Dolandırıcılık Suçlamasıyla 40. Kez Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılık Suçlamasıyla 40. Kez Yakalandı

Dolandırıcılık Suçlamasıyla 40. Kez Yakalandı

Adana'da, 55 yaşındaki Hanifi Çelik, 'Eşim öldü hayrına yardım dağıtıyorum.' diyerek 40. kez dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.

25.09.2013 13:00  Güncelleme: 14:12

Polis Adana'da, 'Eşim öldü hayrına yardım dağıtıyorum' diyen 55 yaşındaki Hanifi Çelik'i 40.kez dolandırıcılık suçlamasıyla yakaladı.

"ÖLEN EŞİMİN HAYRINA YAPIYORUM"

Merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'nde oturan 78 yaşındaki Lamia Tekbaş, 150 lirasının zorla alındığını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen polis, Lamia Tekbaş'ın verdiği bilgiler doğrultusunda araştırma başlattı. Ekipler, "Eşim öldü, onun hayrına yaşlılara yardım yapıyorum" diyerek dolandırıcılık yapan ve 3 ay önce cezaevinden tahliye edilen Hanifi Çelik'i gözaltına aldı.

KURBANINI PAZAR DÖNÜŞÜ YAKALAMIŞ

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu'nda olayı anlatıp, dolandırıcıdan şikayetçi olduğunu söyleyen Lamia Tekbaş, "Pazardan dönüyordum, bu vatandaş yanıma geldi bana, 'Abla karım vefat etti. Onun hayrına garibanlara para yardımı yapıyorum. Sen iyi birisine benziyorsun. Senin tanıdığın varsa, ben sana parayı vereyim, sen de o garibanlara dağıt' dedi. Ben de kabul ettim. Bana üzerinde dolar olduğunu belirtti. 3 dolar uzatıp 600 TL lira istedi. Ben de üzerimde o kadar para olmadığını söyledim. 150 TL vardı, hepsini verdim. Sonra doların 2 TL olduğunu hatırlayıp dolandırıldığımı anladım" diye ifade verdi.

"BORÇLARIMI ÖDEMEK İÇİN YAPIYORUM"

İlk dolandırıcılık suçunu 2000 yılında İzmir'in Karabağlar İlçesi'nde yapan Hanifi Çelik'in birçok kez mahkemelik olduğu, 40'ıncı kez gözaltına alındığı belirlendi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki sorgusunda borcu olduğunu, ödeyebilmek için de dolandırıcılık yaptığını ileri süren Hanifi Çelik, yeniden adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılık Suçlamasıyla 40. Kez Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement