Operasyonların Bittiği Sur'da Çatışma: 4 PKK'lı Öldürüldü, 2 Polis Yaralı - Son Dakika
Güncel

Operasyonların Bittiği Sur'da Çatışma: 4 PKK'lı Öldürüldü, 2 Polis Yaralı

Operasyonların Bittiği Sur\'da Çatışma: 4 PKK\'lı Öldürüldü, 2 Polis Yaralı

Operasyonların tamamlandığı Sur'da arama-tarama faaliyeti yapan güvenlik güçlerine eve gizlenen PKK'lılar saldırdı, çatışma çıktı.

12.03.2016 13:19  Güncelleme: 15:24

Diyarbakır'ın operasyonların tamamlandığı merkez Sur İlçesi'nde güvenlik güçleri, bugün arama tarama faaliyeti yaptığı sırada bir eve gizlenen PKK'lıların silahlı saldırısına uğradı. Açılan ilk ateşte 2 polis memuru yaralanırken, güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 4 terörist ölü ele geçirildi.

OPERASYONLAR BİTTİ

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü Sur içinde kalan 15 mahalleden Fatihpaşa, Hasırlı, Dabanoğlu, Savaş, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz mahallerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından 18 Aralık günü bordo bereliler, jandarma ve polis özel harekat timlerinin katıldığı operasyonlar 9 Mart günü sona erdi.

ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Bugün ilçenin Savaş Mahallesi'nde arama tarama faaliyetini sürdüren güvenlik güçlerine gizlendikleri bir alandan teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 4 OLDU

PKK'lılarla çıkan çatışmada öldürülen terörist sayısı 4'e yükseldi. İlk çatışmada 2 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, takviye ekiplerin sevk edilmesiyle ilçede geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 2 terörist daha ölü ele geçirildi. Sur'da başka PKK'lının bulunup bulunmadığını belirlemek için operasyonlar sürerken, ilçeden yer yer silah sesleri yükseliyor.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Bölgeye takviye ekipler sevk edilirken, çatışmalar yer yer sürüyor. Yaralı polisler Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Operasyonların Bittiği Sur'da Çatışma: 4 PKK'lı Öldürüldü, 2 Polis Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (46)

  • Kemalist asker: Pkk bitermi bilemem yalnız edirneden karsa büyük bir milletin ordusu olan güçlü Türk devletinin kahraman evlatları olan Türk askeride asla yenilmez bitmez bunu tarih söylüyor 43 21 Yanıtla
  • Mercimek: Hdp ve pkkya buyuk bir sans verildi. Artik bu sansi kacirdiniz baris yerine savasi sectiniz ozaman basa gelen cekilir turkiye cumhuriyeti devletide halkida sizlere baris icin elini uzatti ama sizler anlayamadiniz 30 6 Yanıtla
  • AMED ZAZA: MAAŞALLAH.....NEFES ALMASINLAR....DUALARIMIZ SİZİNLE ASKER VE POLİSLERİMİZZ..MİLLET BUNLARDAN BIKTI...GERÇEK YÜZLERİNİ GÖRDÜ.. 32 3 Yanıtla
  • TÜRKÜM : TÜRKÜM AMA PKK BAYRAĞINI SEVİYORUM 6 27 Yanıtla
  • Berf21: Kürdün Türkün başına bela edilmiş , İllet , pislik bir çete ! 22 8 Yanıtla
    TÜRKÜM AMA PKK Lİ OLDUM: SENDE ÖLESEN 7 10
  • TÜRKÜM AMA PKK Lİ OLDUM: TÜRKTÜM AMA PKK Lİ OLDUM TÜM GENÇLER PKK Lİ OLUN 6 22 Yanıtla
  • TÜRKÜM AMA AKP Lİ DEĞİLİM: TÜRKÜM AMA AKPLİ DEĞİLMİM PKK Lİ YİM 6 19 Yanıtla
  • islam uğlu islam: alah askerin pulisin ve devletin. yar ve yardimcisi. olsun 18 6 Yanıtla
  • TÜRKÜM: TÜRKÜM AMA TÜRK PİSMİŞ PKK SAFLARINA GEÇİN GENÇLER 1 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement