Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı

Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan ve son yasal düzenleme ile kapatılan özel yetkili mahkemelerin başkan ve üyeleri Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi'ne atandı.

04.04.2014 16:13

Diyarbakır Adliyesi'nde bulunan ve son yasal düzenleme ile kapatılan özel yetkili mahkemelerin başkan ve üyeleri Asliye Ceza ve Çocuk Mahkemesi'ne atandı.

Diyarbakır Adliyesi'nde son yasal düzenleme ile kapatılan 6 özel yetkili mahkemenin başkan ve üyeleri Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca yeni görevlere atandı. Yapılan yeni düzenleme ile Diyarbakır Adalet Komisyonu Başkanlığı'na 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayati Karaaslan atandı. Adli yargı hakimlerinin görev yerlerinin belirlenmesine ilişkin HSYK kararına göre Diyarbakır'da Asliye Ceza Mahkemeleri'nde hakimlik yapan Kenan Şenlik, Cafer Aşık ve Melih Uçar yeni kurulan 4, 5 ve 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlıklarına atandı. Diyarbakır'da bulunan 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesini de kapatan HSYK, Başkan Ahmet Yıldızeli ve üyelerini yeni kurulan 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne atadı. 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin tüm dosyalarının da bu mahkemeye devredilmesine karar verildi. Yeni düzenleme ile 2'nci Çocuk mahkemesi Hakimi Osman Tonta ise Diyarbakır Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. HSYK, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin üyeliklerine de il içinden atama yaptı.

ÖZEL YETKİLİ BAŞKANLAR ASLİYE VE ÇOCUK MAHKEMESİNE

HSYK düzenlemesine göre kapatılan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Yavaş, 2'nci Çocuk Mahkemesi'ne, KCK ana davasının görüldüğü Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bekir Soytürk 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Necati Türkmen 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ne, 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Selda Devrim Yıldırım ise 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ne atandı.

Daha önce Terörle Mücadele Kanunu 10'uncu madde ile görevli olan ve faili meçhul cinayetleri soruşturan Cumhuriyet Savcısı Levent Kaya ise Asliye Ceza Mahkemesi'nde duruşmalara çıkmaya başladı. Kapatılan özel yetkili mahkemelerin üyeleri ise Ağır Ceza, Asliye Hukuk, Sulh Ceza ve Asliye Ceza Mahkemelerine üye olarak atandı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Özel Yetkili Mahkeme Hakimleri, Çocuk ve Asliye Mahkemelerine Atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement