Dört Arap Ülkesinden Katar'a Diyalog Şartı - Son Dakika
Güncel

Dört Arap Ülkesinden Katar'a Diyalog Şartı

Suudi Arabistan'ın başını çektiği dört Arap ülkesi, Katar yönetiminin terörle mücadelede iyi niyet göstermesi halinde diyaloğa hazır olduklarını duyurdu.

30.07.2017 15:28  Güncelleme: 09:28

Reuters'in haberine göre Bahreyn Dışişleri Bakanı tarafından yapılan açıklamada, Katar'ı boykot eden 4 Arap ülkesinin, bazı şartları kabul etmesi halinde Doha ile diyaloğa hazır olduğunu söyledi.

"13 TALEBE CEVAP VERİRLERSE DİYALOĞA HAZIRIZ"

Şeyh Halid bin Ahmed el Halife, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısırlı mevkidaşlarıyla görüşmesinin ardından basın toplantısı yaparak açıklama yaptı.

El Halife, "Dört ülke, terörü ve aşırıcılığı desteklemeyi bırakacağına dair samimi isteğini ve diğer ülkelerin dışişlerine karışmayacağını açıklaması şartıyla ve 13 talebe cevap vermesi durumunda Katar'la diyaloğa hazır" dedi.

2 AYDIR KATAR'A AMBARGO UYGULUYORLAR

Suudi Arabistan'ın başını çektiği Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır 2 aya yakın bir süredir Katar'a ambargo uyguluyor.

13 MADDELİK TALEP LİSTESİNİ DOHA REDDETMİŞTİ

Katar'a ambargo uygulayan ülkeler, daha önce 13 maddelik bir talep listesi sunmuş ve söz konusu liste Doha tarafından reddedilmişti. Listede Türk askeri üssünün kapatılması da vardı.

Dört Arap Ülkesinden Katar\'a Diyalog Şartı

Son Dakika Güncel Dört Arap Ülkesinden Katar'a Diyalog Şartı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement