Diyarbakır'ın Eğil İlçesinde Organik Tarım Projesi - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'ın Eğil İlçesinde Organik Tarım Projesi

Diyarbakır\'ın Eğil İlçesinde Organik Tarım Projesi

Eğil'de 'organik üretim ve artan verim' projesi protokolü Vali Kıraç ile GAP İdaresi Başkanı Karahocagil arasında imzalandı.

19.06.2013 12:48  Güncelleme: 12:50

Diyarbakır'ın Eğil İlçesi Ilgın Köyü'nde GAP Organik Tarım Küme Projesi kapsamında, 'organik üretim ve artan verim' projesi protokolü Vali Mustafa Kıraç ile GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil arasında imzalandı. Vali Kıraç, proje değerinin 508 bin 600 lira olduğunu söyledi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Vali Mustafa Cahit Kıraç, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, proje çalışanları ve köylüler katıldı. Proje kapsamında Eğil Kaymakamlığı ile işbirliği yapılacağını belirten GAP İdaresi Başkanı Karahocagil, proje kapsamında güneş enerjisi kullanılarak sulama yapılacağını, organik tarım konusunda çiftçilerin eğitileceğini söyledi.

Vali Kıraç, mevcut kaynakları en iyi şekilde kullanacaklarını belirterek, "En sağlıklı yöntemleri kullanarak üretmek mecburiyetimiz vardır. Dolayısıyla, tarımın ana vatanlarından bir tanesi, bereketli topraklar olarak anılan Diyarbakır ilindeki bu coğrafyada, tarımın organik olarak yapılması için önemli bir yer olduğu için böyle bir projeyi Eğil ilçemizde uygulayacağız. Projede iyi tarım uygulamaları var. Tasarruflu enerjinin yanı sıra tarım alanında bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi su kullanımı ve toprağın parçalanmasıdır. Güneş enerjisiyle bölgenin su ihtiyacı karşılanacak, yer altı suyu kullanılacak ve iyi tarım uygulamasıyla organik bir tarım yapılacak. Projenin toplam bedeli 508 bin 600 TL'dir. Bunun 416 bin 800 TL'si GAP İdaresi tarafından karşılanacaktır" dedi.

CA,SS - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'ın Eğil İlçesinde Organik Tarım Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement