın da bu konuda teşvikleri var. Okul çevresinde devlete ait sürülmeyen, kullanılmayan bazı araziler tespit ettik. Boşa giden bir milli servet gözümüze çarptı. Biz de bu arazileri üretime katmak için devletin de imkan ve teşvikleriyle arazileri kullanılabilir bir hale getirdik. Taşları topladık, eğri olan yerleri bir çalışmayla ekilebilir hale getirdik. Sürümü bitti ve şu an ekiyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diyorum diye konuştu.

'TEORİK ÇALIŞMALARI SAHADA PRATİĞE DÖNÜŞTÜRECEKLER'

Okullarında Tarım bölümünü okuyan öğrencilerin sınıfta yaptıkları teorik çalışmaları sahada pratiğe dönüştürerek modern tarımı öğrenerek yarınlara hazırlanacağını belirten Kaderci, sözlerini şöyle sürdürdü

'Kaymakamımız Belediye Başkan Vekilimiz bize 750 dönüm arazi tahsis etti, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Milli Eğitim bakanımızın da bu konuda teşvikleri var. Okul çevresinde devlete ait sürülmeyen, kullanılmayan bazı araziler tespit ettik. Boşa giden bir milli servet gözümüze çarptı. Biz de bu arazileri üretime katmak için Devletin de imkan ve teşvikleriyle arazileri kullanılabilir bir hale getirdik. Taşları topladık, eğri olan yerleri bir çalışmayla ekilebilir hale getirdik. Sürümü bitti ve şu an ekiyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diyorum. Bununla birlikte 130 dönümlük alana meyve ekeceğiz, meyve bahçesi oluşturmayı düşünüyoruz. Şu anda badem ve ceviz üzerinde bir çalışmamız var. İleriki süreçte bir sera yapacağız. Sonra bağa yöneleceğiz ve yaklaşık 100 dönüm de şıra üzüm bağı kurmayı düşünüyoruz. Ergani Belediyesi ile yaptığımız 2 yıllık bir protokol süreci var. Arazinin ekilmesi ve biçilmesinde bizlere yardımcı olacaklar. Burada üreteceğimiz ürünlerin hasadını öncelikle köy okullarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız, onlara masraf yapacağız. Bize yardımcı olan kaymakamımızın, belediyemizin masraflarını bir şekilde yine onlara geri vermeye çalışacağız. Onlar da halkımızın emeğini bize verdiler biz de halkımızın emeğini yine halkımıza üreterek iade etmek için elimizden geleni yapacağız. Gelecek olan parayla okulun atölyelerinin donatımına harcayacağız.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Murat Çiçek, Ergani'nin tarımsal faaliyetleri olan bir ilçe olduğunu ifade ederek, 'İlçemizde bulunan 750 dekarlık bir tarım alanı mevcuttu. Bu tarım alanı Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine tahsis edilerek tarımda aktif olarak kullanılmaya başlandı. Bu tarımsal alanda bu yıl buğday ekilecek. Sonraki yıllarda planlanmayla değişik ürünler de ekilebilecek. Tarım okulumuzda öğrencilerimiz sınıfta teorik dersler, teorik eğitimlerini sonra sahada uygulamalı olarak geliştirecekler. Ülke tarımına katkıda bulunacaklar. ve bu ülke tarımını ileriye taşıyacak inşallah ifadelerini kullandı.

Ergani Selahattin Eyyubi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9'uncu sınıfı öğrencisi Sıla Güçlü de, 'Okulda tarımı daha bilimsel şekilde öğreniyoruz. Daha fazla verim elde edebilmek için. Artan dünya nüfusunu daha iyi besleyebilmek için katkı sunacağız dedi.

ERGANİ\'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ HEM OKUYACAK HEM ÜRETİME KATKI SUNACAK
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ERGANİ'DE LİSE ÖĞRENCİLERİ HEM OKUYACAK HEM ÜRETİME KATKI SUNACAK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement