Diyarbakır Kayapınar'daki 52 Z Kütüphanenin Temsili Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Kayapınar'daki 52 Z Kütüphanenin Temsili Açılışı Yapıldı

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesinin yapımını tamamladığı 52 okulun Z kütüphanesinin temsili açılışı yapıldı.

29.03.2018 15:39

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesinin yapımını tamamladığı 52 okulun Z kütüphanesinin temsili açılışı yapıldı. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, hedeflerinin çocukları, gençleri okullarda mutlu etmek ve geleceğe hazırlamak, özgüvenleri olan, becerileri ve yetenekleriyle geleceğe hazırlamak olduğunu söyledi.

Merkez Kayapınar Belediyesi tarafından yaklaşık 4 ay önce başlatılan ve 52 okulda tamamlanan zenginleştirilmiş kütüphanelerin temsili açılş töreni yapıldı. Z kütüphanesi tamamlanan Şehit Jandarma Tehfik Pehlivan İlkokulunda düzenlenen törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Belediyesi Başkan Vekili Kaymakam Dr. Ozan Balcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören, halk oyunları gösterisiyle başlarken, Vali Güzeloğlu ve beraberindeki protokol halk oyunları ekibini beğeniyle izledi. Protokol daha sonra 8 Anaokul, 20 ilkokul, 15 Orta okul ile 9 lisede hayata geçirilen Zenginleştirilmiş kütüphanelerin temsili açılış törenini gerçekleştirdi. Açılışı yapılan ve daha önce atıl durumda olan okulun bodrum katında yapılan Z kütüphane, müzik atölyesi ve resim atölyesini gezen protokol çocuklarla sohbet etti. Proje kapsamında bodrum katındaki kullanılmayan boş bir alana ise proje kapsamında yapılan minyatür Diyarbakır Köyü büyük ilgi gördü. Diyarbakır'ın yöresel köy mimarisinin kullanıldığı minyatür köy yapılarındaki kerpiç evler ve yapıların gerçekleriyle bire bir yapıldığı görüldü. Müzik atölyesinde öğrenim gören çocukları ziyaret eden Vali Güzeloğlu ile beraberindeki protokol çocukların sunduğu Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği mini konseri izledi.

Spor, kültür ve sanatın çocukların eğitiminin, hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak gördüklerini belirten Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Z kütüphane olarak 52 kütüphanenin okullarda hayata geçirdiklerini söyledi. Kütüphane haftasıyla örtüşen bir buluşma olduğunu kaydeden Vali Güzeloğlu, İçinde bulunduğumuz okulda, görsel alanda, kültürel ve sanatsal boyutta bu tip bu okulda yaptığımız gibi temel alt yapıları iyileştiren müzikten heykele, resimden, görsel alana, bir dizi çok özel değişimi ve dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 25 okulumuzda bu yıl sona ermeden tamamlayacağız. Tüm bu dönüşümlerin temel bir hedefi var. Çocuklarımızı, gençlerimizi okullarda mutlu etmek ve geleceğe hazırlamak, özgüvenleri olan, becerileri ve yetenekleriyle, kendilerini mutlu edecek alanlarda katkı koyar ve geleceğe hazırlar. Şüphesiz başarı bir bitin olarak baktığınızda bunlarsız olmaz dedi.

Diyarbakır Kayapınar\'daki 52 Z Kütüphanenin Temsili Açılışı Yapıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Kayapınar'daki 52 Z Kütüphanenin Temsili Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement