"Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor" Projesi

"Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor" Projesi

"Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor" projesi kapsamında 6 aylık kurs sonunda 30 mahkum sertifika almaya hak kazandı.

26.06.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır yarı acık cezaevinde start alarak, Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Valiliği işbirliği ile Kalkınma Bakanlığı hibe programı tarafından finanse edilen "Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor" projesi meyvelerini vermeye başladı.

Dicle Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi tarafından yürütülerek, Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve Taş Ustası Remzi Usta tarafından 40 işsiz gence taş ustası eğitimi verildi.
Diyarbakır yarı açık cezaevinde verilen 6 aylık kurs sonunda 30 mahkûm sertifika almaya hak kazandı.

Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumunda gerçekleştirilen sertifika törenine Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin, Savcılar, proje koordinatörleri ve mahkumlar katıldı.

İstiklal marşının okunmasının ardından Diyarbakır Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin yaptığı açılış konuşmasında 200'e yakın hükümlüyü istihdam ettiklerini, aşçılık, kuaförlük, taş ustacılığı gibi birçok alanda mesleki eğitim verdiklerini söyledi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Hükümlülere taş ustalığı ve hijyen eğitimi sertifikaları Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa Ertekin ve Savcılar tarafından verildi.

Taşların işlenişi hakkında bilgi alan protokol mahkûmlarla beraber hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel 'Diyarbakır Taşları Tarihe Can Veriyor' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement