Doçent Dursun: Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar - Son Dakika
Güncel

Doçent Dursun: Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar

Doçent Dursun: Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Onur Burak Dursun, ergenlik çağında önemi artan en önemli sorunlardan birinin cinsel istismar olduğunu bildirdi.

21.01.2015 11:21

Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç. Dr. Onur Burak Dursun, ergenlik çağında önemi artan en önemli sorunlardan birinin cinsel istismar olduğunu bildirdi.

Kent yaşantısı ile birlikte cinsel istismarın artarak önemli bir sorun haline geldiğine işaret eden Yrd.Doç.Dr. Onur Burak Dursun, Türkiye'de her 100 çocuktan 3'ünün cinsel istismara uğradığını bildirdi. Ergenlikteki çocukların yetişkinlerle arasındaki mesafeye dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Dursun, cinsel istismarda bulunan kişilerin genelde yakın çevreden olduğuna dikkati çekti.

'Cinsel istismar' denilince saçı sakalı birbirine karışmış, giyimi perişan bir tip akla geldiğini; ancak çocukların zaten bu kişilerden kendilerini bir şekilde koruduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Dursun şunları söyledi:

"İstismarcılar genelde çocukların ve ailelerin tanıdığı yakın çevreden kimseler oluyor. Gençler ve aileleri ilk olarak çocuklarının bir yetişkinle ilişkisinde mesafenin korunmasına dikkat etmeli. İstismarda bulunacak kişi eğer genci tanımıyorsa, ilk olarak ya yüz yüze ya da sosyal medya üzerinden tanışıyor. Sonra ufak ufak duygusal mesajlar atıyor. Daha sonra cinsel imalar başlıyor. Gence hediyeler verip tehdit ediyor. Mesela bir ortamda çektirdikleri resimler tehdit aracı olarak kullanılıyor. Gençler aileler bu fotoğraflara dikkat edecekler. Gençleri özellikle uyarıyoruz: Yüz yüze söyleyemeyecekleri şeyleri sosyal medyada konuşmasınlar. Ayrıca sosyal medyada paylaştıkları fotoğraflara dikkat etsinler. Bir gence çok masum gelen fotoğrafı istismarcı kullanabiliyor."

Ailelerin özellikle ergenlikteki çocuklarıyla iletişimlerini kaybetmemesi gerektiğini savunan Yrd.Doç.Dr. Onur Burak Dursun, "Aileler çocuklarıyla temaslarını kaybetmemeliler. Gençlerin ne giydiğine, her yaptığını denetlemeye kalkışırsanız size artık bir şey söylemez. Ona kendi alanını vermek lazım. Ama zarar göreceği alanı da genç her zaman bilmeli. Bu noktada çekinmeden ailesine söyleyebileceğini bilmelidir. Gençler ise sosyal medyada kendileriyle konuşmak isteyen yetişkinlere çok dikkat etsinler. Kendilerini korumayı bilmeliler. İstismar konusunda bilgilendirici eğitimlerin profesyonelce yapılması gerekli" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doçent Dursun: Ergenlik Çağındaki En Önemli Sorun Cinsel İstismar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement