Doğa Koleji, Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Doğa Koleji, Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarına Katıldı

Doğa Koleji, Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarına Katıldı

Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a (British Educational Training and Technology Show) katıldı.

14.01.2012 16:22

Doğa Koleji, dünyanın en büyük eğitim teknolojileri fuarı BETT Show'a (British Educational Training and Technology Show) katıldı.

Türkiye'den katılan tek K-12 eğitim kurumu olarak bir ilki gerçekleştiren Doğa Koleji, yeni nesil eğitim modeli t-MBA ve 'ideal sınıf' konseptini tanıttı. Binlerce kişinin ziyaret ettiği Doğa Koleji standına kurulan demo sınıf uygulamasında, Doğa Koleji'ne özgü bu eğitim konsepti, okulun öğrencileri tarafından bizzat tanıtıldı. Ziyaretçiler, kendilerine verilen iPad'ler ile akıllı tahta arasında kurulan sistemi deneyimleme imkanı da buldu.

Her yıl 600'den fazla üretici ile 30 binden fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapan BETT Show, İngiltere'nin efsanevi salonu Olympia'da, eğitim materyalleri ve eğitim teknolojileri konusunda lider kurumları ağırladı. 11-14 Ocak 2012 tarihleri arasında gerçekleşen fuarda yer alan tek Türk kurumu olan Doğa Koleji ise K-12 eğitim kurumlarının tek temsilcisi olarak Apple, Promethean, Pearson ve VS gibi dünya markalarının ortaklığında, 'İdeal Sınıf' konsepti ve t-MBA Eğitim Modeli'ni tanıttı. Doğa Koleji

standını, fuar boyunca binlerce kişi ziyaret etti.

ZİYARETÇİLER AKILLI SINIF DENEYİMİNİ BİREBİR YAŞADI

Apple, akıllı tahtaların dünyadaki en önemli üreticisi Promethean, içerik konusunda bir dünya devi Pearson ve eğitim mobilyası alanında dünya lideri VS bir araya gelerek, Doğa Koleji'nin öncülüğünü yaptığı t-MBA eğitim felsefesini tanıttı. Bu felsefenin eseri olan akıllı sınıfların bir örneği, gerçeğine uygun olarak, fuar alanında kuruldu ve ziyaretçilerin, akıllı tahta ile kendilerine verilen İPad'ler arasındaki entegrasyonu bizzat deneyimlemeleri sağlandı.

Yeni nesil bir eğitim modelinin anlatıldığı Doğa Koleji standı, dünyanın her yerinden gelen ziyaretçilerin beklenenin üzerinde ilgisiyle karşılaştı. Eğitim yöneticileri, teknoloji şirketi girişimcileri, dünya devi kurumların CEO'ları, Doğa Koleji standını ziyaret ederek, t-MBA (teenager MBA) eğitim modelini,

öğrencilerin son teknolojileri öğretmenlere öğrettiği niş bir eğitim projesi olan t-Mentor sistemini ve İdeal Sınıf konseptini bizzat öğrenci meclisi üyelerinden dinledi.

Aynı şekilde, 9-11 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen Dünya Eğitim Forumu'na gelen üst düzey eğitim yöneticileri, t-MBA eğitim modelini kendi ülkelerinde de uygulamak istediklerini dile getirdiler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğa Koleji, Dünyanın En Büyük Eğitim Teknolojileri Fuarına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement