Dp Genel Başkanı Uysal. - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dp Genel Başkanı Uysal.

Dp Genel Başkanı Uysal.
24.11.2013 12:04

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milli Eğitimin yapısal sorunlarına hiçbir bakanın çözüm getiremediğini vurgulayarak, "Türk Milleti öğretmenine her zaman saygı ve sevgi duymuştur, her türlü övgüyü hak etmiştir."

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Milli Eğitimin yapısal sorunlarına hiçbir bakanın çözüm getiremediğini vurgulayarak, "Türk Milleti öğretmenine her zaman saygı ve sevgi duymuştur, her türlü övgüyü hak etmiştir. Bu iktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması, Milli Eğitim Politikasıdır" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, son 11 yılda iktidarın 5 tane Milli Eğitim Bakanı değiştirdiğini belirterek, "Her bakan ayrı bir sistem uyguladı. Milli Eğitimin yapısal sorunlarına hiçbiri çözüm getiremedi" ifadelerine yer verdi.

-"BU HÜKÜMETİN KANAYAN BİR YARASI: MİLLİ EĞİTİM"-

Atanamadığı için intihar eden öğretmen sayısının 40'ı bulduğuna dikkat çeken Uysal mesajında şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan'a göre; 120 bin öğretmen açığı bulunan Milli Eğitim'de en erken öğretmen ataması Şubat ayında yapılacak.100 binin üzerindeki öğretmen açığı ise 4-5 yıl içinde eritilebilecek. Böyle bir durumda dahi binlerce öğretmeni işsiz bırakacak dershaneleri kapatma gibi siyasi bir tartışma başlatan bu hükümetin Milli Eğitim Politikası içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Dershaneler Türk Milli Eğitim Sisteminin bir zafiyetidir. Dershaneleri kapatarak meselenin özündeki problemleri yok edemezsiniz. Türk Milleti öğretmenine her zaman saygı ve sevgi duymuştur, her türlü övgüyü hak etmiştir. Ancak bu iktidarla içinden çıkılamaz hale gelen Milli Eğitim bu hükümetin kanayan bir yarasıdır. Bu iktidarın en çok eleştiriyi hak eden uygulaması, Milli Eğitim Politikasıdır. Hükümeti, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimizin değerini, bir öğretmenler gününde, bir kez daha anlamaya çalışmaya davet ediyorum. Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dp Genel Başkanı Uysal. - Son Dakika


Advertisement