Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı - Son Dakika
Güncel

Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı

Dörtyol\'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı

CHPHatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu nedeniyle bir mesaj yayınladı.

08.01.2013 11:06

Türk Ulusu; yurdumuzu işgal eden emperyalist devletlere karşı tarihte eşine rastlanmayan bir bağımsızlık savaşı vermiştir. Birlik ve beraberliğimizi bozmayı planlayanların sonu hep hüsran olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.

"Kurtuluş Günleri" sadece savaş günlerini hatırlamak, geçmişi anmak değildir. Kurtuluş Günleri; cumhuriyete, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrim ve ilkelerine, Türkiye Cumhuriyetinin aydınlık, çağdaş geleceğine sahip çıkarak, barış ve kardeşlik duygularıyla, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz günlerdir.

Ulus olmanın en önemli göstergesi kıvançta, sevinçte ve acıda gösterdiğimiz ortak duygulardır. Biz Türk Ulusu olarak bunu başaran nadir milletlerden birisiyiz. "Varlığımız Türk varlığına armağan", "kanımız, bayrağımıza renk"tir. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ile fikir ve silah arkadaşlarının vatanımızın her karış toprağında var olan emeklerini asla unutmayacağız. Türk halkı olarak bu bilinçle yaşayıp, bu duyguyu gelecek nesillerde de yaşatacağız.

Millî Mücadele'de düşmana karşı "ilk kurşunun" Mehmet Çavuş (Mehmet Kara) ve müfrezesi tarafından atıldığı Dörtyol, sahip olduğu onuru taşımaya devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle "9 Ocak Dörtyol'un Kurtuluş Günü'nde; başta ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dava arkadaşlarını, vatan toprağının bedelini canlarıyla ödeyen şehitlerimizi, bu gün hayatta olmayan gazilerimizi minnet ve şükran duygularıyla, rahmetle anıyorum. Sevgi ve saygılar sunuyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dörtyol'un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement