Doğu ve Güneydoğu'nun İlk Palyatif Bakım Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu'nun İlk Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Doğu ve Güneydoğu\'nun İlk Palyatif Bakım Merkezi Açıldı

Diyarbakır'da, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ileri düzeyde kanser hastalarının tedavi edildiği yer olan Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

09.09.2013 13:56  Güncelleme: 14:12

Doğu ve Güneydoğu'nun ilk 'Palyatif Bakım Merkezi' olan serviste, hem kanser hastalarına hem de ailelerine hizmet verilecek. Merkezde Kürtçe bilen personel ve din adamları da görev yapacak.

Sağlık Bakanlığı, ağır kanser hastalarının son dönemlerini rahat geçirmelerini sağlamak ve yakınlarına destek olmak amacıyla başlattığı proje kapsamında Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Palyatif Bakım Merkezi açtı. Kanser hastaları ve yakınlarına psikiyatrist, fizyoterapist ve din görevlileri eşliğinde destek sunan merkezde Kürtçe bilen personeller de görev alacak.

9 yataklı merkezin açılışını yapan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, serviste kanser hastalarının hem tedavisi hem de rehabilitesinin yapılacağını söyledi. Ailelere psikolojik hizmetin de verileceği serviste amaçlarının hastalarla daha iyi diyalog kurmak olduğunu ifade eden Doç.Dr. Kurtoğlu, "Terminal dönem dediğimiz, artık tıbbın yapamayacağı düzeye gelmiş olan kanserli vakalarımızı evlerine gönderip, 'Gidin evinizde artık ölümü bekleyin' demekten ziyade bu hastalarımızın burda misafir edip, onların ağrılarının sızılarının sıkıntılarının giderildiği, hiç olmazsa son dönemlerinde huzurlu bir şekilde giderilebildiği bir merkez pozisyonunda" dedi.

Merkez sayesinde kanserli hastaların tedavi için büyük kentlere gitmelerine gerek kalmayacağını belirten Doç Dr. Kurtoğlu, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kanser vakaları Türkiye ortalamasının üstündedir. Çünkü insanlarımızda bu hastalıklar çok görülüyor. Tanınmış, sevilen sayılan bazı din adamları kendi talepleri olduğu zaman, biz kendimiz onları evlerinden alıp getirebiliriz, onlarla görüştürebiliriz. Hastanemizde 4 dilde yönlendirme hizmetleri var. Türkçe bilmeyen hastalarımız olduğumuz zaman onlara Kürtçe yardım edebilecek personellerimiz de var" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu'nun İlk Palyatif Bakım Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement