Diyarbakır'da bulunan işveren örgütleri, Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesinden sonra yaşanan olaylar için sağduyu çağrısı yaptı.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Sanayici ve İşinsanları Derneği (DİSİAD), Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Güneydoğu Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (GÜNTİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır İş Kadınları Derneği (DİKAD), Ortadoğu Sanayici ve Genç İşadamları Derneği (OSGİAD) ve Güneydoğu Genç İşadamları Derneği-(GÜNGİAD), Yeni İHYA-DER Başkanı Aytaç Baran'ın uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirmesi ve ardından başlayan olaylarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
"Baran'a yapılan saldırı ile başlayan ve Devamında üç yurttaşımızın daha hayatını kaybetmesine neden olan Saldırıları nefretle kınıyoruz" sözleriyle başlayan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"Bu saldırılarda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarda acil şifalar diliyoruz. Cuma günü HDP mitingine yapılan ve bugün meydana gelen Saldırıları provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Bu provokasyonun amacı Kürtleri karşı karşıya getirmek ve çatıştırmaktır. Bu olay nedeniyle başta HDP ve Hüda Par olmak üzere, toplumun değişik kesimlerinden gelen sağduyu ve sükûnet açıklamalarını çok önemli ve değerli buluyor ve tüm hemşerilerimize yapılan bu sağduyu çağrılarına uymaya davet ediyoruz. Yetkililerin fail veya failleri biran önce bulup adalete teslim etmesi, kentimiz ve ülkemizin huzuru için hayati derecede önemlidir"
Son Dakika › Güncel › Diyarbakır STK'larından Ortak Sağduyu Çağrısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?