Diyarbakır'da Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadını Anma Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadını Anma Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Diyarbakır\'da Paris\'te Öldürülen 3 PKK\'lı Kadını Anma Yürüyüşüne İzin Verilmedi

Diyarbakır'da Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadını anma yürüyüşüne izin verilmedi DİYARBAKIR'da DBP'nin, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anmak için yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi.

09.01.2016 18:15

Diyarbakır'da Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadını anma yürüyüşüne izin verilmedi

DİYARBAKIR'da DBP'nin, Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'i anmak için yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi.

PKK'nın kurucularından olan ve 9 Ocak 2013 günü Fransa'nın başkenti Paris'te öldürlen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan, Leyla Şaylemez'i anmak için Diyarbakır'da DBP il başkanlığı anma yürüyüşü düzenlemek istedi. Merkez Bağlar İlçesi Bağlar İlçesi'ndeki Batıkent Meydanı'nda toplanan ve aralarında DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna'nın da bulunduğu kalabalık ellerinde öldürülen 3 kadının fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle 3 kilometre uzaklıktaki İstasyon Meydanı'na yürüyüşe geçti.

Grubun önünü kesen polis ekipleri, yürüyüşün yasal olmadığını ve izin vermeyeceklerini bildirdi. Partililer ile polis müdürleri arasında yapılan görüşmelerde polis yürüyüş için herhangi bir izin alınmadığını belirterek, grubun yapmak istediği yürüyüşün izinsiz olduğunu söyledi. Polis müdürü yürüyüşe hazırlanan gruba zıhlı araçtan anons yaparak, yürüyüşe başlanılması halinde müdahale edileceğini duyurdu. Bunun üzerine tekrar polis müdürleriyle görüşme yapan partililer yürüyüşü iptal ederek bulundukları Batıkent Meydanı'nda Kürtçe açıklama yaptı. Kalabalık yapılan açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Paris'te Öldürülen 3 PKK'lı Kadını Anma Yürüyüşüne İzin Verilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gerçek diyarbakırlı: hergün bir bahane yürümek ve halkı ve türkiyeyi karıştırmak için istiyorlarki polis vursun 3 5 kanszı ondan sonra bar bar bağırsınlar katliam var insanları ayaklandırıp dünyaya rezil etme telaşı işte hdp ve pkk oyunu ancak geçti bunlar ne halk nede polis bıu oyuna geliyorkendin pişir kendin ye oyununu oynuyorlar buda zorlarına çok gidiyor o yüzden insanlar zulüm ediyorlar allah demirtaş başta olmak üzere hepsine tüm belaları versin çoluk çocuk gün yüzü görmesinler 4 0 Yanıtla

Advertisement