Dost Eli Yardım Tır'ı Bremen'den Yola Çıktı - Son Dakika
Güncel

Dost Eli Yardım Tır'ı Bremen'den Yola Çıktı

Dost Eli Yardım Tır\'ı Bremen\'den Yola Çıktı

Almanya'nın Bremen kentinde Galatasaray Taraftarlar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'deki muhtaçlar için yardım kampanyaları düzenleyen Dost Eli bu kez Tatvan'a uzandı.

11.10.2014 11:47

Almanya'nın Bremen kentinde Galatasaray Taraftarlar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'deki muhtaçlar için yardım kampanyaları düzenleyen Dost Eli bu kez Tatvan'a uzandı. Eğitime destek Tatvan projesi kapsamında gerçekleşen kampanyada toplanan bir TIR dolusu yardım Bitlis'in Tatvan ilçesine gönderildi.

Dost Eli Yardım Kampanyası'nın ana sponsorluğunu Bundesliga takımlarından Werder Bremen yaptı. Kampanya'ya Almanya'nın en büyük yardım kuruluşlarından Aktion Hilfe für Kinder Derneği de destek verdi. Yardım TIR'ı için Werder Bremen stadyumu önünde tören düzenlendi. Törene Hasan Küşneci başkanlığındaki Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği üyeleri, Hannover Başkonsolos Yardımcısı Abdullah Metin Durmuş, Werder Bremen Başkanı Klaus Dieter Fischer, Aktion Hilfe für Kinder Derneği Başkanı Rolf Rohloff, Türk Hava Yolları Bremen Müdürü Tekin Ekinci, Hamburg Galatasaray Derneği Yönetim Kurulu üyelerinden Esat Erverdi ve Murat Cinkaya katıldı.

Törende Bitlis Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı İdris Dağdağan ile derneğin yönetim kurulu üyeleri Cengiz Şahin, Ferruh Doğan, Veysi Eminoğlu ve Abdullah Erdoğan da yer aldı. Bremen Ultra Aslan Grubu da tören alanına gelerek attıkları sloganlarla kampanyaya renk kattı.

Törende konuşan Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Hasan Küşneci, 8 yıl içerisinde 10 yardım kampanyası düzenlemenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Tatvan için ağırlıklı olarak eğitim malzemeleri toplandığını belirten Küşneci, "Yüzde 90 yeni yardım eşyalarıyla doldurduğumuz TIR'ımızda ayrıca, özlem, sevgi ve hasret vardır" dedi.

Werder Bremen olarak yardımda bulunmaktan büyük sevinç duyduklarını belirten Başkan Klaus Dieter Fischer konuşmasında, ihtiyacı olanlara yardım etmenin Werder Bremen'in kimyasında bulunduğunu dile getirdi. Bremen Galatasaray Taraftarları Derneği çalışmalarından övgüyle söz eden Fischer, "Böyle güzel bir amaca yardım etmekten mutlu olduk" dedi.

Bitlis ve Tatvan'dan kucak dolusu selam ve sevgiler getirdiklerini, toplanan yardımların titizlikle sahiplerine dağıtılacağını söyleyen Tatvan Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Şahin, "Yüreğinizden kopan sevgi duygularınızı da yüklediğiniz TIR'ı Tatvan'a göndermek için burada bulunuyoruz. Bizim için yardım eşyaların manevi yönü daha büyüktür" dedi.

BAŞKANA BASTON HEDİYE EDİLDİ

Tören sonunda aynı zamanda Tatvan Belediye Meclisi Üyesi olan İdris Dağdağan tarafından Werder Bremen Başkanı Fischer'e Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy adına teşekkür plaketi ve el işi Tatvan bastonu hediye edildi. Fischer de Werder Bremen forması hediye etti. Fischer törenden sonra konuklarına Werder Bremen tesislerini gezdirerek ikramda bulundu. - Bremen

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dost Eli Yardım Tır'ı Bremen'den Yola Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement