Diyarbakır ve Elazığ'da Polis Günü Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır ve Elazığ'da Polis Günü Kutlaması

Diyarbakır ve Elazığ\'da Polis Günü Kutlaması

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166'ncı yıl dönümü, Diyarbakır ve Elazığ'da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

10.04.2011 16:40

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 166'ncı yıl dönümü, Diyarbakır ve Elazığ'da düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Diyarbakır'da Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakan polisler, daha sonra Ali Gaffar Okan Polis Meslek Yüksek Okulu'na geçti. Burada düzenlenen törene Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polisler ve aileleri katıldı.

Salındaki ilk konuşmayı yapan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, polisin büyük mesafeler katettiğini belirterek, polise düşen görevleri, tüm yetki ve donanımla uygun şekilde kullanacaklarını söyledi. Konuşması sırasında sık sık elektriklerin kesilmesine rağmen konuşmasını sürdüren Sağlam, "Allah nazardan saklasın" demesi salondan büyük alkış aldı.

Vali Mustafa Toprak ise polisin gününü kutlayarak, vatandaşın güvenliğini sağlayan polisliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Yapılan konuşmalardan sonra tören, polis okulu öğrencilerinin akrobasi gösterileri ile sürdü.

Elazığ'da düzenlenen törene ise Vali Muammer Erol, Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, 8'inci Kolordu Komutan Vekili Korgeneral Galip Mendi, İl Jandarma Komutanı Albay Halis Zafer Koç, Belediye Başkan Vekili Atik Birici, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda kişi katıldı.

Elazığ Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlamalar, tören ve resmi geçit ile devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene katılanlara hitaben konuşan Elazığ Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, hiç bir başarının tesadüfi olmadığını belirterek, "Bugün Emniyet Teşkilatımız, yurt içinde en güvenilir devlet kurumları arasında yerini aldıysa, artık eski tarihlerden bu yana suçlandığı insan hakları ihlalleriyle anılmıyorsa, bilimsel yaklaşım ve teknolojik aletlerden yararlanarak çözüme gidiyorsa, bu sonucun arkasında yatan birtakım nedenler vardır. Bu nedenlerin en temelinde de eğitime verilen önem ile birlikte insan haklarına ve hukuka duyulan saygı bulunmaktadır. Her kademedeki emniyet görevlisinin seçilmesi, eğitilmesi ve yeteneklerine göre görevlendirilmesi ayrı ayrı önem taşımaktadır" diye konuştu.

Daha sonra resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören, resmi geçitle sona erdi.

CA, SS, ŞG, GY - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır ve Elazığ'da Polis Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement