Dost Eli Bayburt'a Uzanacak - Son Dakika
Güncel

Dost Eli Bayburt'a Uzanacak

Dost Eli Bayburt\'a Uzanacak

Dost Eli Yardım Kampanyası ile Türkiye'nin Çeşitli Vilayetlerine Tır Dolusu Yardım Gönderen Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği, Bu Kez Kolları Bayburt İçin Sıvadı.

05.07.2010 16:25

Dost Eli Yardım Kampanyası ile Türkiye'nin çeşitli vilayetlerine TIR dolusu yardım gönderen Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği, bu kez kolları Bayburt için sıvadı.

Almanya'nın Bremen kentinde faaliyet gösteren Galatasaray Taraftarlar Derneği, 2006 yılında başlattıkları Dost Eli Yardım Kampanyası'nın 7.sini Bayburt'a yapacaklar.

?Bayburtlu çocuklara bir çanta ve kalem? sloganıyla başlatılan yardım kampanyası 30 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Balladins Otel'de düzenlenen basın toplantısında bilgi veren Bremen Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, ?Bu kez dost elimizi Bayburt için uzatacağız. Avrupalı Türkler olarak başta çocuklarımız olmak üzere dar gelirli ailelere toplaya bildiğimiz kadar ev, giyim, sağlık, çocuk eşyaları ve okul eşyaları toplayacağız? dedi.

HERKESİN BİR ÇANTA ALMA GÜCÜ VAR

Bayburt için başlattıkları kampanyada öncelikle okul çocuklarını düşündüklerini anlatan Küşneci, ?Bu kampanyada okul çocuklarına öncelik vereceğiz. En az 300 çocuk için bir çanta ile kalem toplayacağız. Avrupalı Türklerin bir çanta alıp içine bir kalem koyacak gücü vardır. Bayburt'da ne yazık ki bazı çocuklarımız kitaplarını koyacak çanta, defterlerini yazacak kalem bulamıyor. Bayburt Valiliği ve Belediye Başkanlığı ile birlikte yürüttüğümüz bu kampanya çerçevesinde çocuklarımıza elimizi uzatıp onların okumasını sağlayacağız. Şimdiye kadar 6 ilimize dost elimizi uzattık. Bize destek olmak isteyen hayır sever vatandaşlardan yardım bekliyoruz? diye konuştu.

PARA YARDIMI KABUL EDİLMİYOR

Dost Eli Yardım Kampanyası'nda para yardımı kabul edilmediğinin altını çizen Küşneci, ?Yönetim kurul olarak kampanyada para yardımı kabul etmiyoruz. Eğer bize para yardımı yapacak kişiler varsa onun yerine çanta, kalem ve defter alsın. Biz bu işi gönüllü yapıyoruz. Türkiye ile Almanya arasında yardım hattı kuruyoruz. Kampanyamız 30 Ağustos'a kadar sürecek. Toplanan bir TIR dolusu yardımı düzenlenecek törenle 25 Eylül'de Türkiye'ye uğurlayacağız? dedi.

Dost Eli Yardım Kampanyası irtibat telefonları

Adres: Gröplenger Heerst. 209 D-28239 Bremen, Tel: 49 (421 ) 2787988, 015772701905, email: gs-bremen97@hotmail.de, www.dosteli.org

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dost Eli Bayburt'a Uzanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement