Dostları Burhanettin Kayhan'ı Anlattı - Son Dakika
Güncel

Dostları Burhanettin Kayhan'ı Anlattı

Dostları Burhanettin Kayhan\'ı Anlattı

MTTB Eski Genel Başkanı, yazar ve yayıncı Burhanettin Kayhan, Cağaloğlu’nda Timaş Kitapkahve’de düzenlenen bir toplantıda rahmetle anıldı.

12.04.2015 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MTTB Eski Genel Başkanı, yazar ve yayıncı Burhanettin Kayhan, Cağaloğlu'nda Timaş Kitapkahve'de düzenlenen bir toplantıda rahmetle anıldı. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)'nin tertip ettiği Babıali Sohbetleri'nin 240'ncısı, Burhanettin Kayhan'a ayrıldı. Anma toplantısına konuşmacı olarak Prof. Dr. Sacit Adalı, Rasim Cinisli ve Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş katıldı. Toplantıyı gazeteci yazar Mehmet Cemal Çifçigüzeli yönetti. Çifçigüzeli, Burhanettin Kayhan'ın hayat hikayesini anlattı, İslam Gençliğinin Stratejisi isimli kitabından bahsetti.

MTTB'nin ilk Genel Başkanlarından Rasim Cinisli de, Burhanettin Kayhan hakkında bilgi verirken "Merhumun çok dik duruşu vardı. Osmanlı çınarı gibiydi. Geleceğin imarı için gece gündüz canla başla çalışan biriydi" dedi.

Rasim Cinisli de, "Biz o dönem üniversitede okumaya çalışan bir avuç idealist gençlerdik. Milliyetçi ve muhafazakar gençler üniversitelerde büyük zorluklar yaşıyordu" diye konuştu. Cinisli ayrıca şu ifadeleri kullandı: "Burhanettin dertli adamdı, ideali, mefkuresi vardı. Kabri nur olsun."

Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Sacit Adalı da, Burhanettin Kayhan'la ilgili hatıralarını anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dostları Burhanettin Kayhan'ı Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement