Diyet ve Spor Yaparak Zayıflayamayanlar Dikkat - Son Dakika
Güncel

Diyet ve Spor Yaparak Zayıflayamayanlar Dikkat

Diyet ve Spor Yaparak Zayıflayamayanlar Dikkat

Doruk Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr.

13.07.2012 14:52

Doruk Sağlık Grubu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Durmuş, kilo vermek için diyet ve spor yapan, ancak bir türlü zayıflamayanları insilün direnci ile tiroid bezi yetersizliğine karşı uyardı.

Dahiliye Uzmanı Dr. Ersin Durmuş, "Eğer kilo vermek için spor ve diyet yapıyor, ancak buna rağmen kilo vermekte zorlanıyor, hatta kilo veremiyorsanız, bu durumun altında yatan sebeplerin araştırılması gerekir. Günümüzde en çok görülen sebepler arasında insilün direnci ve tiroid bezi yetersizliği gelir" dedi.

Dr. Ersin Durmuş, insülin direnci olan hastalardavücut tarafından alınan enerjinin yani kan şekerinin kas yağ ve karaciğer hücrelerine girmesinin zorlaştığını ve kanda şeker biriktiğini belirtti. Durmuş, "Pankreans hücreleri daha fazla şeker almak için daha çok insülin üretmeye ve normalden daha fazla çalışmaya başlar. Pankreasın sağladığı insülinin vücutta tam olarak kullanılamamasını insülin direnci olarak açıklayabiliriz" şeklinde konuştu.

Tiroid bezi yetersizliğini (hipotirodizmi) ise vücudun tiroid hormonlarının az salınması ya da hiç salınmaması olarak tanımlayan Dr. Ersin Durmuş, hormon yetersizliği yüzünden vücudun bazal metabolizmasının az çalıştığını, bunun için de kilo kaybının söz konusu olmadığını söyledi.

Günümüzde bu iki rahatsızlığın da çok fazla görüldüğünü teşhis ve tedavisinin kolay olduğunu kaydeden Durmuş, bu iki hastalığında basit kan testiyle anlaşılabildiğini ifade etti.

Dr. Ersin Durmuş, kilo vermeyi zorlaştıran insülin direnci ve tiroid bezi yetersizliği hastalığının tedavi edilmediğinde ciddi kalp ve damar hastalıklarına neden olabileceğinin altını çizdi.

(MŞ)

13.07.2012 14: 32: 47

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyet ve Spor Yaparak Zayıflayamayanlar Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement