Diyarbakır Kamalak Bu Oyunlara Gelmemeliyiz - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Kamalak Bu Oyunlara Gelmemeliyiz

Diyarbakır Kamalak Bu Oyunlara Gelmemeliyiz

Kamalak Bu oyunlara gelmemeliyizSaadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Kürt ve Türk kardeşliği ayrılmaz bir bütündür.

05.04.2016 18:21

Kamalak Bu oyunlara gelmemeliyiz

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Kürt ve Türk kardeşliği ayrılmaz bir bütündür. Kendi içlerinde bütünleşmeyi savunan Batı ülkelerinin, İslami coğrafyasında etnik ve mezhebi ayrılıkları körüklemesi sömürü niyetinin bir sonucudur. Bu oyunlara gelmemeliyiz" dedi.

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak partisinin başkanlık divanı toplantısını Diyarbakır'da yapmak üzere kente geldi. SP il binasında partililerle bir araya gelen Kamalak, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, yaşanan terör olaylarına değindi. Kamalak, "İşte bugün karşı karşıya bulunduğumuz terör belası da, bu son kaleyi içeriden çökertmek için yapılmış bir plandır" dedi. Kamalak, hazırladıkları 11 maddelik çözüm ve öneri taleplerini reçete olarak nitelendirip şöyle dedi:

"Avrupa ve Amerika ile iş birliği yapılarak İslam dünyasına hizmet edilemez. Çözüm batıya yönelmek değil, kendi tarihimize, kendi inancımıza, kendi değerlerimize dönmektir. Genelde, Güneydoğu, özelde Kürt sorunu ne terörle ne de baskıcı, ırkçı politikalarla çözülemez. Mesele ancak kardeşlik hukukuna dayalı bir ümmet bilinci ile çözülebilir. İslamı dikkate almayan hiçbir çözüm başarıya ulaşamaz. Çözüm önerileri bölgenin tarihi ve sosyal gerçeklerine uygun olmalıdır. Haklar pazarlık konusu yapılamaz. Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin, her türlü insani, kültürel ve sosyal hakları kabul edilmeli ve yerine getirilmelidir. Kürt ve Türk kardeşliği ayrılmaz bir bütündür. Kendi içlerinde bütünleşmeyi savunan Batı ülkelerinin, İslami coğrafyasında etnik ve mezhebi ayrılıkları körüklemesi sömürü niyetinin bir sonucudur. Bu oyunlara gelmemeliyiz. TBMM'deki siyasiler acilen dilini düzeltmeli; kutuplaştırıcı değil, kucaklaştırıcı bir üslubu benimsemelidir. Çözüm İslam kardeşliğini esas almalıdır. Bölgede sadece bir kesim değil, bütün kesimler bu sürece dahil edilmelidir. En köklü çözüm için ise Türkiye'de Adil Düzen'in kurulması gerekir. Bunun için de tek çare Saadet Partisi'dir. Devlet, Bölge'de yatırımlar için öncülük etmeli, yatırımcı kurumlardan 25-30 yıl kurumlar vergisi alınmamalıdır. Çalışmak isteyen herkese iş imkanı sağlanmalıdır."

Kamalak,"Milli Görüş'ün ortaya koyduğu ilkelere inanan ve bu ilkelere göre çalışan idareciler, ancak üstün başarılı hizmetlerin altına imza atarlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Kamalak Bu Oyunlara Gelmemeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement