Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılını Kutladı

Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi\'nin 100\'üncü Yılını Kutladı

Donanma komutanlığı'na bağlı Gölcük'teki Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma töreni yapıldı.

18.03.2015 13:05  Güncelleme: 12:21

Donanma komutanlığı'na bağlı Gölcük'teki Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yıldönümü ve Şehitleri Anma töreni yapıldı. Törene Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele de katıldı.

Gölcük'teki ilk tören Garnizon Sineması Salonu'nda yapıldı. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin yanı sıra Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Mehmet Şevki Şekerefeli, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Nazmi Ekici, Denizaltı Filosu Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül ile Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeşve askerlerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Prof.Dr. Hikmet Özdemir tarafından 'Bir Harbin 100'üncü yılında' konulu konferansın da verildiği törende Çanakkale'de şehit düşen Torpido Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay'ın kızı Esin Öztalay, torunları Çimen Yüksel, Şebnem Akcan, Hukukçular Birliği Başkanı Av. Baran Akcan da hazır bulundu. Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Çanakkale'de şehit düşen Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay'ın kızı Esin Öztalay'a Yüzbaşı Ali Haydar Öztalay'ın askerleri ile birlikte çektirdiği siyah beyaz fotoğrafı hediye etti.

ÇANAKKALE ŞİİRİ DUYGULANDIRDI

Deniz Binbaşı Ali Bağcı, Çanakkale Şehitleri ile ilgili tarihi görüntüler eşliğinde şiir okurken salonda bulunanlar duygulandı. Ardından Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili resim ve obje sergisi açıldı. Daha sonra da Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından 'Çanakkale Şehitleri' konulu konser verildi. - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Donanma, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100'üncü Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement